icon

Multicystická oblička zistená v 20. týždni

weronikcka
6. mar 2023

Ahoj, sú tu nejaké maminy ktorým bábätku bola diagnostikovaná multicystická oblička? Som v 20 tt. Prosím aký bol u vás priebeh, ako ste to zvládali? Som z toho veľmi smutná, viem že maličkej teraz nepomožem ale aspoň nech viem na čo sa pripraviť :(

miskamicha
6. mar 2023

@weronikcka je taka iba jedna oblicka?

weronikcka
autor
6. mar 2023
any_soj
7. mar 2023

@weronikcka pokiaľ sa to vie skoro, myslím, že sa to dá v pohode riešiť. A hlavne keď je len jedna. V okolí máme práve dievča, ktorej to zistili až v 9 rokoch, keď obe skolabovali, už pár mesiacov je na dialyze. Lenže u nej sa to ťahalo roky, bola aj drobná, neprospievala a tak, a nik nezistil. Teraz s liečbou je ako vymenená. Takže verím, že keď sa o tom vie včas, dá sa to riešiť.

miskamicha
7. mar 2023

@weronikcka tak sa to zatial bude sledovat tusim dlasie sono v 30 tt a po porode riesit.. ale da sa zit aj s 1 oblickou ak je ta s cystami nefunkcna. Verim zw bude okej. Drzim vam palce.

weronikcka
autor
11. mar 2023

ďakujem za podporu, budeme sa modliť aby nebol problém aj na druhej obličke, no verím že ak by bol tak by to na morfo sone už videli.

miskamicha
11. mar 2023

@weronikcka ak ta cysticka oblicka nefunguje tak ako ma..druha oblička prevezme jej funkciu ...teda s jednou oblickou sa zit da 🙂 drzjm vam silno palce!!!!!

weronikcka
autor
12. mar 2023

veľmi pekne dakujem ❤