Multicystická oblička zistená v 20. týždni
Ahoj, sú tu nejaké maminy ktorým bábätku bola diagnostikovaná multicystická oblička? Som v 20 tt. Prosím aký bol u vás priebeh, ako ste to zvládali? Som z toho veľmi smutná, viem že maličkej teraz nepomožem ale aspoň nech viem na čo sa pripraviť :(
@miskamicha ano
@weronikcka pokiaľ sa to vie skoro, myslím, že sa to dá v pohode riešiť. A hlavne keď je len jedna. V okolí máme práve dievča, ktorej to zistili až v 9 rokoch, keď obe skolabovali, už pár mesiacov je na dialyze. Lenže u nej sa to ťahalo roky, bola aj drobná, neprospievala a tak, a nik nezistil. Teraz s liečbou je ako vymenená. Takže verím, že keď sa o tom vie včas, dá sa to riešiť.
@weronikcka tak sa to zatial bude sledovat tusim dlasie sono v 30 tt a po porode riesit.. ale da sa zit aj s 1 oblickou ak je ta s cystami nefunkcna. Verim zw bude okej. Drzim vam palce.
ďakujem za podporu, budeme sa modliť aby nebol problém aj na druhej obličke, no verím že ak by bol tak by to na morfo sone už videli.
@weronikcka ak ta cysticka oblicka nefunguje tak ako ma..druha oblička prevezme jej funkciu ...teda s jednou oblickou sa zit da 🙂 drzjm vam silno palce!!!!!
veľmi pekne dakujem ❤

@weronikcka je taka iba jedna oblicka?