Musím pri mimomaternicovom tehotenstve krvácať?
krvacanie pocas takeho tehu nastava z toho dovodu, ze sa vajickovod narusi. no kazde tkanivo ma urcitu pruznost a hoci je posiate cievami, nemusi to zasiahnut a nemusi vyslovene prasknut nejaka cievka a urcite krvacanie nemusi byt.
ako sa vajicko deli a zvacsuje, tlaci na tkaniva viac a viac a dojde k prasknutiu vajickovodu. v takom priapde najskor uz krvacanie nastane a to nielen z rodidiel,a le aj do brucha a zene hrozi vykrvacanie. z rodidiel krvacanie si myslim, ze byt tiez bezpodmienecne nemusi. ide o to, ze ak praskne vajickovod, vajicko moze posobit ako prekazka a praknut moze niekde za nim, cize krv odchadza do brusnej dutiny, nie do maternice a von. a druha vec je, ze tento stav moze prebehnt tak ryhclo, ze krv nestihne ist von, stav tehulyk sa vlemi ryhclo zhorsuje a pravdepodobne rychlo vyhlada pomoc. krv sa jednoducho vo dostat nestihne.
Mna sa týka mimomaternicove tehotenstvo v krčku… mometalne mi vystreľuje bolesť až do chrbtice. Kontrolu mám až v pondelok..
Nekrvacala som
@pankpanda môžeš napísať k tomu aj viac ? 🙂
mimomaternicove tehu je mimo maternice. krcok je sucastou maternice, aj ked tam dole by tehu byt nemalo, az niekde v krcku.
@majamat čo som si študovala , tak ak nie je “tehotenstvo” vajíčko uložené na stene maternice, ide vždy o mimomaternicové. Vo vajickovode, v krčku, v jazve po sekcii, atd. Ale to sú len moje poznatky z googlu
ok, no prakticky je inde,a ko ma byt. ak by to tak bolo, stale je to lepsi pripad ako ked je vo vajickovode.
este ta jazva po sekcii je tiez asi dost nanic. neviem ako je to ak je v krcku. priznam sa, tu som este nic take nezachytila.

myslim si, ze nie. resp zavisi od fazy tehu a komplikacii.
ak nastanu komplikacie, tam vyskyt krvacania bude vyssi, ale nemyslim si, ze by tento priznak mal byt nevyhnutny.