Mykóza v 8. týždni

14. okt 2023

Dobrý večer, som tehotná 8tt. Dnes má trápi troška svrbenie dole. Nieje to hrozné dá sa to v pohode vydržať. Nemám potrebu sa škrabať, výtok (zatiaľ) nemám, ani brucho ma nebolí. No na dotyk to mám dole troška citlivé, troška ma to zabolí aj pri sadani, nie veľa, ale cítim zabolenie. V živote som mykozu ani iný problém dole nemala. Ja neviem či je to normálne že to aj bolí pri mykoze (ak mám mykozu)..
A teraz neviem, či je potrebné ísť Zajtra na pohotovosť keďže som tehotná, alebo mám počkať do pondelka. Neviem či to môže ohroziť bábo alebo nie.
Ďakujem

bronkax
14. okt 2023

určite zájdi na pohotovosť alebo v pondelok k svojmu gyn. nemusí to byť vôbec mykoza. ale bábo ako také to neohrozí. skôr ide o to ak niečo máš aby si to do pôrodu stihla uplne preliečiť lebo pôrod s nejakou infekciou je nepripustný.

kvadrinkaaa
14. okt 2023

Na pohotovosť s mykozou? V tehotenstve je to bohužiaľ dost časté. Mna to trápi od začiatku, konzultujeme zo vsetko zo svojim lekárom. Začínam 23 tt a uz je to o nieco lepsie. Tie prvé týždne som sa isla zblázniť, nic, co mi dr predpísal nezaberalo a aj ked, tak len na pár dni.

walentina7
14. okt 2023

Na pohotovost? S tym? To nemyslis vazne.

autor
15. okt 2023

Ste normálne?? Hej na pohotovosť s tým. Ja sa pýtam normálne. Píšem že som to nikdy nemala, a neviem či to môže ublížiť babu alebo nie.
Stačilo napísať, nie počkaj do pondelka. Ale sa tu hráte na múdre kokos, celý tento koník je už na hlavu postavený. Človek sa tu príde niečo opýtať, a dobre že ho tu neudaju

viktoria021202
15. okt 2023

@kvadrinkaaa aj ja som v 23 tt a trápi aj mňa mykóza je to hrozné, dr odporucal rosalgin pouzivala som to a je to spat, mam vytok a svrbenie. V lekarni odporucali probiotika zo spodu takze neviem ze ci to nieco pomoze, flor femina z Dr max. Nič nepomôže… nehrozi to babo? Alebo mate nejake typy?

viktoria021202
15. okt 2023

V prvom trimestri nepredpíšu skoro nič takže ak by to zhoršilo tak chodte ku gyn. Ale keď sa to dá vydržať tak musíte to lebo po 12tt existuju nejake lieky zo spodu alebo masticky, kremy.. dovtedy ani nie

2006_1211
15. okt 2023

Ja som mala počas tehotenstva mykozu a ureoplazmu dávali mi antibiotika a nič mi nepomáhalo bola som na to počas tehotenstva 2 krát preliecena aj zo spodu aj antibiotikami, bola som v nemocnici asi týždeň či 2 aj tak nepomohlo malo to za nasledok ze som sa celá roztrhal pri pôrode. Mala je v poriadku

kvadrinkaaa
15. okt 2023

@viktoria021202 tiez som mala probitoika zo spodu a to nepomohlo vobec. Najviac, co mi zabralo bolo macmiror krém aj guličky na vlkladanie, ale to mi dr predpísal až v druhom trinestri, dovtedy som trpela, ja som cele noci nespavala, ja som mala pocit, ze ma to zere… teraz mas zas nepríjemný pocit, ale je to mierne. Nemam potrebu sa škrabat, ale sem tam ma tam zasvrbi. Ja mam aj vela výtoku, ale bez zafarbenia a zápachu, taky normlany tehotenský a asi to bude spôsobené tym. Mne najviac pomaha obycajne detske mydlo bupi, zvýšená hygiena a strava. Vyradiť sladke hlavne…

kvadrinkaaa
15. okt 2023

@viktoria021202 pokial nemas zafarbený a nesmrdí ten výtok, nemalo by to bábätku ublížiť, len je to veľmi neprijemne pre nas. Určite sa porad este s gyn. Pred pôrodom sa potom robi take vyšetrenie na tieto pohlavne choroby ako mykózy kvasinky atd a ked nieco zistia z toho steru, tak nasadia liečbu, pretože pri pôrode mozes nakazit dieťatko, moze mu to prejsť napr na oči.

kvadrinkaaa
15. okt 2023

Autorka: mne v prvom trimestri predpísal toto, co prikladám, ale vobec to nepomohlo a ked som mu dobratí celej krabicky povedala, ze stale to mam a neda sa to vydrzat, tak mi poradil leb probiotiká na vkladanie a vyradiť sladke. Proste uz nic ine mi nedal, ze až v druhom trimestri. Strasne som trpela, ja som nemohla asi sedieť, ani byt vonku… musis vydrzat, nemalo by to bábätku ublížiť.

autor
15. okt 2023

@kvadrinkaaa ďakujem, zajtra zavolám svojmu gyn. Lebo mi to tam trochu opuchlo, svrbí ma to stále, ale výtok mám taký do zelenkava, ale nieje ho veľa, len sem tam troška a nezapacha. Asi to bude nejaká bakteriálna infekcia alebo neviem čo.

viktoria021202
15. okt 2023

@kvadrinkaaa nesmrdi ale dnes to bolo trosku zlty… ale inak bezfarebny

kvadrinkaaa
15. okt 2023

A nemas to opuchnuté zo skrabania? Ja som to mávala až take červene ako zapálene, lebo ja som zobrala papier a ja som si to doslova skrabala s tym a to mi gyn zakázal potom, lebo tym si to este viac žena dráždi ale to sa nedalo vydrzat

viktoria021202
15. okt 2023

@kvadrinkaaa nie nemam….. ale zajtra idem uz k gynekologovi ak predpise nieco

autor
15. okt 2023

@kvadrinkaaa asi mne si písala že či to mám od škrabania opuchnuté? ... Ja si to neškrabem, svrbí to dnes riadne, včera sa to dalo vydržať, dnes je to horšie, ale neškrabem, aj keď sa utieram na wc tak len tak jemne prilozim papier. Opuchnuté som to cítila už včera večer. Celé to tam mám divné keď som si zrkadlom pozerala. No neviem, normálne sa aj bojím že čo mi povie doktor, že čo to tam mám vlastne 😟... Prvé tehotenstvo bez akýchkoľvek problémov, a toto ešte len začiatok a už takéto prekvapenie

kvadrinkaaa
15. okt 2023

Presne, aj ja prvé tehotenstvo som takéto problémy nemala a teraz sa stale cítim dole neprijemne. Ano, to mi aj dr kazal, ze len jemne priložiť papier iba “odsať” tu vlhkosť, ale ja som nevydrzala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre