icon

Mykóza v tehotenstve

janka12350
11. sep 2017

Ahoijte baby som v 39 tt a dosť ma trápia tieto komplikácie ..liečim to aj tabletami aj som si natrela canesten .Može to mať nejaké následky na maličku?

libawet
11. sep 2017

@janka12350 myslím, že už tu podobná téma bola. Ak sa mykózy opakujú, treba zistiť ich príčinu a tú odstrániť, lebo liečiť len následok, je len potlačenie a o chvíľu je tu mykóza znovu. Vaginálne mykózy vznikajú z rôznych dôvodov. Nadmerná hygiena v intímnych partiách, syntetické nohavičky, používanie tampónov, orálny sex, zvýšená konzumácia sladkostí, nerovnováha v hormónoch, stres, prenos candidy albicans ( môže sídliť aj v iných mäkkých tkanivách, napr. črevá...)od partnera.....
Vaginálny krém Canesten obsahuje liečivo klotrimazol, ktoré je bezpečné i u tehotných a dojčiacich žien.

janka12350
autor
11. sep 2017

No gynekolog mi hovoril že je to aj z tých sladkostí čo sa teraz nedá odupriet hh ale snažím sa maximálne .. a hlavne ph zmena v tehu-Tak len dufam že na maličku to nemá žiadny vpliv taký vážny...

bosoriak
11. sep 2017

@janka12350 Canesten tablety sa pouzivaju v tehotenstve pri mykoze. Ta je v tehotenstve dost casta. Ak by to bolo velmi zle, da sa uzit aj flukonazol, ale je na predpis u lekara. Mykoza nie je nebezpecna, je len neprijemna a moze sposobit horsie hojenie po porode, kedze sliznica posvy je zapalena. Je dobre, ak sa prelieci. A samozrejme vseobecne zasady - bavlnene pradlo, umyvanie cistou vodou, ziadne sladkosti a cukor vseobecne, uzivat probiotika.
Vela zdaru.

weru3ka
12. sep 2017

Aj ja som veru casto mala mykozu v tehu.bud som zasla k doktorke ta mi dala macmiror.ale ked sa mi nedalo dala som si canesten ale to balenie co je 6ks.vraj je slabsia a malinka je uplne zdrava a krasna😊