icon

Myóm na maternici a tehotenstvo

gabca295
5. apr 2022

Dobry deň. Prosím vas je tu niekto kto mal velky miom na maternici a aj tak otehotnel?? Ja mam 5 cm. Ale sme sa par krat snažili ale lekarka mi neodporúča otehotniet. Uzivala som aj 3 mesiace antiku a aj tak sa zvecil o 1 cm. Je sanca ze by som otehotnela s takým velkym miomon a hned prvy mesiac po dobrati antiky? Dakujem

Strana
z2
marceli1983
9. apr 2022

@lesik Marián Tholt

petka7
12. apr 2022

@gabca295 ahoj ja mam 7 cm myom a otehotnela som ..myom už narastol na 11 cm😔nebude to lahke tehotenstvo ale verim že to dame do uspešneho konca

gabca295
autor
12. apr 2022

@petka7 och to poriadne. No netuším kedy som mala ovulaciu a či vôbec. Ale snazili sme sa 3x kym ma doktorka nestopla ze nesmiem otehotniet. A dnes som si robila test ,ratam ze dnes je 10 deň od styku a je tam tenka ciarka. Tak netuším.
A ty v ktorom si týždni? Zatial je všetko v poriadku?

petka7
12. apr 2022

@gabca295 som v 11 tyždni ešte dlha cesta..no v poriadku ako sa da povedat stale bolesti v podbrušku uživam utrogestan 3 denne lebo som už aj krvacala...a ten pocit strachu je neznesitelne ked to tu čitam ...

gabca295
autor
12. apr 2022

@petka7 neboj sa všetko bude v poriadku. Treba verit pozitívne. Tiez mam strach. Veľký ale velmi túžim po babetku.
Vy ste plánovali či sa pritrafilo? A vedela si pred otehotnenim ze mas veľký miom?

petka7
12. apr 2022

@gabca295 myslim pozitivne snažim sa len ten strach tam je kedže tie bolesti su stale ..no my mame už 2 detičky a toto bolo neplanovane kedže myom som si mala dat najprv vybrat až potom to skusiť..no ale stalo sa nečakane😊

gabca295
autor
12. apr 2022

@petka7 aj my mame 2 a obe cisárske tak preto sa aj boja doktory. Ale vyzerá to ze som tehotna.

janka2007i
9. máj 2022

Ahojte zienky potrebujem nejakú radu alebo či tu je nejaká z vás čo si prešla niečím podobným ako ja . Som v 16 tyzdny a nášli mi myom 6cm a tým to ak začalo bolesty krvácanie bola som aj hospitalizovaná následne som doma dali mi len magnezium,progestenalle. Ale bolesty sú stále v podbrušku a v krížoch zatiaľ nekrvacam len niekdy sa stane že vydim malinko špinavé keď sa utriem.Som už zúfalá a nešťastná nechcem prísť o babetko.Zistili mi že mám aj skrátený krčok na 3cm.

gabca295
autor
9. máj 2022

@janka2007i a pred tehotenstvom si myon nemala? Ako bude to o drzku aby babo bolo zdravé. Budes mat náročné tehu. Ja mam 5 cm myom a uz mi ziadnom pripade neodporučili otehotniet. Ze to skončí tragicky. Tehotna som bola monuly ciklus ale odyslo samo. A asi o tyzden idem na opetaciu laparoskopicky aby mi ho vybrali a mohla som mat 3 babo.
Nevzdavaj sa. Bojuj o malé. Musia ta nejak liecit. A neustále sledovat. Zienky tu pisali že niekedy sa stane ze myom rastie o zaciatku a rak v polke odumrie ale ze je to problém lebo prestane telo vyzivovat myom a aj babo. Ale nemusí to rak byt u teba. Držím palce. Ak všetko dobre dopadne určite si ho daj vyrezat. Tak ako ja laparoskopicky aby si mala esre deti.

petka7
10. máj 2022

@janka2007i ja mam 12 cm myom..a doktor povedal že na zdravie babatka to nema vplyv ..len to nebude jednoduche som v 15 tt a zatial to ide všetko ako tak dobre taktiež mavam bolesti križov a bruška no vydržim viac sa treba šetrit ...davatvsi pozor a verit že všetko dobre dopadne aj ked aj mne povedali že može to dopadnut aj zle ale aj dobre ja verim že dobre😍

janka2007i
3. júl 2022

Baby už som 25tyzdny bojujeme ako sa len da už som bola aj v nemocníci kvôli krvácaniu nepovedali s čoho ale myslím si že to bolo k vôli tomu myomu. Po 5 dňoch ma pustili,už som doma 2tyzden ale začal ma zas začať ťahať ten myom neni to až taká bolest ale mávam tlaky dole a niekedy cítim že sa mi stále chce cikat ako keby som bola prechladnuta nemáte s tým niektorá skúsenosti. Mala vy som ísť na kontrolu o dva týždeň ale asi pôjdem zajtra. Krčok mám 3cm tak sa mi skrátil a preto mám strach či to nemá súvis s tým skracovanym.

ajwettss
9. dec 2022

@petka7 ahoj, prosím ťa , ako to u teba dopadlo ? Dotiahla si to do úspešného konca ? Som v podobnej situácii...

petka7
2. jan 2023

@ajwettss ahoj ano dopadlo to vyborne🥰malinka ma dva mesiace je zdrava a mne ho lekari vybrali pri cisarskom ..myom som mala tak že sa nedalo prirodzene rodit..dopadlo to najlepsie

sofia0706
15. dec 2023

@petka7 mohla by som vedieť či sa dieťatko narodilo v termíne? Ja mám tiež myom 8cm vo vnútri maternice, som 15tt. Dosť sa bojím nakoľko mávam bolesti a nikdy neviem kedy to už mám riešiť s doktorom lebo ja mám vám bolesti od začiatku Ale niekedy sú väčšie niekedy menšie.

janka2007i
15. dec 2023

@sofia0706 ahoj Sofii ja som do dobojovala do 37tyzdna porod mi vyvolali lebo už som to nezvládala a keď že malinká bola dostatočne vyvinutá doktorka sa nebála. Mna začal myom bolieť 16tt nechcem ta plašiť ale vytrpela som si ale stalo to zato začala som krvácať lebo myom rástol aj maternica takze preto tie bolesty. Ale určite nič nepocenuj žiadnu bolest lebo ja sim sa začala 22tt otvárať a musela sim ležať v nemocnici a neskôr pól roka doma ale stym že len najesť a na wc umna to bol boj keďže som už mala synčeka 😩. Ale niekomu nerobia myomy problém a počula som že jedna baba mala tri a nemala komplikácie a záleží ak kde ho máš ja som ho mala s brušnej dutiny takze veľmi zle.

sofia0706
16. dec 2023

@janka2007i ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. Ja mám 2 myóm, jeden ma tých 8cm ale ten druhý sa nedá zmerať vraj sú ako keby v sebe. V prvom tehotenstve som mala pri pôrode 11cm myom ale ten bol z vonku maternice tak ten mi pri pôrode odstránili. Skoro cele tehotenstvo som prelezala v nemocnici. Lekár má však ubezpečoval, že z myomu tie bolesti nemám. Až po pôrode mi prišiel povedať, že som mala plné brucho zrastov a preto tie bolesti. Na tej strane kde mám tie myomi mávam tlaky, stačí keď si ľahnem na chrbát ale to už tak mám cca od 8 týždňa. Tiež mam doma druhé dieťa, ma síce 7rokov ale dosť je na mne zavesený. A ty si rodila sekciou? A dávali ti niečo v nemocnici od bolesti keď si bola hospitalizovaná počas tých bolesti?

ajwettss
16. dec 2023

@sofia0706 ahoj, ja ťa trošku poteším a ukľudním 😊. Mala som na začiatku tehu myom cca 4x5 CM na prednej stene maternice, no nezasahoval do dutiny maternice. Mala som to odkonzultovane s primárom. Ale pár rokov pred tehu som už bola na myomektomii kde by odstraňovali už dosť veľké myomy. Takže počas celého tehu som bola brána ako žena po cisárskom reze kvôli jazve na maternici. Ale! Počas celého tehu som absolútne nekrvacala, predčasne sa neotvárala. Myom som si cítila keď rástla maternica dokonca som si ho vedela nahnamat. Ku koncu tehu mal do nejakých 7 CM. Neboj prekážkou v pôrodných cestách cize sme skúsili aj prirodzeny pôrod , nemohla som vyvolavacky kvôli jazve na maternici. Všetko super dopadlo, porodila som prirodzene krásneho, zdravého synčeka v 39 týždni. Myom ani neviem že mám , je zmenšený, tak uvidíme či pôjde časom von alebo nie. Držím palce ! 😊

sofia0706
16. dec 2023

@ajwettss Ja som už krvácala asi pred mesiacom ale povedal mi lekár že som tam mala hematom že to by nemalo byť z toho myomu, ale teda tebe veľmi nenarástol ten myom v tehotenstve lebo ja keď som čakala prvého syna tak som mala veľmi maličký myom, ktorý pri pôrode mal už 11 cm preto som musela ísť na sekciu. Lenže teraz ten myom mal 6 cm No a v podstate teraz keď som už v 15 týždni už má 8 cm. Len ide o to že ja mám dosť často také tlaky na tej strane Kde sú tie myomi a poviem pravdu vtedy sa vždy bojím že či je všetko v poriadku. Včera sa mi to stalo aj na poradní že mi tam ako keby zatvrdlo na tej strane A vtedy mi to lekár prehmatala povedal že áno to je myom Ale viac to neriešil. Každopádne Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď

ajwettss
16. dec 2023

@sofia0706 Áno, také tvrdnutie a napätie som mala aj počas celého tehu v oblasti myomu,to je pravda, ale snažila som sa byť v kľude.co sa týka toho krvácania, to bolo pravdepodobne z hematomu a nesúviselo to s myomom. Toto bolo tiež moje druhé tehotenstvo a teda už aj posledné 😊. Ja som sa skôr bala ten jazvy po myomektomii. Držkaj sa , všetko dobré dopadne 😊

sofia0706
16. dec 2023

@ajwettss No ja som v prvom tehotenstve mala to tvrdnutie z tých myomov a vtedy ma poslali do nemocnice alebo mne to vyvolávalo kontrakcie. Ty keď si cítila ten tlak pri myomoch mala si to iba tam kde boli uložené?

ajwettss
16. dec 2023

@sofia0706 áno len tak kde boli myomu, no potom už ku koncu tehotenstva mi tvrdlo celé bruško ale tak to je už potom normálne.

sofia0706
16. dec 2023

@ajwettss Áno to chápem že ku koncu tehotenstva Je to normálne že tvrdne bruško ale mňa vtedy kvôli tomu poslal gynekológ do nemocnice tak ale potom nechápem prečo ma tam posielal keď aj vy ste to mali Takže vám to tam zatvrdlo a nič sa s tým nedialo

ajwettss
16. dec 2023

@sofia0706 presne tak, tvrdlo, taký pocit napnutia ale bolo to všetko ok.

sofia0706
17. dec 2023

@ajwettss No ja po dnešnej noci už som z toho zmätená. Ja stačí keď chvíľu ležím na chrbte a už mi zatvrdne brucho. A hlavne v noci sa budím ba búšenie srdca a z toho neviem niekedy aj 2 hodiny zaspať napriek únave. Mala som to búšenie na začiatku a teraz sa to znovu objavilo. Som z toho unavená, potom častejšie chodím na wc a cítim keď si ľahnem že mi tvrdne to bruško a to som len v 15tt.

ajwettss
17. dec 2023

@sofia0706 skús ležať už len na boku, jednom alebo druhom..presne keď sa dáš na chrbát tam ti bude pnut miesto okolo myomu. A čo sa týka toho búšenia srdca z spomen to na poradni. Magnézium užívaš?

sofia0706
17. dec 2023

@ajwettss v podstate je stále ležím na boku to iba keď som sa vrátila zo záchoda čo som sa dala na chvíľku na chrbát tak za tú chvíľku mi to začalo tvrdnúť ja nikdy nespím na chrbte. Vieš čo magnézium si dávam dvakrát za deň.

dorotafabryova
10. mar 2025

@petka7 ahoj ako prebiehalo tehotenstvo? Mala si aj bolesti? Lebo ja mám niečo podobne som v 17tt a mám deň noc bolesti bolo mi povedané že z myomu a neviem si predstaviť že teraz budem každý deň v bolestiach…

dorotafabryova
12. mar 2025

@janka2007i ahoj viem že už ubehla doba ale chcem sa opýtať ako ti dopadlo tehotenstvo. Ja mám teraz niečo podobne. Som na magneziu a progestamolle a mám už týždeň bolesti v podbrušku ako nie moc silne ale mám a som na rizikovom. Ako si dopadla. Mala si bolesti cele tehu? A všetko dopadlo v poriadku? Dieťatko sa narodilo zdravé?

Strana
z2