Nadváha a tehotenstvo
Čaute baby,
Prosím vás je tu niaka co ste/boli tehotna a začínali ste na váhe 92kg alebo približnej?
Mali ste nejaké komplikácie? Koľko ste nabrali do konca pôrodu?
Ja mam z toho hruzu... Začala som športovať že trochu po chudnem a bum tehotná 😀
Dakujem za každú odpoveď.
Nie, mala som 106kg ked som otehotnela s druhym, ani pri jednom som nemala problem, u nas staci ked muz na mna pozrie 😀😀
chudla som 5 mesiacov po 4-5 kilá, lebo si bral malý z mojich zásob, to som jedla len ovocie a zeleninu, bo zo všetkého mi bolo zle,,, potom som začala jesť 5x denne pravidelne malé porcie a pribrala 8 kíl /tie zhodené/
@jabuducanevesta to si mala super. No mne zatiaľ nebýva zle... Tak uvidíme.
@lucija93 ja som negrcala ani nic, len som kukla na jedlo a bolo po chuti,,, len som ovocie a zeleninu a pila caje a vodu,,, ani chlieb, ani maso, ani nic varene,,,
@lucija93 pri strednom som pribrala 12kg a schudla som hned vsetko a pri poslednej 8kg, tie som nechala v porodnici a za mesiac som dala dole este 9kg kedze som kojila. Najviac som pribrala pri prvom 18kg, tiez som to dala skoro dole, lenze pod vahou super rad co mam robit aby som mala mlieko som nabrala 15 kg a dodnes ich taham so sebou.
Moj dr hovoril, že ženy s nadváhou často priberú len pár kg. Do polovice mi kilá ubúdali, hoci mi nebolo zle a potom som pribrala 5 kg, čiže sa to potvrdilo. To nie je, že začneš na 90 a musíš skončiť na 120 :D Štatisticky máš väčšie riziko komplikácií ako preeklampsia alebo cukrovka, chvalabohu som nič nemala. Fungovala som ako vždy, z pohybu môžeš bežné veci a pridať nejaké tehotenské cvičenie. U mňa to bolo veľa chôdze, ľahká turistika a pridala som gravid jogu.
Ja som mala o hodne viac ako ty ked som otehotnela. Presne to bolo v dobe ked som zacala cvičiť, ze sa dám dokopy a potom skúsime. Tehotenstvo ma zaskočilo, myslela som si, ze s takou nadváhou neotehotniem. Prvý trimester som schudla cca 6kg lebo mi nechutilo veľmi jesť a potom som pribrala do pôrodu 10kg. Ked som prišla z pôrodnice, bolo všetko preč, takže som vlastne vazila menej ako pred tehu. Nejaké veľké komplikácie som nemala. Teda nič co by súviselo s váhou 🙂
Ja som začínala na 90,pribrala som 7,5 kila, v pôrodnici ostalo 10😃. Teraz kojenim ďalších 5 šlo dolu, ani neviem kedy, pritom jem normálne.
Začínala som na 92kg, aktuálne 24tt a váha 92kg 🙂 dúfam že priberem do konca už len tak symbolicky 🙂
Nechápem netehotnu žena ktorá sa vypapaka na 90+ a potom rozmýšľa koľko priberie ako tehu...ved to sa samy sebe pacite?
@lucija93 ja. Presne ako ty..nevazila som.sa nejakú dobu, dosť som začala cvičiť...svaly ako hrom...
V 10tt na poradni 99kg.
V deň pôrodu (oblečena) 105kg.
Doma po príchode z pôrodnice 95kg.
Žiadne problémy som nemala, na bruchu mam kože dosť takže brucho som zvládla úplne v pohode a nič ma nebolelo. Len trochu panva. A sestričky trochu frflali na monitore ze nevedia dobre dieťa nájsť, nuž ale to bol ich problém, nie môj.
Rodila som cisárskym (viac dôvodov) a akurát som poprosila lekára nech reze o kustik vyššie ako je zvyknutý, aby som nemala jazvu presne v tom zahybe co mam svoj obvyklý faldik. Keď som mu to takto vysvetlila bol s tým úplne okej a mam to dobre a krásne zahojene. Ešte mi ten spodok brucha malinko previsa a nosím radšej vysoké tehu gatky ale ako začnem cvičiť bude to v pohode.
Som 8 týždňov od pôrodu a fyzicky sa cítim takmer ako keby som ani tehotná nikdy nebola...
Držím palce a prajem krásne tehotenstvo.
Ja som inak ráno jedla koktejl od herbalifu tuhé mi nepustilo. Možno aj to pomohlo. A smart&sassy kvapky od Doterry. Nemala som vôbec chuť na sladké.
@simina127 moja....daj si 5 cyklov IVF a pochopíš....co s tebou ta hormonálna liečba urobí...u mňa +30 kg za 10 rokov...A to cvicim ako blázon a stravu mam tiež dosť v pohode... Ta hormonálna liečba bola svinstvo.
Neotehotnwla som chuda nikdy...až potom...skoro stokilova a prirodzene...holt prírodu neoklames... 🤦♀️🤦♀️😂
@lucija93 ja som veru otehotnela nečakane a na najvyššej váhe akú som kedy mala 🤦♀️ 108kg. Za celé tehotenstvo som pribrala 12 kg, ktoré ale v priebehu mesiaca po pôrode boli dole. Zadržiavala som veľa vody. Samozrejme opuchy nôh.. Problémy som nepocitovala okrem bolesti bedrového kĺbu kvôli čomu som ku koncu už aj ťažko preliezala okraj vane. Musela som tam mať schodík a pridržal ma vždy manžel. Inak z lekárskeho hľadiska vyšší tlak (doma dobrý) a vraj tehu cukrovka, ale cukor som si merala 3 krát denne a nikdy mi nevyšla vyššia hodnota. Pri teste na cukrovku som mala meranie ráno dobre, po hodine zvýšené o 0,1 a po 2 hodinách zas normál. Tak neviem 🤷♀️ ale zapísanú cukrovku som mala. Každopádne držím palce aby si mala krásne tehotenstvo 😉 dôležité je aby si sa ty cítila dobre.
@lucija93 keď som otehotnela mala som 92 predtým som schudla 25kg jedine co mi prekážalo bola ovisnuta koža 😳. Pribrala som 14kg v pôrodnici som nechala 10kg inak žiadne komplikácie.
Ja som začínala s váhou 90kg, na konečnú sa ani nepýtaj. Komplikácie boli, ale nie kvôli váhe. Malý je zdravý a ja stále krásna. 💃🤣
@ckatka nie je to pravidlo. Mam za sebou 9x IVF, kopu vkladov a nepribrala som nic. Nepriberas z hornonov, ale z jedla
@dietatko2020 nie je to pravidlo, že žena pri IVF priberie, ale väčšina, čo ja poznám, pribrala. A ja tak isto a nebolo to jedlom, keďže pocas brania hormónov som nedokázala nič okrem šalátov alebo čaju do seba dostať. A pribrala som 18 kg. A to som aj behavala do vkladu. Takze nemôžete porovnávať seba a niekoho iného. Aj v papieroch mam písané, že sa mám pripraviť na vahovy prírastok počas liečby.
@lucija93 zacala som s 96 kg :D zatial 10 kg mozno viac neviem doma nemam vahu lebo mi je do placu potom a to nejem vela
nemam ziadne problemy
a tiez som tak bola ze idem schudnu kupila som si spalovac, steper a o 2 tyzdne pozitivny test 🤣🤣🤣🤣🤣
@zuzana18072020 ja to isté 🤣 začala aktívne behavat 4x do týždňa a po 2 týždňoch tehotná 🤣 ja zatiaľ stojím na váhe ale ešte len som v 1 trimestri ale našťastie zatiaľ stojí 😀😀😀

ahoj, ja som druhé tehotensto začínala s váhou presne 92kg, problémy som nemala absolútne žiadne, pribrala som do pôrodu 7kg