icon

Náhle vysadenie antidepresív v tehotenstve: Riziká a skúsenosti

seems_toth
5. aug 2024

Dobry den, rada by som zistila, ci niektora z vas vysadila nahle AD po zisteni tehotenstva? Brala som paretin a teda mala som urcite neprijemne stavy par dni, no preslo to. Teraz som v 3 mesiaci a velmi dufam, ze tento sek nijak dietatu neublizil. Vdaka.

dennissa16
5. aug 2024

@seems_toth a koľko prešlo od vysadenia?
Prebrala si to s lekárom vôbec.

seems_toth
autor
5. aug 2024

No spatne ano, vravela, ze by bolo lepsie postupne, ale co uz. Ide mi skor o realne skusenosti. Mne slo o to, ze radsej si potrpim trochu ja, nez ohrozit ten najdolezitejsi ranny vyvin.. teraz som na konci 3 m, cize presli uz takmer 3 mesiace

marhulka13
5. aug 2024
seems_toth
autor
5. aug 2024

@marhulka13 a s babom bolo vsetko ok? 🙂

marhulka13
5. aug 2024

@seems_toth s nim našťastie ano, už je tomu viac rokov, no ja by som to už neurobila

seems_toth
autor
5. aug 2024

@marhulka13 dakujem aj tak 🙂 pri prvej dcere som este ad nebrala, takze je to nova tema pre mna, snad to bude ok aj u nas 🙂

deti95060810
5. aug 2024

sú ženy čo brali ad počas celého tehu... tiež nie som toho zástancom, ale ak nie je iná cesta ....
vysádzaj postupne, lebo budeš mať problémy... už dva týždne navyše to až tak zlé nebude pre bábo - s dávkovaním pôjdeš pomaly dole...

banderaska29
5. aug 2024

@seems_toth AD nieje Paralen. To nemôžeš len tak svojpomocne vysadiť zo dňa na deň. Nebol to dobrý krok, mala si sa poradiť s lekárom, niesi prvá a ani posledná tehotná, ktorá berie AD a určite by to nemalo negatívny dopad na dieťatko. Ja by som sa poradila ešte raz s lekárkou, či to nemôže mať na teba vplyv. Asi si ich začala brať s nejakého dôvodu, to že ti je teraz dobre, neznamená, že ak nebola správne ukončená liečba, ťa to nemôže dobehnúť.

seems_toth
autor
5. aug 2024

@banderaska29 ahoj, no dobre ako dobre, ona samozrejme vie, ako sa citim, no ja nemam take stavy, ktore by prevazovali nad rizikami, cize som zmierena s tym, ze do porodu ich brat nebudem. Mne skor slo o realne skusenosti

seems_toth
autor
5. aug 2024

@deti95060810 spatne uz asi tazko, jedna sa o vysadenie pred 3 mesiacmi

deti95060810
5. aug 2024

@seems_toth takže už si vysadila pred 3 m? ak áno tak potom som zle prečítala... už by si žiadne problémy mať nemala...

seems_toth
autor
5. aug 2024

@deti95060810 samozrejme nemam, ide mi o to, ci to mohlo nejak negativne ovplyvnit vyvin dietata

deti95060810
5. aug 2024

@seems_toth to ani nie...

banderaska29
5. aug 2024

@seems_toth jasné, chápem. Nemám osobné skúsenosti, ale moja veľmi blízka osoba je psychiater a mám to od neho, čo som ti napísala. Každopádne ak už je to nejaký čas, čo ich neberies a si ok, tak potom je to v poriadku, len som ti chcela dať relevantný názor od odborníka, že sa to môže ukázať neskôr.

marhulka13
5. aug 2024

@seems_toth naozaj bud v pohode, moj syn má už 14 a je to úplne v pohode dieta, nijak sa to neprejavilo.

andrea2323
5. aug 2024

@seems_toth Ja som brala paretin a vysadila som ho postupne ked som sa dozvedela ze som tehotna a po konzultacii s doktorkou 🙂 trvalo to mozno dva tri tyzdne to vysadzanie.. vsetko je ok.. nemusela si sa bat ze ked ho vysadis postupne tak sa nieco stane, tak by sa to po spravnosti malo.

andrea2323
5. aug 2024

@seems_toth ešte ale dodám, že bohužial sa mi potom vrátili ataky, tak som opäť v 3 trimestri začala brať, ale už sertraline.. keby sa ti to vráti, tak isto skonzultuj s doktorom/doktorkou, tieto ad sú ok aj v tehotenstve a kojení 😊