Napínanie na vracanie pri umývaní zubov v tehotenstve
Ahojte žienky mate na toto nejaké typy a triky?
Mne vlastne vadila mentolova pasta. Vyskusala som viacere a zmenila som za detsku zubnu s jahodovou prichutou.
A zadne zuby pomahalo cistit pomaly, radsej kefkou stierat, ako suchat a vzdy po troche a predychat. A zas pokracovat.
Pomohlo jediné-porodiť 😀
inak ma napínalo a nadrapovalo celé tehotenstvo,
doma sa mi všetci moji chlap(c)i smiali, keď som si umývala zuby: "maminka zase robí ovečku" 😀
lebo vždy to bolo podobný zvuk
skus pripadne bez zubnej pasty-ta nie je nevyhnutna, dolezite je vycistit povlak (mne to poradila zubarka a pomohlo).
Mne veľmi pomohla zazvorova zubná pasta od Colgate
Ha, ha. Mne to ostalo aj po pôrode. 🥺
Skúsiť bez pasty je dobrý nápad a taktiež jednozväzkovu kefku (predpokladám, že ťa napína hlavne pri umývaní zadných zubov, jednozväzkovou kefkou nedotýkaš sa tak okolia, skôr iba zubnej plochy, keďže na menší rozmer).
A ja napr nemôžem si umývať nalačno, ale az po jedle, potom ma napína menej.
Mne trochu pomohlo byť v predklone ale aj tak to bolo zlé zlé zlé a niekedy som to proste musela vyriešiť ústnou vodou. A ak to nevydržíš a pozvraciaš sa, tak si netreba hneď umývať zuby, lebo kyselina ti môže poškodiť zubnú sklovinu
Mala som to pri prvom a aj teraz, cele zle :D rano furt z toho grcam, vecer to este predycham, ale to tiez len prebehnem a vela nezmozem :D zaujimave radi, asi vyskusam tiez bez pasty, ale neverim tomu, ja ani tabletky neviem prehltnut, tak ani neberiem tie vitaminy :D
@x_mery_x ak je ťažko jest vitamíny, aspoň kyselinu listovú užívajte, je veľmi dôležitá pre vyvoj dieťatka

Na to nic nie je... len vydrzat 😁