icon

Nejasnosti po gynekologickom vyšetrení: Čo by to mohlo byť?

30. mar 2026

Ahojte mamičky,
dnes som bola v 17. týždni na vyšetrení a keď ma lekár vyšetril, povedal, že tam je niečo trochu… vôbec neviem čo presne povedal. Naozaj, úplne sa mi to vymazalo z hlavy. Viem, že som sa zľakla, ale upokojoval ma, že zatiaľ to nie je problém, len to treba sledovať, lebo keby sa to neskôr zhoršilo, mohlo by to viesť k riziku predčasného pôrodu. Povedal mi, aby som sa určite nepreťažovala a veľa oddychovala.
Viem, že nemôžete vedieť, čo to presne bolo, ale možno má niektorá z vás skúsenosť a niečo mi napadne.

anonym_ad9ec1
•
30. mar 2026

Prepac, hocico Ti napisu moze byt uplne odveci, lebo tu je x moznosti, ktore sa daju doplnit do Tvojej hadanky 😃 A to Ti hovorim ako doktor, prepac. Ak Ta to trapi, zajtra v ordinacnych hodinach dvihni telefon a spytaj sa priamo.

anonym_9caf17
•
30. mar 2026

@anonym_autor Nikto tu nemá vešteckú guľu. Treba zavolať lekárovi alebo tam zájsť a nechať si to vysvetliť. Lekár nie je boh. Môžeš s ním kľudne rozprávať aj pýtať sa ho, ak niečomu nerozumieš.

anonym_62dafe
•
30. mar 2026

Však si sa ho mala normálne opytat na nález. Takto čo ? Môžeme sa tu len dohadovat.
Zajtra mu zavolaj a opýtaj sa na včerajšok

anonym_bf3744
•
30. mar 2026

V tehu knižke nemas nic zapísané?

anonym_99c400
•
30. mar 2026

Nemáš to napísané v lekárskej správe?

maryetta
•
30. mar 2026

Nespomenul nič viac. Dalsie mozne vysetrenia. Opatrenia? Nespomenul slovo serklaž?

autor
•
31. mar 2026

Nechcem mu kvôli tomu volať, lebo vtedy som chápala, čo hovorí že zatiaľ nejde o nič vážne, len to treba sledovať. Lenže teraz si neviem spomenúť, ako to presne nazval, akoby som mala v tomto smere amnéziu 😅 Pamätám si len to, čo som tu napísala. Otázku som položila len preto, či náhodou niekto nemá podobnú skúsenosť, určite som nečakala žiadnu diagnózu. O tri týždne idem na kontrolu, dovtedy si budem dávať pozor, viac aj tak spraviť nemôžem.
Cerkláž nespomínal, skôr som mala pocit z jeho slov, že to nie je niečo, z čoho by som sa mala obávať, len to treba sledovať. Pri vyšetrení mi aj pohmatom kontroloval krčok maternice a povedal, že je trochu mäkký, ale zatiaľ je to v norme.
Do tehotenskej knižky o tom nič nezapísal, podľa mňa práve preto, že to ešte nie je problém. Niečo si však zapisoval do počítača a spomenul, že je to „mierne…“, ale neviem si spomenúť, čo presne tým myslel, aj keď nad tým rozmýšľam 😖
Aj tak ďakujem za odpovede, viem, že to naozaj znelo ako hádanka, ale myslela som si, že mi možno vďaka vašim odpovediam niečo napadne.