icon

Nejasnosti po gynekologickom vyšetrení: Čo by to mohlo byť?

30. mar 2026

Ahojte mamičky,
dnes som bola v 17. týždni na vyšetrení a keď ma lekár vyšetril, povedal, že tam je niečo trochu… vôbec neviem čo presne povedal. Naozaj, úplne sa mi to vymazalo z hlavy. Viem, že som sa zľakla, ale upokojoval ma, že zatiaľ to nie je problém, len to treba sledovať, lebo keby sa to neskôr zhoršilo, mohlo by to viesť k riziku predčasného pôrodu. Povedal mi, aby som sa určite nepreťažovala a veľa oddychovala.
Viem, že nemôžete vedieť, čo to presne bolo, ale možno má niektorá z vás skúsenosť a niečo mi napadne.

anonym_ad9ec1
30. mar 2026

Prepac, hocico Ti napisu moze byt uplne odveci, lebo tu je x moznosti, ktore sa daju doplnit do Tvojej hadanky 😃 A to Ti hovorim ako doktor, prepac. Ak Ta to trapi, zajtra v ordinacnych hodinach dvihni telefon a spytaj sa priamo.

anonym_9caf17
30. mar 2026

@anonym_autor Nikto tu nemá vešteckú guľu. Treba zavolať lekárovi alebo tam zájsť a nechať si to vysvetliť. Lekár nie je boh. Môžeš s ním kľudne rozprávať aj pýtať sa ho, ak niečomu nerozumieš.

anonym_62dafe
30. mar 2026

Však si sa ho mala normálne opytat na nález. Takto čo ? Môžeme sa tu len dohadovat.
Zajtra mu zavolaj a opýtaj sa na včerajšok

anonym_bf3744
30. mar 2026

V tehu knižke nemas nic zapísané?

anonym_99c400
30. mar 2026

Nemáš to napísané v lekárskej správe?

maryetta
30. mar 2026

Nespomenul nič viac. Dalsie mozne vysetrenia. Opatrenia? Nespomenul slovo serklaž?

autor
31. mar 2026

Nechcem mu kvôli tomu volať, lebo vtedy som chápala, čo hovorí že zatiaľ nejde o nič vážne, len to treba sledovať. Lenže teraz si neviem spomenúť, ako to presne nazval, akoby som mala v tomto smere amnéziu 😅 Pamätám si len to, čo som tu napísala. Otázku som položila len preto, či náhodou niekto nemá podobnú skúsenosť, určite som nečakala žiadnu diagnózu. O tri týždne idem na kontrolu, dovtedy si budem dávať pozor, viac aj tak spraviť nemôžem.
Cerkláž nespomínal, skôr som mala pocit z jeho slov, že to nie je niečo, z čoho by som sa mala obávať, len to treba sledovať. Pri vyšetrení mi aj pohmatom kontroloval krčok maternice a povedal, že je trochu mäkký, ale zatiaľ je to v norme.
Do tehotenskej knižky o tom nič nezapísal, podľa mňa práve preto, že to ešte nie je problém. Niečo si však zapisoval do počítača a spomenul, že je to „mierne…“, ale neviem si spomenúť, čo presne tým myslel, aj keď nad tým rozmýšľam 😖
Aj tak ďakujem za odpovede, viem, že to naozaj znelo ako hádanka, ale myslela som si, že mi možno vďaka vašim odpovediam niečo napadne.