Neobmedzené vychádzky počas maródky v tehotensvte
Ahojte baby chcela by som sa opýtať, ktorá z Vás má skúsenosti s PN a vychádzkami dá sa poprosiť lekára aby dal neobmedzené vychádzky.? dá sa to vôbec-.?-... ako je to vlastne:?... a ked mam zmluvu na určito dá sa isť bez rizika na PN:?... ako to je :? pomožte dakujem.. 🙂
No ja idem zajtra k obvodnej mne to aj gyndoss poradil aby som tam zašla mne končí rodicsk a začne predĺžený ale v práci ich nezaujíma ani to že diets dať do skolky nemôžem ani to ze som tehu.bud mám dať vypoved alebo nastúpiť a teda to cestovanie do zlína v čr si fakt a este tehu neviem predstaviť tak že jej mám poslať pn to je jediná ochrana tehotnych v čr.
vychadzky su dane zakonom a tie su od 9-11 a od 15-17 hod. neobmedzene vychadzky neexistuju
@aduuus existujú, ale neviem či pri hoc akej diagnóze
@nelinka626 bavila som sa o tom s lekarom, neexistuju 🙂 uz logicky...to by potom bola bezpredmetna PN
Nejaká 12tka?? Moja kolegyňa ktorá bola takisto v ranom štádiu tehotenstva ma zastupovala len 2 smeny b o svoje bábätko prišla nechcem dopadnúť ako ona ja na pn ist ani nechcem ale doktor to odporúča no a je síce pekné že ma zamestnávateľ môže preložiť ale ak nemá kam čo potom??
@aduuus možno normálne obvodný ani nevie, ale môj známy ich má od psychiatra
Fiha ze aky luxus na svk byt v pn ked pri tehu nevolnost vracanie, ...a este aj celodenne vychadzky...
@fidka79 a mimochodom neviem prečo útočís ja nechcem brať prachy za nič od kedy som začala pracovať ešte som nebola ani raz pn len proste sa o svoje bábätko bojím kvôli ťažkej práci hlavne keď to povie aj lekár asi vie čo robí nie?? Je to moje prvé bábätko a určite o neho nechcem prísť kvôli zlému pracovnému prostrediu to je všetko
@fidka79 neviem či si čítala moje príspevky mne ide o to že mám náročnú prácu pri ktorej za 2 smeny moja kolegyňa potratila a ja nechcem dopadnúť rovnako a prečo mám kvôli robote kde som chodila 5 rokov bez jedinej marodky mať zákaz chodiť von kedy sa ja cítim dobre a nie kedy mi niekto nadiktuje že hurá môžeš ísť von?? je to nelogické a celé na hlavu
@fidka79 cítiť sa môžem fajn a v rizikovom prostredí môžem prísť o bábätko keby mám možnosť jednoduchšiej práce tak o pn vôbec neuvažujem určite ma nebaví sedieť doma ale keď tu tá možnost nie je tak mi ostáva buď riskovať bábätko alebo zbytočne sedieť doma aký to má celé význam??
Takže si to vôbec nepochopila a nemá význam s tebou ďalej diskutovať
tiez som nazoru ze ak mas rizikovu pracu je povinnostou zamestnavatela ta prelozit na inu , ak taku moznost nema nech to riesi on , vyhodit ta predsa nemoze....a ak chces ist na pn, potom respektuj to co povie lekar a ked da vychadzky 2x2hod. tak to akceptuj...ide predsa o tvoje dieta,...a kolegyna ma na papieri ze potratila kvoli praci?
@tehotna13 no to je jeho starost, mal by ta dat niekde, kde nie si v ohrozeni, nezdvihas tazke, nerobis s nebezpecnymi latkami, nesmies tahat 12tky atd. alebo ti moze ponuknut nieco- platene volno napr.
skratka, ak pojdes na PN musis dodrziavat liecebny rezim, lebo podla PN si chora - aj ked nie si chora.