Neobmedzené vychádzky počas maródky v tehotensvte
Ahojte baby chcela by som sa opýtať, ktorá z Vás má skúsenosti s PN a vychádzkami dá sa poprosiť lekára aby dal neobmedzené vychádzky.? dá sa to vôbec-.?-... ako je to vlastne:?... a ked mam zmluvu na určito dá sa isť bez rizika na PN:?... ako to je :? pomožte dakujem.. 🙂
@maslenka47 ja som nesla obhajovat PN, kde si buduca mamicka pyta vychadzky na cely cas 🙂 o tom si tiez myslim svoje... ale netyka sa ma to a nejdem to ani sudit... ved naco? 🙂
@katkasofka ahoj, ja som riešila niečo podobné, neobmedzené vychádzky mi gynekológ nemohol dať, ako už bolo spomenuté vyššie, len pri liečebnom režime sa to dá, napríklad niektoré psychiatrické diagnózy majú neobmedzené vychádzky... Ja som na PN z dôvodu, že mi je stále zle, zvraciam, napína ma... Niekedy je celý deň ok, a niekedy sa to vracia každú chvíľu. Koli tomu napr ani moc nesadam za volant a všade so sebou nosím sáčky 🙂
@katkasofka to nie je dovod na on ak nevladzes chodit kvoli teoku do prace tak by si nemala ani vladat behat kade tade lebo su prazdniny
@zuzkat1 chcem sa spýtať kde na Sp to je písané ohľadom tých celodenných vychádzok Dakujem
Dievčatá buďte vďačné za to čo máte...Ja som mesiac na pn s z domu som bola len raz keď som išla na kontrolu keďže nemám žiadne vychádzky...tie vaše,,len" 4 hodiny mi znejú ako rajská hudba :D ale snažím sa na to pozerať z tej stránky že niektoré musia celé tehotenstvo preležať v nemocnici tak na tom ja ešte nie som tak zle ...a povedzme si nerobíme to pre nás,ale pre to malé, než naspamätate budete mať po pôrode a s babetkom môžete trajdať kde vás napadne 😉
Existujú aj neobmedzené vychádzky, no mnohí lekári ich nedávajú, iba tie klasické dvojhodinovky. Ja som tiež bola v 7 mesiaci vypísaná na PN kvôli zdravotným problémom, ktoré mi už nedovolili pracovať a dostala som neobmedzené vychádzky, ktoré som využila mesiac do nástupu na materskú. Takže je taká možnosť. Čo je ale smutné že PN sa v poslednej dobe stále dosť zneužívaná a je mnoho žien ktoré len čo zbadajú dve čiarky na teste utekajú pre PN, aby nemuseli pracovať, akoby tehotenstvo bola choroba. Samozrejme nerátam ženy, ktoré majú ťažkú fyzickú prácu, či zdravotné problémy, alebo otehotneli po veľmi dlhej dobe. Aj v mojom okolí je takých mnoho.
Zienky, moja osobna skusenost je, ze lekari sa boja dat neobmedzene vychadzky, pretoze nasledne je na nich posielana kontrola, takze si nebudu komplikovat zivot.. Avsak aj PN v tehotenstve nemusi znamenat, ze zena musi lezat.. Ja mam 33 rokov a na PN sm bola 2x v zivote na tyzden kvoli chripke, takze mi nepride, ze som clovek, ktory by to nejako zneuzival.. Ked prislo tehotenstvo, planovala som pracovat do posledneho mozneho dna. Nepovazujem sa za cloveka, ktory je lenivy chodit do prace. Avsak uz v 1trim som mala zvyseny spodny tlak - kebyze niesom tehotna, nik by to neriesil, v tehu je to vsak ine. Gyn presvedcena, ze s pribudajucimi tyzdnami sa to bude len zhorsovat ma vyslala k internistke, ktora neskutocnym mnozstvom vysetreni prisla na to, ze tlak mam zvyseny zo stresu a odporucila mi PN. Nevedela som si predstavit ist na PN na konci 1 trim, chodila som do prace dalsie 2 mesiace ale tlak haproval, nakoniec som na PN nastupila a tlak bol od 1. dna ukazkovy. Suhlasim, ze stres je v nasej hlave, ale bohuzial, neda sa to tak lahko ovplyvnit. Doteraz tvrdim, ze nemam stresovu pracu, avsak urcite tlaky, terminy a pod som horsie znasala ako tehotna, bez toho, aby som si to vobec uvedomila. Moja internistka odporucila celodenne vychadzky, ze pri tejto diagnoze su vyslovene ziaduce - ja som ich nepytala. Bohuzial gyn vypisala len tie klasicke 2h - byvam na dedine, nesoferujem takze za 2h by som sa vlakom neotocila ani do okresneho mesta - takze som nechodila nikam. Neplanovala som obehavat nakupne centra, ale pocas 6 tyzdnov si niekam vyjst aspon raz-2x za tyzden by bolo fajn.. nieje vseto cierno-biele, nie kazda tehotna sa chce uliat.. Aj mne pripadal zvyseny krvny tlak banalny problem, avsak v tehu je to nebezpecne, lekari nebudu riskovat.. nakoniec som sa po 6tyzdnoch PN vratila do prace, a tlak si drzim v norme - pricom vsetci lekari ma presviedcali, nech uz ostanem doma.. ale myslim, ze nieje ok, ked ma pacient narok na neobmedzene vychadzky, aby ich nedostal, lebo lekar sa boji kontroly..
Ahojte baby, viete mi prosím poradiť? Som na úplnom začiatku tehotenstva, ale už teraz rozmýšľam nad tým, že sa dám na PN, ak mi to moja dr. povolí ..dôvodom je moja práca. Pracujem vo farmaceutickom priemysle, kde sa vyrábajú lieky...tablety,injekcie...dennodenne prichádzam do styku s nie bezpečnými vecami, či sú to už rôzne hormóny, opiáty, tablety na riedenie krvi, depresie a pod. Bábo chcem samozrejme chrániť ako sa len dá... Mám rátať s tým, že budem mať vychádzky len 2x2 hodiny? Aj keď v podstate mne nič nie je, len robím v takom prostredí, akom robím? Alebo je možnosť, že by mi povolila neobmedzené vychádzky? Ďakujem za vaše rady..
@aleskandra gynekolog nemôže dať neobmedzene. Len 2x2 hodiny. Neobmedzene len psychiater a onkolog.
@aleskandra
Ak Vám nič nie je , môže požiadať o preradenie na iný typ práce.
@aleskandra ak mas nebezpecnu pracu, zamestnavatel by ta mal preradit na ine pracovne miesto. riesi to zakon. ano, nie kazdy je ustretovy ... ale ak to budes riesit PN - teda praceneschopnostou, musis pocitat s rezimom ako na PN. teda obmedzene vychadzky a kontroly.
no ja mam nastastie odvazneho gynekologa 🙂 ja som zistila, ze som tehotna kratko po nastupe do prace. ale vzdy som robila, bola aktivna a hlavne medzi ludmi, takze som to neplanovala menit ani v tehotenstve. robila som v obchode, kde sa premlelo strasne mnozstvo tovaru, takze vkuse tazke krabice, vykladanie, upratovanie a 12hodin denne na nohach. Planovala som vydrzat aspon do 6. mesiaca, ale samozrejme, pre zamestnavatela bolo najjednoduchsim riesenim ukoncit pomer v skusobnej dobe. takze som skoncila presne po troch mesiacoch v 5.mesiaci tehotenstva. A co dalej? S bruskom si uz robotu nenajdem, tak som sla na PN. A dostala som neobmedzene vychadzky. Cudovala som sa, ale doktor mi povedal, ze by sice nemal davat neobmedzene, ale ze on ich dava stale a nikto mu na to este nic nepovedal. A som velmi rada, lebo mi nic neni, ale vazne by som uz od toho 6.mesiaca cely den na nohach nevydrzala, ale lezat cele dni sama doma, to by ma asi slak trafil. Kratko po nastupe na PN som mala par tyzdnov take depresie z tych hormonov a z toho, ze som vkuse sama doma, ze som rada, ze som sa mohla ist aspon vyvetrat. Nevidim dovod na to, aby bola buduca mamicka vaznena doma, ved nie je nic lepsie ako prechadzky na cerstvom vzduchu. Su aj ovela narocnejsie prace a to sa proste nemoze dat zvladat v tehotenstve
Zienky pokial viem daju sa neobmedzene vychadzky zatial som na pn normalne bez vychadzok kvoli mechanickemu krvacaniu a do prace sa nevratim nakolko kucharka casnicka sa neda byt tam.a inu pracu pre mna nemaju.tak sa chcem spytat lekara na neobmedzene vychadzky nakolko mam 6rocneho syna a poobedie pokial mozem chxem snim travit.@mydielka_od_domky chcem.sa spytat mala.si pn aj predtym lez.ti dal normalne celodenne vychadzky.bo ja mam v pn hroziaci potrat ci sa to da zmenit
@xxxxxxx113 dal mi hned neobmedzene, ani neviem aky dovod pn uviedol.
@mydielka_od_domky tak som zvedava co povie bo som krvacala po.sexe tak snad ma.pochopi.
@niki101988
@maslenka47 Zlata 🙂 poslala by som Ta do mojej prace a som zvedava ci by si povedala ze nieje stresujuca. Beriem to vzdy sportovo ale mala som kolegyne ktore nevydrzali ten tlak a nie jeden krat plakali az to nakoniec vzdali. Kazda praca je specificka a ked je niekto slabsia povaha zial nieje to jeho chyba. To neznamena ze nema byt posudzovany inak nakolko to moze mat vplyv na matku aj dieta.

@olifcek jasne jasne, lebo robit si stresy z toho, ze ked uz len niekto prdne alebo zafuka silnejsi vietor, tak potrati alebo ublizi dietatu, to je ovleja prijatelnejsi stres ako nejaky stres z prace. Za ziaden stres nemoze praca, za stres si moze clovek SAM, ma ho v HLAVE. Pri tychto "nepracujucich tehotnych" je najvastejsia pricina praceneschopnosti lenivost a s prepacenim nasrate v hlave. Nejake "lekarske" odovodnenie pre poistovnu sa uz potom lahko najde. Hlavne, ze neobmedzene vychadzky na brazdenie po obchodnych centrach jej uz stres nesposobuju....
Minimum pripadov je takych, ze tehotna naozaj musi na marodku, lebo jej tehotenstvo alebo ona sama je v ohrozeni a taka sa ti na neobmedzene vychadzky pytat nebude!
Pri praci nevhodnej pre tehotnu (dvihanie tazkeho bremena, nebezpecne prostredie.. ), je zamestnavatel povinny zamestnankynu preradit na vhodnu poziciu alebo udelit platene volno. To nie je dovod na "marodku".