icon

Nespavosť po umelom oplodnení

mirkas1986
21. máj 2025

Ahojte, som tehotná (6tt), po absolvovaní IVF, takže roky snaženia za nami. Konečne to tentokrát vyšlo,ale stalo sa,že odkedy viem o pozitívnom výsledku,neviem zaspať. Len sa prehadzujem,keď si ľahnem, každé šuchnutie ma zobudí, zaspím možno až nad ránom na 2 hodiny... Spala som lepšie len po dva piatky, ale ostatné dni je to otras. Dávam si aj medovkovy čaj, Magnerot, Sedatif PC... Na druhý deň sa potom musím ukľudňovať,že to je len fáza,že sa to zlepší... A stres nechcem zažívať,ale neviem sa ubrániť všetkým pocitom a myšlienkam.

Ma niektorá z Vás podobný problém?

Ďakujem za každú odpoveď 🙏

anjelicek26
21. máj 2025

Neberies progesteron? Ja som kvoli tomu nespala cele prve mesiace...hrozne nieco...

mirkas1986
autor
21. máj 2025
@anjelicek26

Neberies progesteron? Ja som kvoli tomu nespala cele prve mesiace...hrozne nieco...

@anjelicek26 áno, beriem, kôli tomu,že som po IVF,tak si aj vkladám Progestanele,aj si pichám Prolutex... Je to strašné,bojím sa,že sa cvoknem z toho nevyspatia. A potom sa zase ukľudnovať,že je všetko ok a odháňať zle myšlienky 😔

lilinka76
21. máj 2025
@mirkas1986

@anjelicek26 áno, beriem, kôli tomu,že som po IVF,tak si aj vkladám Progestanele,aj si pichám Prolutex... Je to strašné,bojím sa,že sa cvoknem z toho nevyspatia. A potom sa zase ukľudnovať,že je všetko ok a odháňať zle myšlienky 😔

@mirkas1986 možno je to aj taká podvedomá eufória, že sa po rokoch snaženia zadarilo. Nenervuj sa, skús oddychovať tak často, ako sa bude dať.Blahozelám a držím palce k úspešnému trhu.

mirkas1986
autor
21. máj 2025
@lilinka76

@mirkas1986 možno je to aj taká podvedomá eufória, že sa po rokoch snaženia zadarilo. Nenervuj sa, skús oddychovať tak často, ako sa bude dať.Blahozelám a držím palce k úspešnému trhu.

@lilinka76 ďakujem za povzbudivé slová. Áno,teším sa,ale zároveň sa bojím,aby všetko bolo v poriadku a robí mi to riadny zmätok v hlave...

kitycat
21. máj 2025
@mirkas1986

@lilinka76 ďakujem za povzbudivé slová. Áno,teším sa,ale zároveň sa bojím,aby všetko bolo v poriadku a robí mi to riadny zmätok v hlave...

@mirkas1986 ja som vseobecne mala obe tehotenstva bud velku unavu alebo velku nespavost, casto som zaspala a o 2 hodiny sa zobudila a 3 hodiny pozerala do tmy

mirkas1986
autor
21. máj 2025
@kitycat

@mirkas1986 ja som vseobecne mala obe tehotenstva bud velku unavu alebo velku nespavost, casto som zaspala a o 2 hodiny sa zobudila a 3 hodiny pozerala do tmy

@kitycat ja som sa s takýmto niečím ešte nestretla, nikdy som so spánkom nemala problém a zrazu v takomto rozhodujúcom momente života ma "zradila"jediná istota a to,že sa aspoň vyspím a tak som z toho vkuse v strese...

katica312
21. máj 2025

@mirkas1986 poznám to pri prvej dcére som kolko krát o tretej v noci pozerala televízor, zároveň sa mi nechcelo vstať z postele ale ani ležať v nej. Nervózna som bola sama zo seba, ale bolo to len obdobie.

96sofia96
21. máj 2025

Ja to mám úplne rovnako. Ale je to paradox, pretože cez deň som unavená, ako mechom udretá, no ako ahle si večer ľahnem do postele, tak neviem zaspať. Ja to mám už v podstate od stimulácie. Asi ti bude fakt vplyvom tých hormónov

anjelicek26
22. máj 2025

Progesteron toto robi vela zenam, bude to tym...

abigail45
22. máj 2025

@mirkas1986 my sme po KET, beriem utrogestan. A mám tiež nespavosť, nie každú noc ale pomerne často, bol to inak aj taký prvý príznak tehu. Cez deň niekedy som mrte unavená, niekedy vôbec. Podľa mňa to je úplne normálne u teba ☺️

mima909
Odpoveď bola odstránená