Nespavosť v tehotenstve
Ahojte som v 26 tţ.no neviem čo sa to deje ale vôbec nemôžem spať už sa to ťahá asi dva týždne ale teraz som nespala skoro nič včera som spala 2 hodiny a dnes vôbec celú noc som bola hore už nevládzem ,cez deň tiež mi neide vôbec zaspať už som zúfalá a bojím sa lebo ak sa v noci prehadzujem ,,tak mi tvrdené aj bruško ...doktorke som to spomínala pred týždňom cca a vravela ,že nespavosť je normálna ale ja vôbec nemôžem zaspať a som strašne unavená a zničená a aj som.schua 1kg .
Myslíte ,že to môže ublížiť bábätku ?
Dajte nejaké rady .
Pijem aj medovku ,aj magnosolv prášky si dávam .
Ďakujem .
@anicka2626 bábätku to samo o sebe neublíži, nespavosť v tehotenstve je pomerne častá, podľa mňa je to tiež záležitosť hormónov.
Keď nespíš,aspoň lež a snaž sa oddychovať, zapni si nejaký podcast,alebo príjemnú hudbu do slúchadiel, relaxuj,aby aspoň takto si telo oddýchlo.
@anicka2626 viem ako sa cítiš, tiež ma chytila riadna nespavosť v podobnom týždni, trvalo to asi dva týždne kým sa mi to upravilo a tiež som mohla robiť/piť/jesť hocičo a už som bola zúfalá lebo som bola celý deň unavená, ale nie a nie zaspať. Predpokladám, že je to normálne, ono to prejde, netráp sa tým. Teraz som v 33. Týždni a spím celú noc a aj cez deň šlofikujem..možno si skús kúpiť melatonín, alebo sedatif Pc

@anicka2626 som laik, ale myslím si, že to neublíži. To bábätko v brušku spí aj keď ty nespíš. Myslím si že hlavné ide o oddych a nepreťažovanie organizmu a všetko bude v poriadku, takže ak nespíš, minimálne lež a oddychuj. A čo sa týka tvrdnutia, mne bruško tvrdlo asi od 25tt a všetko je v poriadku 🙂 takže, hlavne ODDYCH