Neumyté ruky sestričky pri odbere krvi
Ahojte, som v 30 tt. Dnes mi zdravotná sestra odoberala krv, pričom predtým odoberala krv ďalším pacientkám predo mnou a od každej brala peniaze a medzitým si ani raz neumyla ruky, čiže robila s krvou a peniazmi a ruky ostali neumyte, nevydenzifikované, nemala ani rukavice. Som z Nr, všade je tu rozšírená žltačka. Ja som si celé toto uvedomila až po odbere, tak som ju už nemohla ani konfrontovať. Myslíte, že mi niečo hrozí? Iba miesto vpichu mi samozrejme vydezinfikovala predtým, než pichla ihlu ale aj tak mi to príde maximálne nehygienické, obzvlášť keď je epidémia žltačky, a obzvlášť keď som tehotná..
@frida1990 hepatitída A sa prenáša fekálneoralnou cestou
Ja som bola na infekčnom oddelení pred rokmi a mala som spolocnu kúpeľnú a toaletu s troma ženami s hepatitídou A a nedostala som ju, aj napriek tomu že sme sedeli pri jednom stole. Viac by som sa bála ochytavania veci (hlavne kľučky) a následne ochytavanie mobilu, ktorý isto hneď nevydenzifikujes. A Áčko sa neprenáša krvou ani bežným dotykom.
Ja som bola na infekčnom oddelení pred rokmi a mala som spolocnu kúpeľnú a toaletu s troma ženami s hepatitídou A a nedostala som ju, aj napriek tomu že sme sedeli pri jednom stole. Viac by som sa bála ochytavania veci (hlavne kľučky) a následne ochytavanie mobilu, ktorý isto hneď nevydenzifikujes. A Áčko sa neprenáša krvou ani bežným dotykom.
@maddie1711 ďakujem za upokojenie
Nehrozi ti vobec nic, nakolko ihla bola sterilna a miesto vpichu vydezinfikovane a prekryte cistym tamponom. Dezinfikovat ruky by si ale sestra mala po kazdom pacientovi, staci ze sa ho dotkne, aj keby zltacka rozsirena nebola (ta ti z takejto manipulacie naozaj nehrozi ani trochu), toboz po peniazoch… Ty sa ale neznepokojuj a nabuduce jej kludne pripomen, ze si asi ruky zabudla umyt/dezinfikovat, nez ta bude pichat alebo inak fyzicky riesit.
@frida1990 veď ideš rodiť do nemocnice🥴, tam toho nachytáš až až. Neboj sa nič si nenachytala🙄 A neboj sa tak o seba. Dieťa ti pôjde do školky, podonáša ti také veci, čo si ešte ani nepočula🤣🤣🤣
@frida1990 veď ideš rodiť do nemocnice🥴, tam toho nachytáš až až. Neboj sa nič si nenachytala🙄 A neboj sa tak o seba. Dieťa ti pôjde do školky, podonáša ti také veci, čo si ešte ani nepočula🤣🤣🤣
@anonym_27a20a to je fajn, ale este som nikdy nevidela personal, co by si nejak neumyl ruky pri naslednom dalsom pacientovi, alebo nenavliekol rukavice. Pri porode mas tiez ludi v rukaviciach a je to tam dezinfikovane, plus jednorazove podlozky. Inak by nam tu zeny umierali na infekcie po porode. Co sa deje velmi raritne. Ja by som napr nesla vymenit ani sebe tampon bez poriadneho ocistenia ruk, ked som Peace predtym pracovala na kase. Kopec ludi nosi na kase aj rukavice. Nakolko peniaze su velmi spinava vec.
Tak nabudúce si otvor ústa, na to sú a keď nepomôže, tak vymeniť doktorku ak ti to moc vadí
Tak nabudúce si otvor ústa, na to sú a keď nepomôže, tak vymeniť doktorku ak ti to moc vadí
@anonym_e3e7a4 ďakujem za tvoje cenné rady

no uz je to tam... places nad rozliatym mliekom... s najvacsou pravdepodobnostou ti nic nehrozi