Neurogénna tetánia a tehotenstvo
Stretla ste sa s tym niektory? Zistili mi to len dnes a som v 24tt.. moze to nejak ublizit babatku? Dakujem. A nejake rady ako zvisit prijem zeleza? :( dakujem
@krasnasvadba netusim lekari mi v nemocnici toho moc nepovedali.. a trpnutim hornych koncatin..
Ahoj, ja mám neurogénnu tetaniu. Počas tehotenstva som zvýšila prísun železa i magnézia(brala som tuším feronat a magne B6) a v potravinách ako pečeň, rôzne semienka, špenát atď.(zdroje nájdeš na nete) a hlavne držať akýkoľvek stres pod kontrolou a bude to OK. Prajem príjemné tehulkovanie 🙂 😵
@maminkynafazulka ja to mam, zistili mi to pri prvom tehu, treba brat magnezuim a raz za cca pol roka aj mesacnu kuru vapnika, vraj aby sa to magnezko lepsie vstrebavalo, tak mi povedali. Inak to nemalo vplyv na babatko. A pri druhom som bola anemicka, tiez som brala okrem Mg aj zelezo a inak som mala straaasnu chut na potraviny obsahujuce zelezo, stale som jedla hovadzie, cervenu repu, brusnice, ceresne....ale aj tak to nepomohlo, az po porode sa to zase same upravilo.
@maminkynafazulka ak ste anemicka, mal to vysetrit vas gynekolog a predpisat pripravok zeleza, a magnezium by mal indikovat neurolog, ktory vam robil vysetrenie na tetaniu.
@mirkaaa80 mne gyn dala zelezo ferro-folgamma cca uz pred mesiacom.. a mam od nej aj magneziove tablety galvex.. a nrurologicka mi nepovedala nic lebo som bola len v nemocnici lezat dva dni a mala som svoje mg len..
@maminkynafazulka tak to by malo stacit, tiez som brala to iste co ty, to Mg tusim 2-3 denne, pri starsom az 6 denne lebo mi od 16 tt tvrdlo brusko.
Babenky, tetania sposobuje aj bolesť brucha? Mňa nejak boli brucho od pupka az hore k zaludku...som v 8tt...zachvat som mala pred 2 dňami🙈
Dobrý deň ha mám tetaniu bolieva ma hlava sem tam trpnu ruky, a niekedy mám také uzkostne stavy..... beriem magnerot calcium a železo.....ako to vyzerá počas tehotenstva?môže mi niekto poradiť ďakujem

Nestačí náhodou len zvýšiť magnézium? Ako sa vám to prejavuje?