icon

Neurogénna tetánia a tehotenstvo

maminkynafazulka
9. jan 2016

Stretla ste sa s tym niektory? Zistili mi to len dnes a som v 24tt.. moze to nejak ublizit babatku? Dakujem. A nejake rady ako zvisit prijem zeleza? :( dakujem

krasnasvadba
9. jan 2016

Nestačí náhodou len zvýšiť magnézium? Ako sa vám to prejavuje?

maminkynafazulka
autor
9. jan 2016

@krasnasvadba netusim lekari mi v nemocnici toho moc nepovedali.. a trpnutim hornych koncatin..

monikabubko
9. jan 2016

Ahoj, ja mám neurogénnu tetaniu. Počas tehotenstva som zvýšila prísun železa i magnézia(brala som tuším feronat a magne B6) a v potravinách ako pečeň, rôzne semienka, špenát atď.(zdroje nájdeš na nete) a hlavne držať akýkoľvek stres pod kontrolou a bude to OK. Prajem príjemné tehulkovanie 🙂 😵

mirkaaa80
9. jan 2016

@maminkynafazulka ja to mam, zistili mi to pri prvom tehu, treba brat magnezuim a raz za cca pol roka aj mesacnu kuru vapnika, vraj aby sa to magnezko lepsie vstrebavalo, tak mi povedali. Inak to nemalo vplyv na babatko. A pri druhom som bola anemicka, tiez som brala okrem Mg aj zelezo a inak som mala straaasnu chut na potraviny obsahujuce zelezo, stale som jedla hovadzie, cervenu repu, brusnice, ceresne....ale aj tak to nepomohlo, az po porode sa to zase same upravilo.

maminkynafazulka
autor
12. jan 2016

@monikabubko zvysit prisun zeleza a mg vam odporucil lekar ?🙂

mirkaaa80
12. jan 2016

@maminkynafazulka ak ste anemicka, mal to vysetrit vas gynekolog a predpisat pripravok zeleza, a magnezium by mal indikovat neurolog, ktory vam robil vysetrenie na tetaniu.

maminkynafazulka
autor
12. jan 2016

@mirkaaa80 mne gyn dala zelezo ferro-folgamma cca uz pred mesiacom.. a mam od nej aj magneziove tablety galvex.. a nrurologicka mi nepovedala nic lebo som bola len v nemocnici lezat dva dni a mala som svoje mg len..

mirkaaa80
12. jan 2016

@maminkynafazulka tak to by malo stacit, tiez som brala to iste co ty, to Mg tusim 2-3 denne, pri starsom az 6 denne lebo mi od 16 tt tvrdlo brusko.

monikabubko
12. jan 2016
patriciaond
6. mar 2021

Babenky, tetania sposobuje aj bolesť brucha? Mňa nejak boli brucho od pupka az hore k zaludku...som v 8tt...zachvat som mala pred 2 dňami🙈

mirka123emka123
10. apr 2022

Dobrý deň ha mám tetaniu bolieva ma hlava sem tam trpnu ruky, a niekedy mám také uzkostne stavy..... beriem magnerot calcium a železo.....ako to vyzerá počas tehotenstva?môže mi niekto poradiť ďakujem