icon

Neustále nevoľnosti v tehotenstve 13tt

valala7
Včera o 19:57

Ahojte dievčatá. Som momentálne 13+4 tt a od 7. týždňa mi je nonstop zle. Našťastie nevraciam, no celý deň mám buď žalúdok na vode alebo mi je po akomkoľvek jedle ťažko, cítim sa extrémne plná aj ked toho nezjem veľa, nonstop sa mi grgá, nadrapuje ma, veľakrát sa mi vracia obsah žalúdka naspäť do úst... Je to príšerné a uz som zúfalá. Beriem utrogestan, možnože je to spôsobené aj týmto zvýšeným hormónom, no doktorka mi predpísala xonveu, ktorá mi uz tiež bohvieako nezaberá. Nemali ste s tým niektorá skúsenosť? Čo vám pomáhalo? Alebo kedy vám začalo byť aspoň trochu lepsie? Budem veľmi vďačná za akúkoľvek radu ci tipy 🥺🙏

maryetta
Včera o 20:15

Po porode. Akoby lusknutim mi bolo ok. A to este rano pred porodom som zvracala.

gaia14
Včera o 20:17

Nic len pockat mi pomohlo... Pri prvom tehotenstve mi odisli nevolnosti v stvrtom, pri druhom az v piatom mesiaci. Neustale nieco male lahke jest, aby zaludok nebol nikdy prazdny, aj pri posteli som mala piskoty. Na pitie som nezniesla nic okrem sirupovej vody, ktoru inak neznasam... Treba si najst co pomaha, aspon trochu ulavi. Je to narocne, ale prejde to.

marhulka13
Včera o 20:38

@valala7 a utrogestan si vkladas či zapíjaš?

anonym_c4225b
Včera o 20:56

@valala7 skús nasadiť magnézium citrát + striedaj kamilkový a zázvorový čaj po malých dúškoch.

sprjuska
Včera o 21:21

@valala7 mne nepomohlo nic..prve tehu v 20 tt zrazu to preslo, "zvecera do rana"..druhe tehu asi 23 tt..potom mi fakt nic nebolo

ljmmm
Včera o 21:51

vracala som cele tehotebstvo neraz aj pocas jazdy z okna, raz som ledva stihla hlavu vystrcit z autobusu 🙂 ale ja som mala dve deti v bruchu. tie hormony boli moc na mna.bud rada ze nevracias teda a mne trosku ponahal nanuk a vsade som sosebou nosila kabelku tzv krmitko, ktore som mala napchate piskotami a tie som podchvilou chrumala

anonym_131759
Včera o 22:49

Mne sa to zlepsilo asi posledny mesiac, no na rad prislo zadychavanie, ledvachodenie, nevladnost🤣🤣🤣z kaluze do blata.. nieco prejde a nieco ine zas pride🤣🤣

anonym_a33cf5
Dnes o 04:51

Nie je dobre ostať hladná, super je zazvorovy čajik, lizatka a mne pri tretom velmi pokahala xonvea

anonym_96fe3b
Dnes o 04:53

@valala7 Zvrazala som pri oboch deťoch celych 9 mesiacov. Vydrž.

anonym_7e11bb
Dnes o 06:53

Už som v termíne konečne a odratavam. Prvý trimester to isté čo ty. Trochu pomáhala cola po dúškoch, chrúmať niečo aby nebol prázdny žalúdok. Mne ani nenapísali xonveu. Mala som zázvorove lizatka, trochu pomohlo a inak len vydržať. Bolo leto a horšie keď som sadla do rozpáleného firemného auta och 😩
Druhý trimester v pohode len už začala záha páliť a drží ma doteraz a už celé dni po každom aj malom jedle vkuse páli a nič nevládzem, ani doma upratovať lebo keď sa zohnem tak reflux jak hrom. Bolia ma kríže nohy opuchnuté. Už konečne čochvíľa pôrodim.

valala7
autor
Dnes o 08:16

Áno baby, s tým prazdnym žalúdkom som sa uz naučila pracovať, snažím sa vždy niečo ľahké zjesť, vtedy je to okej, ale akonáhle sa že normálne najem (fakt normálna porcia, koľkokrát aj fakt malá), tak mám pocit že som zjedla slona a trávi mi to aj 4 hodiny. A počas tých hodin mam pocit, že otyčkujem všetko. Ale pritom nič. Len ten pocit, grganie, spätný chod žalúdka do hrdla.. 🫣 no neviem čo so sebou vtedy. Ani sa nevládzem napiť, akoby tam nebolo ani miesto. Strašne rychlo sa mi zaplní žalúdok a nepomáhajú ani prechádzky ani nič. Toto je asi najviac čo ma trápi... S týmto ste nemali skúsenosť?

valala7
autor
Dnes o 08:17
@marhulka13

@valala7 a utrogestan si vkladas či zapíjaš?

@marhulka13 Vkladám, počula som že aj z neho byva zle, ked sa zapíja, tak našťastie to nie je moj prípad

arianna25
Dnes o 08:55
@valala7

Áno baby, s tým prazdnym žalúdkom som sa uz naučila pracovať, snažím sa vždy niečo ľahké zjesť, vtedy je to okej, ale akonáhle sa že normálne najem (fakt normálna porcia, koľkokrát aj fakt malá), tak mám pocit že som zjedla slona a trávi mi to aj 4 hodiny. A počas tých hodin mam pocit, že otyčkujem všetko. Ale pritom nič. Len ten pocit, grganie, spätný chod žalúdka do hrdla.. 🫣 no neviem čo so sebou vtedy. Ani sa nevládzem napiť, akoby tam nebolo ani miesto. Strašne rychlo sa mi zaplní žalúdok a nepomáhajú ani prechádzky ani nič. Toto je asi najviac čo ma trápi... S týmto ste nemali skúsenosť?

@valala7 áno hormóny robia svoje. ani najedená ani hladná, najlepšie niečo medzi tým. Trávi pomaly aby sa stíhali vstrebávať živiny. Na akú Máriu to je dobré keď stojí jedlo v žalúdku.

anonym_c4225b
Dnes o 10:33
@arianna25

@valala7 áno hormóny robia svoje. ani najedená ani hladná, najlepšie niečo medzi tým. Trávi pomaly aby sa stíhali vstrebávať živiny. Na akú Máriu to je dobré keď stojí jedlo v žalúdku.

@arianna25 to nie sú hormóny, ale spazmy v žalúdku z nedostatku elektrolytov v tele, lebo dieťa si ich sťahuje na svoj rast a vývin. Preto ich treba neustále dopĺňať hlavne magnézium citrát upokojí žalúdok. Pri kŕčoch v žalúdku je trávenie výrazne spomalené až zastavené a jedlo vytláčané do pažeráka (reflux), dlho tam stojí netrávi a preto sa potrebné živiny nevstrebú do tela.
@valala7 vyhýbajte sa cukru a kysnutému pečivu + slaďte Melasou, najlepšie ráno na lačno, odporúča sa v tehotenstve, malým deťom a starším ľuďom, lebo obsahuje veľa ľahko vstrebateľných minerálov a vitamínov. Každý deň jedzte s jedlom troška fermentované potraviny, aby sa nenarušila črevná mikrofóra, podporujú trávenie a vstrebávanie minerálov + znižujú zápaly v tele...
Užívanie Mg treba ukončiť v 36-37 týždni tehotenstva.

arianna25
Dnes o 10:36
@anonym_c4225b

@arianna25 to nie sú hormóny, ale spazmy v žalúdku z nedostatku elektrolytov v tele, lebo dieťa si ich sťahuje na svoj rast a vývin. Preto ich treba neustále dopĺňať hlavne magnézium citrát upokojí žalúdok. Pri kŕčoch v žalúdku je trávenie výrazne spomalené až zastavené a jedlo vytláčané do pažeráka (reflux), dlho tam stojí netrávi a preto sa potrebné živiny nevstrebú do tela.
@valala7 vyhýbajte sa cukru a kysnutému pečivu + slaďte Melasou, najlepšie ráno na lačno, odporúča sa v tehotenstve, malým deťom a starším ľuďom, lebo obsahuje veľa ľahko vstrebateľných minerálov a vitamínov. Každý deň jedzte s jedlom troška fermentované potraviny, aby sa nenarušila črevná mikrofóra, podporujú trávenie a vstrebávanie minerálov + znižujú zápaly v tele...

@anonym_c4225b niekde som sa dočítala že telo trávi pomalšie aby sa stíhali živiny vstrebávať. S tvojou informáciou som sa nestretla, ale rada sa naučím niečo nové.

arianna25
Dnes o 10:38
@anonym_c4225b

@anonym_c4225b aké fermentovane potraviny?

anonym_c4225b
Dnes o 10:44
@arianna25

@anonym_c4225b niekde som sa dočítala že telo trávi pomalšie aby sa stíhali živiny vstrebávať. S tvojou informáciou som sa nestretla, ale rada sa naučím niečo nové.

@arianna25 živiny sa dobre vstrebávajú, keď sa jedlo rozloží v žalúdku s dostatkom kyseliny. Pri spazmách, chronickom strese... sa kyselina tvorí minimálne čo spomaľuje trávenie a znižuje vstrebávanie. Najlepšia je domáca kvasená zelenina, kvasená kapusta, len troška (tak medzi prsty) s jedlom, obsahuje probiotiká a tráviace enzýmy.

valala7
autor
Dnes o 10:49
@anonym_c4225b

@anonym_c4225b Tak toto som nevedela ani ja.. ale presne ako hovoríte, mám pocit že s tym jedlom sa nič nedeje a len mi tam stojí. No a mne je ťažko väčšinu z dňa. Ďakujem krásne za radu, v utorok utekám na nákup, či už kapusty alebo magnézia. Verím ze to trochu pomôže 🙏

anonym_c4225b
Dnes o 10:55
@valala7

@anonym_c4225b Tak toto som nevedela ani ja.. ale presne ako hovoríte, mám pocit že s tym jedlom sa nič nedeje a len mi tam stojí. No a mne je ťažko väčšinu z dňa. Ďakujem krásne za radu, v utorok utekám na nákup, či už kapusty alebo magnézia. Verím ze to trochu pomôže 🙏

@valala7 pomôže, určite si kúpte Melasu, majú ju v každom obchode so zdravou výživou ❤