Nevoľnosti pred glukózovým testom
Ahojte, mala ste niektorá taký problém, že ste mali ranné nevoľnosti ak ste sa nenajedli a prežili ste ten glukózový test v pohode? Ide o to, že ja ráno neviem fungovať bez toho aby som aspoň niečo kúsok zjedla. Vyslovene musím niečo zjesť skorej, ako sa postavím z postele, ani na wc nemôžem ísť lebo mi je proste zle, vždy mám nachystané pri posteli aspoň niečo malé na jedenie, antimetil a vodu a až potom môžem fungovať. O mesiac ma čaká tento test a dosť sa toho obávam. Vravela som sestričke, že mi je zle keď sa ráno nenajem a povedala mi, že ten roztok ma zasýti, že je sladký, no o tom silno pochybujem a isto mi to nepomôže, keď mi bude zle už predtým. Dosť ťažko som zvládala hlad aj pred tehotenstvom, keď som bola dlhšie hladná, hlavne ráno mi zvyklo bývať niekedy až na odpadnutie, na vracanie… ale teraz to je extrém, neviem si to ani predstaviť, už dnes mi prišlo v čakárni zle od tepla, nie to ešte o mesiac keď budú najväčšie horúčavy a do toho nalačno… mali ste to niektorá tak a prežili to v pohode? Keď čítam, ako sa niektoré z toho dovracali/odpadli sa obávam ešte viac, nakoľko mám ešteaj emetofóbiu a celé vyšetrenie ma akurattak stresuje. Neviem čo s tým, do toho som objednaná až na 8 a už to vidím jak zo stresu budem hore už o 4-5, takže ani zobudiť sa čo najneskôr pred tým nie je pre mňa reálne.
@s_338 tiez mi rano byvalo velmi zle ked som sa nenajedla a hrozne som sa bala toho testu. A tiez som to v lete absolvovala. Nakoniec to bolo ale ovela lepsie ako som cakala, ten roztok je ochuteny takze to aj celkom dobre chuti a celu cestu k doktorke (musela som cestovat cca 30 minut) som len zhlboka dychala a opakovala som si ze to robim pre babatko a musim to zvladnut 😀 mne po vypiti roztoku potom dovolili napit sa cistej vody a to mi tiez pomohlo. Hlavne som sa po vypiti upokojila ze uz to mam skoro za sebou a uz mi zle nebolo. Takze drzim palce, dobre to bude
@michaelam2 ak sa ťa môžem spýtať, akú si mala príchuť? Viem že je ich viacero, tak aspoň chcem vedieť, ktorá je najviac znesiteľná😂
@s_338 tiez mi rano byvalo velmi zle ked som sa nenajedla a hrozne som sa bala toho testu. A tiez som to v lete absolvovala. Nakoniec to bolo ale ovela lepsie ako som cakala, ten roztok je ochuteny takze to aj celkom dobre chuti a celu cestu k doktorke (musela som cestovat cca 30 minut) som len zhlboka dychala a opakovala som si ze to robim pre babatko a musim to zvladnut 😀 mne po vypiti roztoku potom dovolili napit sa cistej vody a to mi tiez pomohlo. Hlavne som sa po vypiti upokojila ze uz to mam skoro za sebou a uz mi zle nebolo. Takze drzim palce, dobre to bude
@michaelam2 ale vodu môžeme pit aj pred testom sa mi zda ze?mne to caka o týždeň ale tentokrát som povedala muzovi ze ide so mnou kedze tiez sa musím najest.ak idem niekde 🤦♀️..a to este.dceru musim vychystat.do.skoly...takze ja som v tom ze vodu mozem pit úprimne nepamätám si ked sombola.pri prvom tehu 😇
@michaelam2 ak sa ťa môžem spýtať, akú si mala príchuť? Viem že je ich viacero, tak aspoň chcem vedieť, ktorá je najviac znesiteľná😂
@s_338 ja odporucam pomaranc, fakt to dobre chuti. Ako sankvik/ krabicovy dzus pre deti. Teraz som mala druhy raz zial neochutenu verziu, ale dalo sa to prezit. Ako nenutili ma to nejak rychlo pit, sestricka ma 3 deti, tak tam nerobila caviky a bola fakt zlata. Ja som cakala u lekara v pracovni a iba ma volali na odber. Uplne v pohode. Ale u nas su strasne zlati
Ahoj, tiež mi bývalo zle ale nemala som na výber. Musela som to prežiť a nakoniec to vôbec nebolo také zlé. Akoze mne osobne ten sirup nechutil, mala som malinový. Ale nie ze by sa to nedalo vypiť, je to v pohode. A vodu som mohla piť aj predtým a aj medzi odbormi. Vypila som sirup a potom som sa napila vody a bolo to v pohode. V taške som so sebou mala jedlo a hneď jak som mohla tak som sa najedla. Neboj zvládneš to, robis to kvoli babatku😊
@michaelam2 ale vodu môžeme pit aj pred testom sa mi zda ze?mne to caka o týždeň ale tentokrát som povedala muzovi ze ide so mnou kedze tiez sa musím najest.ak idem niekde 🤦♀️..a to este.dceru musim vychystat.do.skoly...takze ja som v tom ze vodu mozem pit úprimne nepamätám si ked sombola.pri prvom tehu 😇
@s_338 chcela som citron ale mali len malinu 😀 ale bolo to faajn
@zuzkaa1991 rozmyslam ci aj pred testom ale asi ano, myslim ze cistu vodu som mohla aj predtym pit. Ja som tiez chcela ze chlap pojde so mnou kedze som sa bala aj soferovat sama ze mi bude zle ale zrovna vtedy musel byt v zahranici 🫣 tak som to zvladla sama a ako odmenu som si cestou domov kupila kolace 😀
@s_338 chcela som citron ale mali len malinu 😀 ale bolo to faajn
@zuzkaa1991 rozmyslam ci aj pred testom ale asi ano, myslim ze cistu vodu som mohla aj predtym pit. Ja som tiez chcela ze chlap pojde so mnou kedze som sa bala aj soferovat sama ze mi bude zle ale zrovna vtedy musel byt v zahranici 🫣 tak som to zvladla sama a ako odmenu som si cestou domov kupila kolace 😀
@michaelam2 zlata prve tehu mi bolo velmi zle grcala.som vkuse do.8m asi....toto klop klop v pohode tehu nie je mi zle az tak ale.skor na odpadnutie ked sa nenajem...fakt som veľmi zvedavá 😁ako to dam tentokrát
@michaelam2 zlata prve tehu mi bolo velmi zle grcala.som vkuse do.8m asi....toto klop klop v pohode tehu nie je mi zle az tak ale.skor na odpadnutie ked sa nenajem...fakt som veľmi zvedavá 😁ako to dam tentokrát
@zuzkaa1991 drzim palce, bude to dobre 🙂 ja teraz len tak spominam ake kludne casy to boli ked som bola tehotna 😀 myslim na to hlavne teraz ked 150x za noc vstavam k malej 😂
@zuzkaa1991 drzim palce, bude to dobre 🙂 ja teraz len tak spominam ake kludne casy to boli ked som bola tehotna 😀 myslim na to hlavne teraz ked 150x za noc vstavam k malej 😂
@michaelam2 uuuuf nezavidim 😇 akoze my sme mali nocne diskotéky hlavne pri zubkoch 😇
Takze som zvedava ake bude druhe kedze tentokrát potrebujem fungovať so staršou hlavne mam stres ranne budiky do školy 🤦♀️ako dam
@michaelam2 uuuuf nezavidim 😇 akoze my sme mali nocne diskotéky hlavne pri zubkoch 😇
Takze som zvedava ake bude druhe kedze tentokrát potrebujem fungovať so staršou hlavne mam stres ranne budiky do školy 🤦♀️ako dam
@zuzkaa1991 ano zuby davaju zabrat teda 😀 nevadiii, raz to prejde a bude dobre 😀
@s_338 inak ešte mi napadlo, čítala som aj také, zevraj si môžeš do toho sirupu dat citrónovú stavu aby to nebolo tak moc sladké. Ale osobnú skúsenosť nemám, treba sa spýtať doktorky😊
@nikii23 áno o tom som počula, len ja sa fakt toho nápoja bojím asi najmenej, ja sa hlavne bojím toho že tam ani nedojdem lebo ma bude napínať ako budem hladná, je to pre mňa extremne stresujúce ešteaj skrz tú emetofóbiu.. no uvidíme, buď alebo..