Nevoľnosti v štvrtom mesiaci
Ahojte, som v 16 tyzdni a vsetci ma ukludnovali ze nevolnosti uz prejdu no mam pocit ze este sa len rozbehli :( posledne tyzdne som nic do seba poriadne nevedela dostat (beriem aj xonveu) a na vahe som schudla. Poradnu mam az o tyzden tak mam nervy ci je s babatkom vsetko v poriadku :( mali ste to niekto podobne?
Ahoj, neviem ci ta ukludnim, ale poviem ti moj pribeh. V oboch tehotenstvach som mala tehotensku cukrovku, v druhom ma ale uz strasili inzulinom tak som nahodila dietu ... nie taku ze nic nejes, ale taku ze som fakt fungovala na mase a zeleninovych salatoch, velmi zriedka (max 1x do dna) celozrnne pecivo, cukor len rano do kavy a okrem toho vobec, muku okrem toho jedneho peciva ziadnu. Vaha mi tiez isla dole. Prvorade je, ci dieta napreduje, ci pribera v tvojom brusku. Ak hej (bola to aj moja situacia) tak je to v poriadku a chudnes z vlastnej vahy (a chapem ze nie dobrovolne). Drzim palce, hlavne sa snaz dostat do pohody, snad ti tie nevolnosti rychlo odidu. Tiez som sa ich bala, na stastie som ich vobec nemala. Drz sa.
@anonym_autor tak toto má každý inak...sestra vracala ešte týždeň pred pôrodom. Ale teda v tej druhej polovici tehotenstva menej, no stále tam boli nevoľnosti. Ona bola kvôli tomu na PN.
@anonym_autor ahoj, mala som to podobne, zaciatocna vaha pred tehotenstvom 45kg a vracala som az do 7 mesiaca (prvy trimester bez xonvea 3-5 vracani za den, so xonveou menej). Ale dieta na kazdej poradni pekne priberalo, a to bolo najpodstatnejsie. Dokazala som jest len podvecer a vecer, tak som si davala zalezat, aby to boli jedla bohate na bielkoviny, ziviny a vitaminy. A brala som aj tehotenske vitaminy. Drzim palce a vela zdravia!
Myslim, ze sa to jednoznacne neda povedat, kedy skoncia, je to velmi individualne. Niekto ich nema vobec, niekomu mozu trvat cele tehotenstvo.
@anonym_autor pri oboch tehotenstvách som zvracala do cca 5 mesiaca, pri druhej som v 20 týždni skončila na infúziách v nemocnici, schudla som na 47 kg, ale bábätko bolo v poriadku. Držím Ti palce a nech to rýchlo prejde
Po 16 tt mi zacalo bývať lepšie. Držím moc palce .
Neboj bábätko je určite v poriadku.
Pri prvom som mala nevolnosti iba cca od 6-7.mesiaca.
Pri dalsich to bolo do porodu. Dokonca pri poslednych dvoch tehotenstvach to boli nonstop. Den noc. Pri poslednej som zvracala este rano pred porodom.
Ja som vracala x krat za den a do cca 23tt , aj potom , akoze cele tehu som mala take, ze 2x za den som zvracala, tie najhorsie tocaky boli od toho 6-7tt v tehu s dcerou a trvalo to dlho a to som vracala aj v noci a virilste sa na to v spanku, aj 20x denne, neustaly reflux. Mne Xonvea lekar odmietol dat, on neni fanusikom tohto lieku. Cize navrhol infuzie. Tie mozes skusit a vedia dost pomoct. Kazdy den infuzka u lekara. To odporucam za seba. Pri synovi mi zaberal zazvor, pri dcere nic. Samozrejme ze to spravilo skody na zuboch ta neustala kyselina to zaludka.
Moja sestra to zase mala tak, že do 5.mesiaca cca jej nebolo nič a potom to začalo. 🙈 Fakt špeciálny prípad. A potom mala také nevoľnosti, že ani nie ráno, ale večer jej zle bývalo 😀 Prešiel si niekto niečím podobným? Podľa mňa to nemal nikto takto, len ona 😅
@anonym_autor chýbajú ti minerály v tele, dieťatko si ich sťahuje na svoj rast a vývin. Užívaj magnézium, elektrolyty pre tehotné ženy a jedz výživnú stravu.
Bola som v nemocnici s jednou kt. Vracala cele tehotenstvo ale tak ze kazdych 20minut. Psycho uplne . A ano vela zien ma nevolnosti cele tehotenstvo
Známa prevracala celé tehotenstvo.
Moja sestra to zase mala tak, že do 5.mesiaca cca jej nebolo nič a potom to začalo. 🙈 Fakt špeciálny prípad. A potom mala také nevoľnosti, že ani nie ráno, ale večer jej zle bývalo 😀 Prešiel si niekto niečím podobným? Podľa mňa to nemal nikto takto, len ona 😅
@dadula_15 ale prave take poznam. Ono to vie byt zakerne. Kopec ludi to iba vola ranna nevolnost 😀
@dadula_15 u mňa tiež nebolo pravidlo, že ranné. Niekedy celý deň nič a prišlo to až večer, inokedy aj v noci, potom napr. 2 dni nič a potom celý deň...brutálne to bolo
@dadula_15 u mňa tiež nebolo pravidlo, že ranné. Niekedy celý deň nič a prišlo to až večer, inokedy aj v noci, potom napr. 2 dni nič a potom celý deň...brutálne to bolo
@kiki68
@janulienka78 ono ranna nevolnost to nie je ze ráno. Ono to je pojem ranna/skorá. Teda v skorom štádiu tehotenstva 😉
Samozrejme ze je to rozne.
Aj to ze niekto az ku koncu tehu-kedy babo uz riadne tlaci na organy. Zaludok....
@anonym_autor no nechcem strašiť ale môže vám byť zle až do konca. Mne to v 6 prestalo a v 8 zase začalo. Plus som brala železo a to mi robilo ešte horšie. Xonvea mi nepomohla. Treba to prežiť. Stavy čo prídu po pôrode prvý rok budú možno horšie. Možno nie. Všetko je tak strašne individuálne.
Dakujem pekne vsetkym za odozvy, tie nevolnosti zvladnem - co ine mi ostava 🙂 skor sa bojim ci slaba vyziva neovplyvni vyvoj babatka - snazim sa brat vitaminy a ked mam ok den dohnat co sa da ale celkovo ma vystrasilo to chudnutie kedze v 4 mes by som cakala aspon stabilizaciu vahy nie dalsi ubytok :(
Je to moje prve tehotenstvo po dlhom snazeni sa takze som ohladom toho trochu uzskostnejsia, asi chapete
Mne prešli niekedy po 20tt. Aj som začala až vtedy priberať. Tie prvé mesiace som schudla.

Este dodam ze som dost stihla,52kg