icon

Niečo malinké - hýbajúce sa na wc papieri

lienka1701
12. apr 2013

ahojte babuľky...som v 31tt a odkedy som tehu tak vždy ked som šla na wc som podrobne skúmala či nekrvácam alebo podobne...od pondelka som chorá beriem antibiotiká...no v noci zo stredy na štvrtok a zo štvrtka na piatok sa mi stalo niečo nezvyčajné....išla som asi o pol 2h ráno na wc na malú potrebu....utrela som si intímnu časť a ako vždy kukla na papier či nekrvácam alebo nemám nejaký zvláštny výtok...chvalabohu nie...ale vidím že sa tam niečo malinké hýbe...taký malinký biely až priesvitný červíček chvíľu pohýbal a bolo...čumela som nan asi 5 min potom už nič...prvý den som si myslela že som si to len namýšlala šak o pol 2 to som spala na jedno oko ale ked sa to stalo už aj na druhý den v noci začala som sa báť...nemáte nejaké skúsenosti vy?bežala som dnes hned k svojmu gynekologovi a ten na nanešťastie dnes nepracuje bo majú nejaké školenie....v stredu mám ísť na poradnu do dovtedy čakať asi nebudem...poradte...dajte skúsenosti dakujem

hyta
12. apr 2013

Ahoj lienka, nemám osobnú skúsenosť, no nečakaj a choď radšej k obvodnému lekárovi.Môžeš mať dáke parazity-škŕkavky, alebo čosi podobné.Zober i vzorku moču, možno sa to tam zachytí.

janulana
12. apr 2013

ja si myslím, že sú to hlisty. Tie sú aktívne najmä v noci, keď vyliezajú z konečníka. Zájdi za svojim obvodným lekárom.

venija
12. apr 2013

tak ako radia baby

danielitka26
12. apr 2013

tiez si myslim ze su to hlisty

maznacik007
12. apr 2013

@lienka1701 ak boli v stolici a tenke dlhsie tak su o hlisty, ak ake hrubsie a vyliezaju z konecnika a svrbi ta konecnik ak potom mrle... normalne sa dava na to Vermox len neviem ci sa moze v tehotenstve... take ludove recepty by som skusila asi nez pojdes k lekarovi ... skus vela cesnaku .... to by ich mohlo vypudit a sleduj stolicu ci su tam ...

lienka1701
autor
12. apr 2013

nie v stolici neboli...ja som bola práveže na malej potrebe...

danielitka26
12. apr 2013

Diagnostika parazitov v ZM je možná podľa predpokladaného parazita zo vzorky stolice, moču, krvi, slín. Liečba parazitov v ZM je možná pomocou antiparazitík, antihemetík, antibiotík, antimalaritík,... Napr.: entizol, vermox, albendazol,...

DM vníma parazity, ako patogén v ľudskom tele, ktorý stojí za nespočetným množstvom bežných ale aj vážnych ochorení. Má na mysli i ochorenia, ktoré ZM považuje za nevyliečiteľné. Pri hľadaní informácií a pravdy v otázkach o parazitoch som narazila na veľmi zaujímavé diela MUDr. Jelisejevovej, ktorá v svojich knihách popisuje parazity, ako príčinu mnohých ochorení ale dáva aj návod ako s nimi bojovať. Keďže používam prístroj Salvia, ktorý ma orientuje v ľudskom organizme pri hľadaní toxínov, medzi ktoré radíme aj parazity a ich toxíny (sú to výlučky, ktoré produkujú a ktoré sú mnohokrát toxickejšie než ony samé), stretávam sa s tým, že u ľudí bežne nameriam parazity, v čreve, mozgu, pečeni, koži,.... Vďaka jednému môjmu klientovi, ktorý sa neuspokojil s mojim nálezom, vypátrali sme spolu kolegyňu z ČR, ktorá sa špecializuje na túto problematiku.
Citujem pani Ing. Hanu Bláhovú, ktorej víjde čochvíľa kniha s touto témou. „Som denne vo svojej praxi konfrontovaná s neradostnými životnými príbehmi a osudmi svojich klientov, ktorí veľa mesiacov márne behali po lekárskych vyšetreniach a stretávali sa často s až nepochopiteľnými postupmi a chovaním lekárov, s štandardne negatívnymi výsledkami všetkých možných testov, bez toho aby sa dozvedeli príčinu svojich ťažkostí a dočkali sa zlepšenia zdravotného stavu. Moje pôvodne pozitívne ladenie voči zdravotníkom sa postupom doby pri tejto práci nejako vytráca. Kedysi som uvažovala o štúdiu medicíny a dcéra je lekárka. Dnes som rada, že som medicínu neštudovala, ťažko by som robila to, čo robím dnes. Dobre chápem, že za súčasného ekonomického nastavenia sú lekári v ťažkej pozícii a sú nútení sa pohybovať v určitej mantineloch, ale dnešný zdravotnícky systém nenahráva ani zdravotníkom, ani pacientom. Čiste teda aj len z všeobecného hľadiska mňa teší, že sa na našom trhu objavila firma, ktorá ľuďom ponúka možnosti, ako sa liečiť svojpomocne, a týchto možností už je veľké množstvo. Nádej na sebestačnosť ľuďom zdvýha náladu, zvyšuje chuť bojovať, zvyšuje imunitu. Ľudia sú stále vzdelanejší a vo veku internetu už si nenechajú poslušne bez otázok vnútiť chemické lieky. Lekári, aby si udržali svoju ,,klientelu“, budú musieť byť omnoho ústretovejší, budú musieť s ľuďmi viac hovoriť, viac ich počúvať, a viac im veriť. Lekári v dnešnej dobe skalopevne veria laboratórnym testom, viac ako anamnéze a slovám pacienta. Pokiaľ sú testy negatívne, lekár nepone prstom, aj keď se mu pacient "rúca" pred očami. Medici sú počas šesťročného štúdia spracovávaní tak, že bezvýhradne veria v neomylnosť ,,vedy“. Nepripustia si ani v duchu možnosť omylu, ľudské chyby, nevhodného testeru, nevhodnej metodiky a podobne. Evidentné symptómy vysvetlia ako psychosomatické a s únavným stereotypom ponúkajú antidepresíva." A teda na okraj dodám, že táto metóda ponúka v terapii parazitov nový rozmer, ktorý sme v ZM ešte nevideli. Tiež ponúka liečbu šetrnejšími homeopatickými, bylinnými a výživovými doplnkami, ktoré sú rovnako účinné, ale pôsobia dlhodobejšie. Princípom detoxikačnej liečby je odstránenie konkrétneho parazita z konkrétneho tkaniva, čo sa následne dá zmerať na prístroji. Slúžia nám k tomu preparáty energo informačné, výživové doplnky (zvyčajne vyrobené z rastlín, kde je využitá ich sila a skoncentrovaná, ako príklad uvádzam cesnakové, oreganové, klinčekové tinktúry. Tiež som sa zo zvedavosti zoznámila s jednou terapeutkou, ktorá využíva prístroj Oberon (na trhu je ich mnoho iných), ktorý diagnostikuje a aj spätne pôsobí detoxikačne (prinajmenšom zaujímavé. Keďže som dojčila, nepodstúpila som detoxikáciu, takže neviem posúdiť účinnosť tejto liečby.)

TČM sa vyjadruje o parazitoch, ako o vonkajšom patogéne, ktorý vnikne cez ochranné vrstvy tela dovnútra. Pod pojmom parazit sa rozumejú cudzopasníci v oblasti čreva, napr. hlísty, škrkavky, pásomnice, ankylostoma, a pod. Prítomnosť parazitov často vedie k takým príznakom, ako sú nafukovanie brucha, pocit pokazeného žalúdku - zvracanie, zníženie chuti k jedlu, svrbenie v konečníku, svrbenie v nose a ušiach, celková slabosť. Nechutenstvo alebo zrýchlené trávenie, kolísavé bolesti v okolí pupku, modrobiele sfarbenie tváre, odlupujúci sa povlak na jazyku, pulz striedavo malý alebo veľký. Ak sa organizmus parazitov nezbaví, dochádza k zožltnutiu tváre, chudnutiu, zväčšeniu brucha a vystupovaniu žíl na bruchu. Podľa druhu parazitu: mrle – svrbenie konečníku, škrkavka – biele a červené bodky na vnútornej strane pier, pásomnica – biele články parazita v stolici, ancylostoma – žltá farba tváre, chuť na neobvyklé a opuchy. Často sa spoločne s fytoliekmi, ktoré vyháňajú parazity používajú aj fytolieky, ktoré odstraňujú sprievodné príznaky. Napr. pri stagnácii sa užívajú lieky odstraňujúce stagnáciu, zápche laxatíva, pri prázdnote sleziny a žalúdku podporujúce ich funkciu. Ak diagnostikujeme značné oslabenie organizmu, potom predpisujeme látky posilňujúce organizmus, alebo najprv podáme lieky posilňujúce a po nich lieky vyháňajúce parazity. Lieky vyháňajúce parazity sa podávajú vždy na lačno a pri ich aplikácii sa nesmú používať mastné jedlá. Niektoré lieky z tejto skupiny sú jedovaté. Preto je potrebné ich predpisovať v odpovedajúcich dávkach, aby sme neporanili pravú qi. Pri teplote, bolestiach v bruchu, tehotenstve, silnom vyčerpaní, hlavne u starších ľudí, je použitie týchto liekov zakázané!. Opatrnosť je nutná u detí a tehotných žien a pacientov s oslabenou funkciou sleziny a žalúdku. V prípade akútnych bolestí brucha s horúčkou sa nemajú liečivá podávať ihneď, ale až po zmiernení príznakov. Rovnako sa nemá ďalej pokračovať s ich aplikáciou po dosiahnutí liečebného účinku. Diagnostika je odlišná od oboch predchádzajúcich. Terapeut sa spolieha na odčítanie jazyka, pulzu a symptomatické prejavy pacienta. Na liečbu sa použije:
BINGLANG – palma areková,miesto pôsobenia žalúdok a pečeň, odstráni akumulácie, rozhojní qi, je diuretická- pôsobí na opuchy a naháňa parazitov je teplá pálivá
DASUAN – cesnak siaty, miesto pôsobenia- žalúdok, slezina, pľúca, odstráni opuch, jedovatosti, parazity, svrab, úplavicu, škrkavky, ..
NANGUAZI – tekvica semená, miesto pôsobenia- žalúdok, pečeň, chuť sladká neutrálna., pásomnica, askariosa, schisostoma
SHIJUNZI – liana, plod, qisqalis indica, miesto pôsobenia- žalúdok slezina, chuť sladká teplá, askarioza,
WUYI – brest (jilm) plod, chuť teplá, štipľavá, horká, miesto pôsobenia žalúdok slezina, rozbíja akumulácie
FEISHI (FEIZI) – toreja, sem., chuť mierne sladká, miesto pôsobenia pľúca, pečeň, spriechodňuje stolicu, zvlhčuje pľúca, zastavuje kašeľ
Z makrobiotickej lekárničky, by som ešte dodala:
UMEBOSHI - (japonské fermentované slivky), ktoré sa používajú aj v čínskej medicíne - údené a ktoré majú chuť slanú, kyslú, miesto účinku, žalúdok, pečeň, črevo, rozbíjajú akumulácie, harmonizujú stredný žiarič, dezinfikujú, zastavujú hnačku.
Tieto informácie sú všeobecné. Mali by vám dať rozšírený obraz o problematike parazitov v ľudskom tele, aby ste sa vedeli lepšie orientovať v hľadaní pravdy a aby ste vedeli, čo môžete kde očakávať. Na začiatku som vám sľúbila, že vám dokážem, že parazity sa nás týkajú, nás všetkých, bez rozdielu.
A preto sa vás pýtam, či máte:
tras, tiky, zášklby svalov, vnútorné chvenie ?
srdečné arytmie, tachykardia, akoby zášklby, vynechanie srdcového rytmu?
poruchy nálad, výbuchy hnevu, pocit, že život nemá cenu, depresie, úzkostné stavy, pocity paniky, strach zo smrti, myšlienky na smrť?
závrate, mžiky pred očami, zatmievanie pred očami, pocit na omdletie ?
poruchy videnia, rozmazané, pocit cudzieho telieska v oku, šmuhy, bodky, škvrny ?
autoimunitné ochorenie?
astmu, prípadne iné vážne respiračné choroby?
poruchy štítnej žľazy?
kožné hrudky, cysty na koži, atopický ekzém ?
kĺbne problémy, reumu?
únavový syndróm?
migrény, nespavosť, alergiu,...?
subfebrílie- kolísanie alebo stále zvýšenú telesnú teplotu?
alergiu, alergiu či intoleranciu na niektoré potraviny?
nafukovanie, poruchy trávenia, nechutenstvo, nadmerná žravosť?
svrbí vás konečník, v ušiach, v nose?
máte zvláštne chute, na trávu, hlinu, omietku, hnilé ovocie?
máte anémiu, výrazne ste schudli, trpíte obezitou?
Máte bolesti kĺbov, chrbtice?
Takto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho, pretože za všetkými týmito príznakmi sa môžu skrývať parazity. Ale ubezpečujem vás, že bez dôkladnej diagnostiky, dôkazov, by som si ani ja nedovolila zhodnotiť takéhoto klienta a podať mu terapiu. Preto je nesmierne dôležité, aby ste podľa vlastného presvedčenia a vedomostí zvolili tú správnu metódu pre vás a potom plne dôverovali terapeutovi, ktorého ste si vybrali. Tiež vyzývam vás všetkých k trpezlivosti, keď ste sa dali do boja s parazitom, majte na zreteli, že mu ide o život a preto sa vás bude držať zubami nechtami, použije všetky prostriedky, aby to prežil, lebo pravidlo vesmíru a prírody je, že prežijú iba najsilnejší. (Ale nech vás nepomýli fyzická veľkosť). Nebojte sa tiež v boji proti zákerným prízrakom kombinovať jednotlivé postupy. Treba však, aby vaši terapeuti vedeli jeden o druhom, aby vedeli predvídať reakcie na byliny, prípadne na kombinácie s doplnkami výživy, aj liekmi.

lienka1701
autor
12. apr 2013

@maznacik007 a neškodí to v tehu?

maznacik007
12. apr 2013

@lienka1701 no neviem ako pokial nie si rizikova a das si cesnak tak sa ti podla mna nema co stat.... a potom to konzultuj s lekarom
ale si myslim ze par hrianok poriadne nacesnakovanych a cesnakova pomazanka a tak neublizia ... 😉

lienka1701
autor
12. apr 2013

@maznacik007 no praveze na gynde mam napisane ze mi hrozi predcasny porod

maznacik007
12. apr 2013

@lienka1701 no tak potom pockaj co ti povie lekar a neries to zatial nez k nemu povies.... ako neni to nieco na co sa umiera...
potom treba ratat ze treba preventivne preliecit aj rodinnych prislusnikov co s nimi byvas ....

lienka1701
autor
12. apr 2013

@maznacik007 no u manzela sa zatial nic nevyskytlo

ibakatka
12. apr 2013

Ahoj, su to s najvacsou pravdepodobnostou mrle ludske. Nic mimoriadne. Dolezita je hygiena, najlepsie po kazdom vecku sa osprchovat, umyt ruky a nezabudnut na oblast nechtov a pod nimi. Bielizen po oprani ozehlit, aj postelnu. Neziju dlho, ale maju zvlastny zivotny cyklus. Mohli by ta trapi 6-10 tyzdnov. KEd sa bude zdat ze ich uz nemas, netreba polavit v hygiene, pretoze mozu byt vsade vajicka, ktore sa len potrebuju vyliahnut.. v Ziadnom pripade si nedavaj ruky do ust, prenasaju sa tak. Cista zelenina je zaklad. Nicoho sa neobavaj, nie je to take nebezpecne🙂ale konzuôltuj s lekarom

ibakatka
12. apr 2013

hlisty to nie su , tie su dlhe niekolko cm, tento problem ma vela ludi, len sa o tom malo hovori...male deti tym trpia bezne a hlavne dedinske🙂 nemyslim, ze je to take vazne, aby si mala strach🙂 je to riesitelny problem

veriiii
12. apr 2013

no,ked sa to hybalo, tak to mozu byt mrle☹ svrbi ta aj zadok?vacsinou v noci a nad ranom zvykne velmi svrbiet, to ked samicka kladie nove vajicka..odporuca sa dat si leukoplast okolo analneho otvoru na noc, a tak sa tam nieco nalepi a podla toho mozes zistit alebo potom kultivacia stolice na 100% odhali....ale inac, nemohlo to byt len nejaky akoze vytok?

veriiii
12. apr 2013

@lienka1701 no,ked sa to hybalo, tak to mozu byt mrleemoticon svrbi ta aj zadok?vacsinou v noci a nad ranom zvykne velmi svrbiet, to ked samicka kladie nove vajicka..odporuca sa dat si leukoplast okolo analneho otvoru na noc, a tak sa tam nieco nalepi a podla toho mozes zistit alebo potom kultivacia stolice na 100% odhali....ale inac, nemohlo to byt len nejaky akoze vytok?
a este, ak sa potvrdia mrle, treba preliecit celu rodinu,aj ked nemaju priznaky...inkubacna doba je inac 2 tyzdne...a neboj, su aj bezpecne lieky pre tehotne..

veriiii
12. apr 2013

@lienka1701 a inac, moze to byt chronicky problem ,a oni sa obcas dostanu aj do posvy☹(( niekedy to sposobuje chronicke vytoky..

lienka1701
autor
12. apr 2013

@veriiii tak to si ma moc nepotešila...a veru sú to tie mrle detské...dr mi to potvrdil no kedže so nemala stolicu tak sme sa dohodli že mi nič nenasadí pokiaľ to nebude potvrdené...takže od pondelka až do stredy poctivo nosím stolicu...a keby sa to dostalo do pošvy môže to ublížiť dieťatku?

mounty
16. apr 2013

Dietatku by nemali mrle poskodit ale odporuca sa preliecenie nielen Teba ale aj celej rodiny, takztiez vsetko spodne pradlo riadne vyvarit,,,,,,,,,,su na to lieky na predpis co sa mozu aj v tehu a na tvojom mieste navaham a hned si dam, je to len par kapsul............naco mudrovat, treba konat..........

beatrix13
Odpoveď bola odstránená
anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal