Nízke hodnoty TSH v prvom trimestri tehotenstva
Ahojte, mala ste niektora podobne hodnoty TSH (0,08) v tehotenstve (10.tt)? Dali vam nejaku liecbu? Ja som nikdy nemala problemy so stitnou zlazou, tak ma to celkom prekvapilo. Este sa mi ani nepodarilo objednat k endokrinologovi, lebo bud maju plno alebo dovolenky alebo sa ani nedovolam..
allexa88 no ale to je nieco ine...
@vazka1 mozes mat len nevyznamne zvysenu funkciu, v zaciatkoch tehotenstva to byva bezne, ale treba to vysetrit. Ak mas Graves Basedow, teda autoimunitny zapal stitnej zlazy, s protilatkami TSI, tak ano, treba liecbu, ale to posudi endokrinolog. Ale nie je to take jednoduche ako znizena funkcia.
Ja som nikdy nemala problem so stitnou, a prave tehotenstvo je jedna velka zataz na organizmus a zvykne sa prejavit. Po druhom porode zistena hypertyreoza, trvalo rok, kym som sa dala dokopy. A potom klud, az kym som neporodila tretie dieta a potom stvrte. Kazdy dalsi atak bol horsi. V tehotenstvach som to mala ok, chvala Bohu.
Ja by som sa pytala urgentne na endokrinologiu. Drzim palce.
@vazka1 alebo by som si skocila sama na ober do labaku ako samoplatca a dala si zobrat toto: TSH, fT4, fT3 (pri zvysenej funkcii treba), ATG, aTPO a TSI protilatky, tieto urcuju, ci ide o autoimunitu alebo nie. A tieto vysledky by som uviedla pri objednavani sa na endokrinologiu, najma, ak by boli uplne mimo referencny ramec.
allexa88 no ale to je nieco ine...
@vazka1 mozes mat len nevyznamne zvysenu funkciu, v zaciatkoch tehotenstva to byva bezne, ale treba to vysetrit. Ak mas Graves Basedow, teda autoimunitny zapal stitnej zlazy, s protilatkami TSI, tak ano, treba liecbu, ale to posudi endokrinolog. Ale nie je to take jednoduche ako znizena funkcia.
Ja som nikdy nemala problem so stitnou, a prave tehotenstvo je jedna velka zataz na organizmus a zvykne sa prejavit. Po druhom porode zistena hypertyreoza, trvalo rok, kym som sa dala dokopy. A potom klud, az kym som neporodila tretie dieta a potom stvrte. Kazdy dalsi atak bol horsi. V tehotenstvach som to mala ok, chvala Bohu.
Ja by som sa pytala urgentne na endokrinologiu. Drzim palce.
@nevenka dakujem, zajtra skusam znovu, tak dufam ze sa podari. Pocas tehotenstiev si mala hodnoty ok? A ako si na to prisla? Lebo toto je moje druhe a pocas prveho som nemala absolutne ziadny problem, vsetky hodnoty boli v poriadku.
@vazka1 alebo by som si skocila sama na ober do labaku ako samoplatca a dala si zobrat toto: TSH, fT4, fT3 (pri zvysenej funkcii treba), ATG, aTPO a TSI protilatky, tieto urcuju, ci ide o autoimunitu alebo nie. A tieto vysledky by som uviedla pri objednavani sa na endokrinologiu, najma, ak by boli uplne mimo referencny ramec.
@nevenka dakujem, uz aj toto som dnes zvazovala. Uvidim ako dopadnem zajtra a ked tak pojdem na odbery ako samoplatca.
vazka1 napriklad po tretom dietati som brala Thyrozol a Concor kvoli vysokemu tepu, otehotnela som neplanovane a nahodou som mala aj kontrolu na endo a vysli vysledky dobre, protilatky klesli takmer na normu a cele tehotenstvo to bolo ok, po 2 mesiacoch po porode znova problem. Ale poznam aj zeny, co museli lieky brat pocas tehotenstva, Propicyl, ja som ten typ, co mi to spusta porod a hormonalne zmeny, asi je porod pre moje telo velky stres. Ale v tehotenstve mi je vyborne.

@vazka1 ja som mala zníženú funkciu a to len v tehu ,endokrinologicka mi nasadila euthyrox 25 a brala som do konca tehu ,po pôrode sa všetko vrátilo do normálu 😀