icon

Nočné bolesti v tehotenstve: Ako ich riešiť?

28. máj 2026

Ahojte, aktuálne som 29+1tt a cca od 27tt sa každú noc budím s menštruačnými bolesťami, ktoré sú miernej až strednej intenzity a prejdú ako náhle zmením polohu, poprípade si sadnem na posteľ, alebo sa prejdem na wc. Niekedy ma to zobudí raz za noc, inokedy aj 2-3x. Brucho mi tvrdne iba občas počas dňa, inak tvrdnutie necítim. Od 22tt som na PN kvôli skrátenému krčku, vtedy nameraný 2,4cm. Kvôli vyššie spomínaným bolestiam som bola pred týždňom na urgente, kde mi namerali 3,1cm pichli mag. a poslali domov, vraj je všetko ok. Užívam progestanelle a magnosolv. Moja gyn je o tom informovaná, nasadila mi zvýšené dávky magnézia. Poradňa ma čaká na ďalší týždeň a zároveň ma čaká aj posledný treťotrimestrálny ultrazvuk. Som prvorodička, všetko je pre mňa nové. A zas nie som ten typ, ktorý beží pre každé pichnutie na urgent 😞 no toto ma už trocha desí. Mali ste to niekto podobne? Pohyby bábätka cítim normálne a nemám žiadne iné bolesti ako bolesti krížov, opuchy a podobne.

rencina_4
28. máj 2026

taketo stavy sa bezne deju, moze to byt tlak maternice, natahovanie, proste zmeny, ktore sa deju v tele. alebo tiez len poloha pocas spanku moze byt nevyhovujuca.