icon

Nočné potenie počas tehotenstva: Je to normálne?

susana28
21. apr 2007

Ahojte všetky tehulky,

vie mi niektorá z vás povedať, či môže moje nočné potenie súvisieť s tehotenstvom, som v 12tt? Alebo mám príčinu hľadať niekde inde.

vavka33
•
21. apr 2007

Susi,urcie suvisi,lebo aj ja som sa potila ako diva a najviac posledne dva mesiace,takze tes sa 😀 to sa ti menia hormony a vlastne vsetko v tele sa ti prisposobuje tomu malemu cloviecikovi.Neboj,asi tak par mesiacov po porode to prejde. 😀 😀 ja sa potim este teraz 😀

andrea.m
•
21. apr 2007

aj ja sa stále potím,aj celé tehu som sa potila 😝

vavka33
•
21. apr 2007

U mna to bolo az take,ze som sa v noci tri krat prezliekala. 😎

maca793
•
21. apr 2007

ja som sa potila najviac pri prvom tehu. to som si aj 2x prezliekala košeľu v noci. budila som sa na to, že mi je nejak zima.
pri druhom tehu som sa tak nepotila. potenie určite súvisí so zmenou hormónov počas tehu, takže je to normálne. 🙂

susana28
autor
•
22. apr 2007

vavka33, andrea.m a maca793 veľmi pekne Vám ďakujem, musím povedať že ste mi dostali nervičky do normálu, lebo už som začala mať pochybnosti či to nočné potenie je ok.

tonicka
•
22. apr 2007

sasana, presne ako pisu kocky...aj ja sa potim este teraz 😀

susana28
autor
•
22. apr 2007

tonicka, takže ja to vidím takto že peňiažky ktoré ušetrím na cigaretách (keďže v momente ako som zistila, že som tehu, som prestala fajčiť) miniem na anti-perspiranty. a nemáš náhodou skúsenosti s bolesťami na ľavej a pravej strane bruška, ale skôr v oblasti pod rebrami? Neviem ale na to, že pred tým som k lekárovi zašla raz za uhorský rok, teraz sa až nenormálne sledujem.

poleva
•
11. nov 2007

ja tehu nie som
potím sa ak mám dostať menzes počas spánku
vraj sa z tela vylučuje železo

roasha
•
11. nov 2007

susana,pokial nie je problem s oblickami,tak si ok. 😵

poleva
•
11. nov 2007

a ja ?

ikaika
•
15. nov 2007

ja od kedy som tehotna sa hroznepotim v noci,
a od nejakeho siedmeho mesiaca aj cez den ☹

maculienka123
•
3. júl 2010

ja sa strasne potim hlavne v noci ked spim,zacalo to asi v siedmom mesiaci ale az tak ze mam vlasy zo spodu komplet mokre a cele telo,tiez menim pyzama aj dva krat za noc.to ked spim iba,cez den tak normal aj ked viac ako obycajne.

lauberge
•
3. feb 2013

ja som v 37tt a potim sa uz dost dlho, no teraz ku koncu teho je to aj v noci intenzivnejsie. niekedy sa musim aj prezliekat..no co uz, hadam to uz dlho trvat nebude 🙂

patkaza
•
8. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

ide o to že organizmus prežíva väčšiu zátaž tak sa aj viac potí .. ak má mamička pred tehotenstvom veľmi dobrú kondíciu tak sa potom toľko nepotí ... a proti poteniu je veľmi dobrý kúpeľ v dubovej kôre http://akoapreco.com/ako-zabranit-nadmernemu-poteniu/

mimka1726
•
2. nov 2017

Musím sa aj ja pripojiť..tiež sa v noci strašne potim v noci..aj to len na hrudníku.A to som len na začiatku tehotenstva. Môže to mať súvislosť s tehotenstvom?

timik85
•
2. nov 2017

Ja som mala hrozné nočné potrenie v 7.mesiaci, hrudník, prsia, ako obliata vodou - prišlo zrazu a trvalo asi 3týždne, nakoniec sa ale zistilo, že som mala ťažký zápal obličky a tým bolo to potenie podmienené. Ako mi zápal preliečili tak potenie úplne vymizlo.

mattkapd
•
2. nov 2017

@susana28 ja som sa tiež dosť potila a trvalo to ešte aj po pôrode asi 5 mesiacov. .Potom sa mi už asi hormóny ustálili a prešlo to..