icon

O koľko dní bolo vaše bábätko menšie pri meraniach?

11. júl 2025

Ahojte. O koľko dní ste mali pri meraniach mensie bábo?bolo nakoniec všetko vporiadku?

marci987
Autor odpoveď zmazal
simikyy
11. júl 2025

@anonym_autor 6 týždňov mi namerali rozdiel.. vo
8 mesiaci som bola na 5 dní v nemocnici na infúziách aby sa vyvinuli pľúca ak by som rodila skôr, ale porodila som aj tak po termíne malá úplne zdravá, vážila 2800g tak som nechápala, kde tam videli ku koncu už 4 týždne rozdiel nie 6 ako predtým.. tie ultrazvuky nevedia presne keď už aj to bábo je veľké a proste no strašili ma, že bude maličká a nakoniec úplne akurát ☺️

ale tak ak ste v prvých týždňoch tehotenstva tak ten týždeň horu dolu je myslím úplne v pohode..

anonym_f48230
11. júl 2025

figu vedia... mne povedali pri prvom tehu že bábo bude malinké a mal takmer 4 kg...
inak aj 2 týždne bolo bábo menšie podľa sona... áno všetko ok

kubkovan
11. júl 2025

Ja som mala najskôr o 1 deň v 13tt (čo teda, nie je ani rozdiel, ale zapisali to), v 20tt o 3-4dni, v 29tt o týždeň, potom 33tt o 2 týždne. Potom rast bol, ale nie úplne podľa ich predstáv. Vyvolával sa pôrod v 38+3tt a 38+4tt sa narodila 2450g a 45cm úplne zdravá ☺️

benit
12. júl 2025

Ja som tiez bola tyzden v nemocnici na merania, vkuse, ze ma uzku hlavu. Ale my celkovo nemame dyne. kazdy den ho premeriavali, vzdy iny doktor a vzdy ine cisla. Nakoniec sa narodil v 35tt a mal 2900 a 51cm.

melany_y
12. júl 2025

Ja som mala menšie o 4 týždne, už nerastol mal iugr musel ísť von predčasné v 32 týždni

belasy_motylik
12. júl 2025

Podľa každého merania všetko v poriadku, realita zistená až pri pôrode - rozdiel 4-5 týždňov dozadu, váhový rozdiel reálny oproti meraniam na viacerých rozdielnych USG prístrojoch pár minút pred pôrodom: -700g. Nebolo ani zďaleka všetko v poriadku.

autor
12. júl 2025

Takže sa neoplatí ani tešiť a ani zúfať skôr ako sa malé narodí

belasy_motylik
12. júl 2025
@anonym_autor

Takže sa neoplatí ani tešiť a ani zúfať skôr ako sa malé narodí

@anonym_autor určite sa teš, obávať sa je zbytočné, ja som mala celé tehotenstvo obrovské obavy zo všetkých možných zlých výsledkov a prognóz, ktoré nám podľa lekárov hrozili a nakoniec bol reálny dôvod na obavy zistený neskoro. Keby som to mohla vrátiť, tak by som si v pokoji a radosti užívala každú minútu tehotenstva, žiadnymi obavami vopred človek nič pozitívne neovplyvní a oberie sa o jedinečný a nenávratný čas 😉