icon

Obavy z výsledkov kontroly u gynekológa v tehotenstve

aneta50
4. nov 2025

Ahojte, budúce mamičky. Potrebovala by som od vás názor alebo radu, či ste niektorá z vás zažila niečo podobné a podelíte sa so mnou.
Dňa 25. 10. som bola u gynekológa, ktorý mi povedal, že bol viditeľný malý gestačný vak zodpovedajúci 5+2 tt. Vak mal pravidelný tvar mal 8mm, bol viditeľný aj malý žĺtkový vak, ale nebolo vidno embryo ani srdcovú akciu. Do správy mi ešte napísala, že v tejto fáze nemôže vylúčiť mimomaternicové tehotenstvo. Robila mi ultrazvuk cez brucho, nie vaginalne, a neviem, či si myslí na mimomaternicové tehotenstvo kvôli tomu, že som mala poslednú menštruáciu 30. 8. a podľa toho by som mala byť už viac týždňov, ale cyklus som mala 49-dňový a býval nepravidelný.
Čítala som si príznaky MA a nemám žiadne – žiadne bolesti, nič. Len od včera ma začalo mierne pichať v ramene. Nie je to stále, len občas to pichne a prestane. Nie len v jednom, ale v oboch ramenách, a včera ma pichalo aj v bicepse. Neviem, či je to tým, že ma bolí chrbát aj kríže a vystreľuje mi to, alebo je to jeden z príznakov. Toto bábätko je veľmi vytúžené, snažili sme sa oň, preto sa obraciam sem, či niektorá z vás nevie poradiť.
Na kontrolu mi povedala, aby som prišla o 3–4 týždne. Dnes som 6+5 tt, vo štvrtok by som mala byť 7 tt. Počkám do 8 tt a objednám sa. Žijem v UK a tu je zdravotníctvo úplne iné ako doma.
Ďakujem, že ste to dočítali až sem, a ďakujem za odpovede.

anonym_b4625d
4. nov 2025

@aneta50 nemáme ako poradiť nevieme ako vaše telo pracuje ale ja verím že je všetko v poriadku. V týždni kedy ste boli ešte naozaj nemuselo biť srdiečko

cyneric
4. nov 2025

Mimomaternicové tehotenstvo znamená, že sa embryo usadí mimo maternice, čo môže byť potenciálne ohrozujúce pre ženu. To nemá moc spoločné s dátumom poslednej menštruácie ani pravideľnosťou cyklu. Bolesť v ramene nie je bežný príznak v tehotenstve, skôr by som povedala že je chytanie sa slamky sena a zbytočné seba-analyzovanie sa. Uvidíš u doktora..

aneta50
autor
4. nov 2025
@cyneric

Mimomaternicové tehotenstvo znamená, že sa embryo usadí mimo maternice, čo môže byť potenciálne ohrozujúce pre ženu. To nemá moc spoločné s dátumom poslednej menštruácie ani pravideľnosťou cyklu. Bolesť v ramene nie je bežný príznak v tehotenstve, skôr by som povedala že je chytanie sa slamky sena a zbytočné seba-analyzovanie sa. Uvidíš u doktora..

@cyneric myslela som príznak MA

bluka2
4. nov 2025

V 5+2 je ocakavane, ze nebude vidiet akciu srdiecka. Ale o tydzen potom uz zrejme by mala byt.
Nrmozes ist k inemu Dr. skor?
Videla dutinku v maternici, nebude to mimomaternicove. Tu poznamku by som si vobec nevsimala

anonym_f96260
4. nov 2025
@aneta50

@cyneric myslela som príznak MA

@aneta50 takúto dobru hlúposť som ešte nepočula, odkedy ma bolesť v ramene s MA spoločné? MA sa prejavuje s bolesťami v maternici a nie v ruke ramene, v nohe atď

diewcatqoo
4. nov 2025

5+2tt este nemusi byt akcia srdiecka. Nezostava ti nic ine, len cakat. Ako ti vobec napadlo, ze bolest ramena moze suvisiet s MA?

aneta50
autor
4. nov 2025
@diewcatqoo

5+2tt este nemusi byt akcia srdiecka. Nezostava ti nic ine, len cakat. Ako ti vobec napadlo, ze bolest ramena moze suvisiet s MA?

@diewcatqoo čítala som si ake sú príznaky pri MA a tam to písalo 🤷🏻‍♀️toto je moje prvé som ešte neskúsená preto som sa chcela o to podeliť

diewcatqoo
4. nov 2025
@aneta50

@diewcatqoo čítala som si ake sú príznaky pri MA a tam to písalo 🤷🏻‍♀️toto je moje prvé som ešte neskúsená preto som sa chcela o to podeliť

@aneta50 neviem no, v zivote som sa nestretla s tym, ze by mi niekto hovoril o bolesti ramena, a to mam v okoli xy kamosiek, co mali MA a ja som si tym tiez presla.
Pozri, chapem, ze sa bojis. Kazda sa boji. Ani ti neviem popisat, ako som sa bala u kazdeho tehotenstva kazdej kontroly, aby bolo vsetko v poriadku. Ale nepomoze to nicomu. V tak skorom stadiu je to vzdy bud-alebo. Zostava ti jedine cakat. Je to dobry trening pre trenovanie trpezlivosti, ta sa ti pri dietati zide. Snaz sa dat do kludu, lebo stres v tehotenstve skodi.
Btw, ked som mala ja MA, nic tomu nenasvedcovalo. Len som proste prisla na kontrolu a uz nebilo srdiecko. A to som tam v ten den isla natesena, ze sa konecne dozvieme pohlavie. Este aj v den kyretaze som mala normalne tehotenske priznaky. Prosim, nic si nenahovaraj a nesleduj kazdu blbost. Na to sa fakt neda spoliehat. Drzim palce, aby to bolo ok.

ciama
4. nov 2025

@aneta50 mozme ti poradit len tak, ze treba mysliet v prvom rade pozitivne a nemysliet na to, davat si pozor na seba a stale si hovorit, ze to bude normalne tehotenstvno a vsetko bude v poriadku. Drzim silno palceky!

aneta50
autor
4. nov 2025
@ciama

@aneta50 mozme ti poradit len tak, ze treba mysliet v prvom rade pozitivne a nemysliet na to, davat si pozor na seba a stale si hovorit, ze to bude normalne tehotenstvno a vsetko bude v poriadku. Drzim silno palceky!

@ciama ďakujem vám každému za podbudzenie❤️

anonym_e8b4fd
4. nov 2025

@aneta50 poviem ti k tomu len tolko, ze je to priroda, nevies to volou ani inak ovplyvnit. Ja som pri prvom MA myslela, ze som nieco urobila zle, nedavala si pozor, nebrala vitaminy, zle sa na mna niekto pozrel... Proste davala som si to za vinu.
Pri poslednom som bola sledovana kazdy tyzden, napichana hormonmi a aj tak to nepomohlo a spravilo sa pre udrzanie a prosperovanie tehotenstva doslova 200 %. Ak by som nebola sledovana, moje telo pokracuje v tehotenstve dalej, nic mi nebolo...
Takze drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku, ale aj keby nebolo, nemusis si to ani vsimnut a hlavne to nevies ovplyvnit ani myslenim ani nicim, tak sa zbytocne nestresuj 🙂

aneta50
autor
4. nov 2025
@anonym_e8b4fd

@aneta50 poviem ti k tomu len tolko, ze je to priroda, nevies to volou ani inak ovplyvnit. Ja som pri prvom MA myslela, ze som nieco urobila zle, nedavala si pozor, nebrala vitaminy, zle sa na mna niekto pozrel... Proste davala som si to za vinu.
Pri poslednom som bola sledovana kazdy tyzden, napichana hormonmi a aj tak to nepomohlo a spravilo sa pre udrzanie a prosperovanie tehotenstva doslova 200 %. Ak by som nebola sledovana, moje telo pokracuje v tehotenstve dalej, nic mi nebolo...
Takze drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku, ale aj keby nebolo, nemusis si to ani vsimnut a hlavne to nevies ovplyvnit ani myslenim ani nicim, tak sa zbytocne nestresuj 🙂

@anonym_e8b4fd máte pravdu nijak to neovplivnim keď to tak bude dúfam však že pri ďalšej kontrole bude už vidno a budem počuť srdiečko 🙏

ciama
4. nov 2025
@aneta50

@ciama ďakujem vám každému za podbudzenie❤️

@aneta50 rado sa stalo a verim, ze vsetko bude v poriadku!

majus2323
4. nov 2025
@aneta50

@aneta50 ja som sa bála všetkého aj keď som mala úplne zdravé tehotenstvo. Pamätám si ako som nadskočila lebo som mala vodu v uchu a 3h som sedela na posteli s nemým výrazom že som malej nejako ublížila.... Je normálne sa báť aj komára pri uchu a ak vás ukludia ženy tu tak od toho to tu je. Ale nebojte sa báť. Je to prirodzené a neovplyvnite to , nie pri takto vážnej veci ako nový život vo vás ale musíte s tým strachom trošku zapracovať že musíte nájsť niečo alebo niekoho kto vás dokáže ukľudniť, a dokola sa ukľudnovat lebo ani bábätku v strese neni dobre. Všetko dobre dopadne držím vám palce

aneta50
autor
4. nov 2025
@majus2323

@aneta50 ja som sa bála všetkého aj keď som mala úplne zdravé tehotenstvo. Pamätám si ako som nadskočila lebo som mala vodu v uchu a 3h som sedela na posteli s nemým výrazom že som malej nejako ublížila.... Je normálne sa báť aj komára pri uchu a ak vás ukludia ženy tu tak od toho to tu je. Ale nebojte sa báť. Je to prirodzené a neovplyvnite to , nie pri takto vážnej veci ako nový život vo vás ale musíte s tým strachom trošku zapracovať že musíte nájsť niečo alebo niekoho kto vás dokáže ukľudniť, a dokola sa ukľudnovat lebo ani bábätku v strese neni dobre. Všetko dobre dopadne držím vám palce

@majus2323 ďakujem❤️

anonym_8f8405
5. nov 2025

Ahoj ja som momentalne v 8tt a v 5tt som sa tiez bala mimomaternicoveho doktor videl len gestacny 3,6mm o 2 tt uz bol aj plod 9mm takze nie je nič stratené 🙂 a v ramenách ma pichava tiez 🙂

anonym_99d82a
5. nov 2025

@aneta50 ked si 6+5tt to znamena ze uz si v 7 tt ... a ked budes 7+1tt to budes uz v 8 tt 😉 pozor na tie pocty, tiez ma to riadne miatlo prve tehotnetvo, druhe uz som vedela ako sa tie tyzdne rataju😊

aneta50
autor
6. nov 2025
@anonym_99d82a

@aneta50 ked si 6+5tt to znamena ze uz si v 7 tt ... a ked budes 7+1tt to budes uz v 8 tt 😉 pozor na tie pocty, tiez ma to riadne miatlo prve tehotnetvo, druhe uz som vedela ako sa tie tyzdne rataju😊

@anonym_99d82a tak to som nevedela vôbec

rubi007
6. nov 2025
@aneta50

@anonym_99d82a tak to som nevedela vôbec

@aneta50 jasom sa tiez cudovala, ked mi lekar povedal, ze uz som v inom tyzdni😂😂 hovorim nie ja somv 23 tt a on nie ste v 24 tt... 23+nejake dni znamena 24 tt😂😂 odvtedy si to pamatam...

aneta50
autor
6. nov 2025
@rubi007

@aneta50 jasom sa tiez cudovala, ked mi lekar povedal, ze uz som v inom tyzdni😂😂 hovorim nie ja somv 23 tt a on nie ste v 24 tt... 23+nejake dni znamena 24 tt😂😂 odvtedy si to pamatam...

@rubi007 tak keď som bola na ultrazvuku a povedala dok že to vyzerá byt na 5+2 to bolo 6tt? Ale bolo vidno gestacny vak a žltkovy iba embryo nie dnes som 7tt ešte som nebola na ďalšom ultrazvuku

rubi007
7. nov 2025
@aneta50

@rubi007 tak keď som bola na ultrazvuku a povedala dok že to vyzerá byt na 5+2 to bolo 6tt? Ale bolo vidno gestacny vak a žltkovy iba embryo nie dnes som 7tt ešte som nebola na ďalšom ultrazvuku

@aneta50 ano, 5+2 znamena 6tt 😉