icon

Občasné krátkodobé a intenzívne rezanie pri močení v tehotenstve

vejula
18. okt 2016

Milé žienky, nemáte náhodou skusenosť? Som štvrtý krát tehotná, no toto sa mi nikdy pred tým nedialo. Mávam občas ráno stavy, že ma začne bolieť, akoby som mala chytený močák. Trvá to velmi intenzívne asi 3 - 4 hodiny, ale tak, že len pendlujem medzi záchodom a sprchou čo čuram kontinualne každých pár sekund, pričom to reže ako pri zapale močáku. Asi po 3 - 4 hodinách to začne odoznievať a do večera sa cítim v pohode. Chytá ma to tak raz mesačne. V 3 mesiaci som uživala Zinat lebo ma ten stav držal dlhšie a rozbor moču bol taký, že to doktor zhodnotil, že bude lepšie preliečiť ATB. A teraz cyklicky raz za čas takéto stavy. KEby to trvalo dlhšie, tak jednoznačne bežím ku gyn, ale toto je práve také divne, že to trvá chvílu intenzívne a potom to razom prejde a už sa cítim v poriadku. Mala niektorá z vás takéto stavy?

poliu
18. okt 2016

Ahoj,toto bolo aj moje trápenie počas tehotenstva. Preventívne som celý čas užívala Urinal,ktorý mi schválila aj doktorka. Dieťatko je už tak veľké, že na mechúr tlačí, ale ešte ťa to len čaká... Skús,je to lepšie ako zas atb.

vejula
autor
18. okt 2016

@poliu dakujem, mam kupené kapsule volá sa to Brusinky, je to niečo ako urinal, tak začnem pravidelne užívať

demetria
18. okt 2016

Mavala som to aj ako netehotna, bud ked som zanedbala pitny rezim, alebo ked som bola nutena zadrziavat mocenie (cestovanie, alebo sa mi nechcelo v noci vstat aj ked bolo treba).
Pomahalo ustriehnut si pitie a ked sa uz stalo, ze ma to bolelo, tak viac tekutin ako zvycajne. ATB som riesila az pri rozvinutej infekcii, poznam to podla zapachu. Pokial len bolelo bez zapachu, ustala som to bez ATB. Opakovalo sa mi to obcas aj kazdy tyzden, urologicke vysetrenia negativne.

poliu
18. okt 2016

Zmenu k lepšiemu by si mala pocítiť hneď ak piješ k tomu aj 2l tekutín.ak máš teplotu alebo pretrvávajúce ťažkosti radšej choď k dok lebo tento zápal môže narobiť problémy brušku. Držím palce 😉

vejula
autor
18. okt 2016

@demetria
@poliu dakujem baby a ano presne mam pocit, že ma to chytá, ked zanedbám pitný režim.