icon

Očkovanie proti chrípke v tehotenstve

3. sep 2025

Ahojte aký máte názor na očkovanie proti chrípke v tehotenstve? Momentálne som v 17.týždni a uvažujem nad tým. Mám aj 16 mesačného synčeka, či sa neoplatí takto chrániť na jeseň/zimu. Čakajú nás rôzne rodinné oslavy kde bude viac ľudí, tak je tam riziko nákazy.
Ďakujem za odpovede.

minesasubu
3. sep 2025

ja sa vždy dávam očkovať každý rok a aj keď som bola tehu

sona272
3. sep 2025

Čo sa bojíte chrípky ? Chrípky sa bojíš , dáš sa proti nej zaočkovať a tej vakcíny sa nebojíš?
Dáš si pichnúť to svinstvo, ešte aj tomu dieťaťu.
Niekedy nechápem .... prepáč

diewcatqoo
3. sep 2025
@sona272

Čo sa bojíte chrípky ? Chrípky sa bojíš , dáš sa proti nej zaočkovať a tej vakcíny sa nebojíš?

@sona272 predstav si, ze na chripku sa moze aj zomriet. Ja mam z chripky celkom respekt, u nas ked je chripka, tak aj ja, aj syn mame vysoke horucky 40+, dva tyzdne sme odpaleni, syn mal uz niekolkokrat zapal pluc ako komplikaciu chripky. Takze ano, v podstate sa viac bojim chripky samotnej ako vakciny.
Bud rada, ze si nikdy nemala taku tazku chripku. Potom by si asi inak pisala.

sona272
3. sep 2025

Potom by som riadne podporila imunitu, miesto vakcíny ....

katkadud
3. sep 2025
@sona272

@sona272 ty naozaj asi vela veci nechápeš
Škoda vysvetľovať
Autorka, samozrejme ze je bezpečné a odporúčané sa očkovať v tehotenstve, ochrániš aj seba aj dieta

sona272
3. sep 2025

Teraz neviem či sa mám zasmiať alebo plakať, očkovanie tehotnej ženy je odporúčané a bezpečné ? to je snáď vtip. A kto to odporúča ? Doktor alebo farmaceutické firmy, ktoré majú zisk z takých aké ste vy ?
Vpustiť do seba samé svinstvo ? Tak to teda tlieskam.

kiki68
3. sep 2025

@anonym_autor za mna tu snupaciu vakcinu a urcite by som sa dala, nedala som sa v tehu, iba syn, mne bolo zle a zabudla som na to. V 18tt som isla k lekarovi na jedno potvrdenie, 15 min a dostala som chripku. Skoro som posla, 2x atb v poriadnej davke, lebo to sadlo na pluca, kaslala som krvave hlieny a v noci som nevedela co mam este robit

diewcatqoo
3. sep 2025
@sona272

Teraz neviem či sa mám zasmiať alebo plakať, očkovanie tehotnej ženy je odporúčané a bezpečné ? to je snáď vtip. A kto to odporúča ? Doktor alebo farmaceutické firmy, ktoré majú zisk z takých aké ste vy ?

@sona272 neboj, nas kukurice dalsie vakciny iba pohnoja 🙂

veklipo
3. sep 2025
@sona272

@sona272 poznam stovky antivaxieriek s umelymi nechtami. O tom im dezinfoweby nepisu, tak neverklikuju jednotne to iste a ani im nenapadne, ze skontrolovana vakcina je ovela bezpecnejsia, ako ten bordel, co si nevkusne davaju nanasat na svoje neupravene nechty.

veklipo
3. sep 2025

Preco taketo otazky kladies na MK? Chces byt rozumna a radis sa s zenami bez lekarskeho vzdelania. Alebo sa aspon pytaj na Zdravotnici na MK.

kiki68
3. sep 2025
@veklipo

@sona272 poznam stovky antivaxieriek s umelymi nechtami. O tom im dezinfoweby nepisu, tak neverklikuju jednotne to iste a ani im nenapadne, ze skontrolovana vakcina je ovela bezpecnejsia, ako ten bordel, co si nevkusne davaju nanasat na svoje neupravene nechty.

@veklipo a podobne tie umele mihalnice, To je tiez pekne to lepidlo, hotove eko bio raw 🙈😂😂 Ale kazdy mesiac patlat

malinka_00
3. sep 2025

@anonym_autor len sa pekne dajte zaočkovať. Verte vede, nie internetovým trolom.
Super podcast o ockovani je u Zuzky Hanzelovej - perfektný prehľad.