icon

Očné kvapky v tehotenstve

llnzz
17. júl 2022

Asi 3 dni ma trápia strašne ťažké oči, štípu ma a mam ich ako keby suché napadlo ma že očné kvapky by mi trochu pomohli ale nejsom si istá či ich možem v tehotenstve?

bavlnka92
17. júl 2022

budem drzá ale ako súvisia oči s plodom v maternici? to sú dve odlišné časti tela = kvapky nemajú ako ublížiť.

mirkava
17. júl 2022

@llnzz nemyslím si ze by to mohlo dieťatku ublížiť. Opýtaj sa v lekárni, ale spokojná mamička = spokojne babo v brušku 😊

llnzz
autor
18. júl 2022

@bavlnka92 Ja už realne neviem čo možem a čo nie preto sa pre istotu pýtam lebo včera som tu čítala že ani nosovy sprej nejaký by sa nemal.

@mirkava Pekne ďakujem😊

taktotedanie
18. júl 2022

Umele slzy mozte, kupte si bez konzervacnych latok / Hylo-commod a ine v lekarni urcite poradia aj lacnejsiu aj drahsiu verziu). Suche oci v tehotenstve mozu byt
Ked si kvapkbete stlacte si vnut.kutik kvapky vam neodtecu do nosa alebo ostanu len v oku

taktotedanie
18. júl 2022

@bavlnka92 su kvapky, ktore su v tehotenstve kontraindikovane a nesmu sa uzivat, pozor ak rozdavate rady ohladom zdravia a nemate zdravotnicke/medicinske vzdelanie

taktotedanie
18. júl 2022

a kvapky do nosa- detsky nasivin

llnzz
autor
18. júl 2022

@taktotedanie no presne som si aj myslela že tam bude niečo čo nebude vhodne v tehotenstve, ďakujem🙏🏽 Ibaže asi to nebude len suchosť očí dnes ráno som sa zobudila s opuchnutým zahnisaným okom takže pravdepodobne tam bude zápal a to už budem riešiť radšej s odborníkom

taktotedanie
18. júl 2022

@llnzz tak to chodte na vysetrenie, pravdepodobne sa jedna o hnisavu konjunktivitidu, ziadny zapal v tehotenstve nie je vhodny, moze zapal prejst aj na druhe oko tak si netreba ist rukami do oci, doma vlastny uterak, je to prenosne