icon

Odmietnutie glukózového testu v tehotenstve

hana1906
5. mar 2022

Ahojte
Čakám 3.dieta, bol mi zistený helicobacter piloti,býva mi veľmi zle aj počas 1 a 2 tehu mi bolo :(
Chcem preto odmietnuť ogtt , chcela som aj pri druhom no sestrička ma strasila,že čo keď budem mat tehu cukrovku ci si budem zodpovedná za dieťa atď...
Nemala som cukrovku anibpri 1 ani 2 tehu...
A tento helicobacter nemá rád cukor aj sa mu vyhýbam ako sa dá.
Odmietla ste niektorá tento ogtt? Co ste povedali? Lebo však donútiť ma nemozu nie???

sisa_s
5. mar 2022

Donutit ta nemozu, ale riziko beries na seba...to, ze si pri prvom a druhom nemala, neznamena, ze teraz sa to vyskytnut nemoze...(H.pylori sa to vola inak a vznik diabetu nema nic s cukrom v strave)

nikasmile
5. mar 2022

Súhlasím so @sisa_s

hana1906
autor
5. mar 2022

@sisa_s hm no keby ma neopravis lebo mobil mi urobil preklep ,tak neviem ze je to pylori 🙈
Ale ja sa vôbec nepýtam ci to ma súvis s cukrom v strave, ja viem ze je z dôsledku hormón. zmien....
Mne ide o to ze mi býva aj bez toho zle ak vieš čo helicobacter obnasa

evaachesa
5. mar 2022

Najlepšie bude ak to odkonzultuješ s gynekológom a gastroenterológom.

hana1906
autor
5. mar 2022

@evaachesa určite,ja len ze ci tu niekto nemá reálnu skúsenost

livka_
5. mar 2022

@hana1906 ja som pri troch tehotenstvach nemala test ani raz koli zlznikovym kamenom. Nikto z toho vedu nerobil, nikto ma nestrasil, miesto toho som mala zobratu krv na rozbor a to bolo vsetko.

aristka
6. mar 2022

@hana1906 kedysi sa tieto testy nerobili a nic strasne sa neudialo , zvýseny cukor sa da zistiť ci odpichom z prsta alebo v ramci hepatalok ,ziadna veda .

patus_2
6. mar 2022

@hana1906 odmietnu a pre svoj pokoj si zozen gkukomer a pravidelne meraj hodnotu cukru v krvi. V niektorých krajinách sa tieto testy vôbec nerobia, iba pri podozrení na cukrovku.

amelia89
6. mar 2022

@aristka ano kedysi sa to nerobilo a to neznamena ze sa nic nedialo, je strasne neuvazene takto niekomu radit ak nemate nastudovane co presne tehotensma cukrovka znamena. A to nemate lebo odberom krvi zistia iba lacnu hodnotu - tu moze mat tehu cukrovkarka uplne v pohode, je potrebne zistit aj ako telo cukor odburava.
Ja som tehu cukrovku pred tym v tehotenstve nemala a div sa svete teraz ju mám, a teda vdakabohu ze o tom viem.

amelia89
6. mar 2022

@hana1906 nie donutit ta nemozu, odmietnut mozes, v pripade nekompenzovanej cukrovky je to potom na tebe to je cele.

chrumka333
6. mar 2022

@hana1906 mne ho napr. MUDr. robil iba pri prvom, pri druhom dieťati povedal, že netreba, keďže prvykrat raz to dopadlo ok

amelia89
6. mar 2022

@chrumka333 🤯🤯🤯 boze boze 🤷🏽‍♀️

sykoroka_dizajn
6. mar 2022

Ja som na tom tiež nebola a žiadny problém s tým nikto nemal. Nie je to povinne a ak nemáš indikácie (prudký rast plodu, nálezy v krvi a moci, cukrovka v rodine… atd) tak je to viac škody ako osohu a aj tak jediná liečba je diéta

amelia89
6. mar 2022

@sykoroka_dizajn nemam indikacie, v 1. tehotenstve som nemala cukrovku. Teraz mam

amelia89
6. mar 2022

@sykoroka_dizajn a liecba je aj inzulin ked dieta nezabera

aristka
6. mar 2022

@amelia89 mňa nepoučuj čo je ogtt test a cukrovka ,ktorá má aj v tehu nejakú kliniku a zistí sa aj z odberov na zaklade coho sa robi ogtt test .Cvičia s tehu ženami ,ktorym vo viac ako trištvrte pripadov sa tehu cukrovka ani netýka a preto nechápem z akeho dôvodu sa jedná na sk o standartné vyš .cvičia tu s tehu ako s opicami , sa opytaj kolko kočiek to zažilo v zahraničí Takže čo tak prestať robiť paniku a nechať sa samotnú zadávateľku rozhodnúť ,pretože ho podstúpiť nemusí a to je realita.

amelia89
6. mar 2022

@aristka co😂😂😂😂😂😂 robia to normalne aj v zabranici, tak netrep prosim ta ze to robia iba na slovensku 🤯🤯🤯Ja som autorke napisala ze podstupovat to nemusi je to na nej… tak sa ukludni preboha ako reagujes….

babyjune
Autor odpoveď zmazal
zapalkazapalkova
6. mar 2022

@hana1906 ja som odmietla pri 2.tehu a isla som rano na odber krvi ku svojej gyn a potom som sa mala naraňajkovať (nieco lahke) a o 2 hodiny mi zase zobrala krv. Tam sa tiež dá porovnat hladina cukru 🙂

hana1906
autor
6. mar 2022

Ďakujem pekne za odpovede, keďže mi býva zle z helicobactera ,ktorý neznesie cukor-napr , tak odmietnem
Ani raz som počas 2tehu nemala s močom nič ani veľké deti takže tak...stravu dodržujem kvôli tomu co mam jem zdravo ,malo sladké tak by nemal byt problem

derdia
6. mar 2022

@hana1906 ahoj ten test ti mozu spravit aj tak, ze ti daku zjest dva rozky a vypit cierny caj s cukrom.len povedz napr ze si alergicka na laktozu😄😄😄

tulipanicek
6. mar 2022

Odmietnuť to samozrejme môžeš. Ale ak by si mala tehu cukrovku a nevieš o tom, môžeš ohroziť dosť babo aj seba 🤷‍♀️ Je to na tebe

aristka
6. mar 2022

@amelia89 hallo , robi sa to vsade ,ale na zaklade indikacie a nie ako standartne vysetrenie , tak netrep ty a nevyjadruj sa k niecomu co neovladas.

amelia89
6. mar 2022

@aristka robi sa to ako bezne a standartne vysetrenie. neklam dobre?

aristka
6. mar 2022

@amelia89 ty vieš co je standartne a specialne vyš .? Pochybujem .Ale kľudne si tu mudruj.Nikto to nemusi podstupiť ,ukazovatelov na suspektnu cukrovku je viac na zaklade ktorych sa robí toto speci vyš.za normalnych okolností len na sk sa z tehu robi nenormalna vec.

amelia89
6. mar 2022

@aristka prosim ta nezhadzuj sa.
Uz som tu napisala par krat ze to podstupovat nemusi,nikto netvrdi opak.
V Nemecku,Spanielsku,Cesku sa toto vysetrenie robi standartne a prosim ta si myslis ze si jedina co ovlada tri cudzie slovicka?🙄🙄🙄 Kludne si mudruj nadalej aj ty a rad zenam ako sa tomu vyhnut - potom dufam ze sa ti bude dobre spať 😘

lavender273
6. mar 2022

@hana1906 ja som odmietla, sledovala.som vsak cukor cez domaci test z krvi a zapisovala.som hodnoty s ktorymi som prisla na kontrolu.

sykoroka_dizajn
8. mar 2022

@amelia89 asi záleží od lekára a je to dosť individuálne či je to vhodne plošne pre každú ženu