Odmietnutie glukózového testu v tehotenstve
Ahojte
Čakám 3.dieta, bol mi zistený helicobacter piloti,býva mi veľmi zle aj počas 1 a 2 tehu mi bolo :(
Chcem preto odmietnuť ogtt , chcela som aj pri druhom no sestrička ma strasila,že čo keď budem mat tehu cukrovku ci si budem zodpovedná za dieťa atď...
Nemala som cukrovku anibpri 1 ani 2 tehu...
A tento helicobacter nemá rád cukor aj sa mu vyhýbam ako sa dá.
Odmietla ste niektorá tento ogtt? Co ste povedali? Lebo však donútiť ma nemozu nie???
Najlepšie bude ak to odkonzultuješ s gynekológom a gastroenterológom.
@aristka ano kedysi sa to nerobilo a to neznamena ze sa nic nedialo, je strasne neuvazene takto niekomu radit ak nemate nastudovane co presne tehotensma cukrovka znamena. A to nemate lebo odberom krvi zistia iba lacnu hodnotu - tu moze mat tehu cukrovkarka uplne v pohode, je potrebne zistit aj ako telo cukor odburava.
Ja som tehu cukrovku pred tym v tehotenstve nemala a div sa svete teraz ju mám, a teda vdakabohu ze o tom viem.
@hana1906 mne ho napr. MUDr. robil iba pri prvom, pri druhom dieťati povedal, že netreba, keďže prvykrat raz to dopadlo ok
@chrumka333 🤯🤯🤯 boze boze 🤷🏽♀️
Ja som na tom tiež nebola a žiadny problém s tým nikto nemal. Nie je to povinne a ak nemáš indikácie (prudký rast plodu, nálezy v krvi a moci, cukrovka v rodine… atd) tak je to viac škody ako osohu a aj tak jediná liečba je diéta
@sykoroka_dizajn nemam indikacie, v 1. tehotenstve som nemala cukrovku. Teraz mam
@sykoroka_dizajn a liecba je aj inzulin ked dieta nezabera
@amelia89 mňa nepoučuj čo je ogtt test a cukrovka ,ktorá má aj v tehu nejakú kliniku a zistí sa aj z odberov na zaklade coho sa robi ogtt test .Cvičia s tehu ženami ,ktorym vo viac ako trištvrte pripadov sa tehu cukrovka ani netýka a preto nechápem z akeho dôvodu sa jedná na sk o standartné vyš .cvičia tu s tehu ako s opicami , sa opytaj kolko kočiek to zažilo v zahraničí Takže čo tak prestať robiť paniku a nechať sa samotnú zadávateľku rozhodnúť ,pretože ho podstúpiť nemusí a to je realita.
@hana1906 ja som odmietla pri 2.tehu a isla som rano na odber krvi ku svojej gyn a potom som sa mala naraňajkovať (nieco lahke) a o 2 hodiny mi zase zobrala krv. Tam sa tiež dá porovnat hladina cukru 🙂
Ďakujem pekne za odpovede, keďže mi býva zle z helicobactera ,ktorý neznesie cukor-napr , tak odmietnem
Ani raz som počas 2tehu nemala s močom nič ani veľké deti takže tak...stravu dodržujem kvôli tomu co mam jem zdravo ,malo sladké tak by nemal byt problem
Odmietnuť to samozrejme môžeš. Ale ak by si mala tehu cukrovku a nevieš o tom, môžeš ohroziť dosť babo aj seba 🤷♀️ Je to na tebe
@aristka prosim ta nezhadzuj sa.
Uz som tu napisala par krat ze to podstupovat nemusi,nikto netvrdi opak.
V Nemecku,Spanielsku,Cesku sa toto vysetrenie robi standartne a prosim ta si myslis ze si jedina co ovlada tri cudzie slovicka?🙄🙄🙄 Kludne si mudruj nadalej aj ty a rad zenam ako sa tomu vyhnut - potom dufam ze sa ti bude dobre spať 😘
@hana1906 ja som odmietla, sledovala.som vsak cukor cez domaci test z krvi a zapisovala.som hodnoty s ktorymi som prisla na kontrolu.
@amelia89 asi záleží od lekára a je to dosť individuálne či je to vhodne plošne pre každú ženu

Donutit ta nemozu, ale riziko beries na seba...to, ze si pri prvom a druhom nemala, neznamena, ze teraz sa to vyskytnut nemoze...(H.pylori sa to vola inak a vznik diabetu nema nic s cukrom v strave)