icon

Oneskorená ovulácia a problémy s gynekológom

catika24
Včera o 16:54

Ahojte, chcem sa len postazovat a mozno sa nieco podobne dialo aj vam, potrebujem poradita povzbudit, lebo zacinam z toho zbytocne stresovat.
Kvoli PCOS som mala o cca tyzden aj nieco oneskorenu ovulaciu a gynekologicka mi aj na ultrazvuku hovorila ze babatka (cakam dvojicky) su v nejakom 6 a 5 tyzdni alebo tak. Zial so m si to presne nezapisala. Zaroven mi ale kazala povedat doktorovi kde sa objednavam na prvotrmestrialne sono iba datum poslednej menstruacie. Hned som jej povedala, ze to asi nebude sediet, kvoli posunutej ovu, a ona ze aj tak im mam povedat iba to.
Samozrejme, ked som im pri objednavani na to prvotrimestrialne sono povedala, ze mam trochu posunutu ovulaciu, ale teda posledna menstruacia bola vtedy a vtedy, hned sa ma pytali v ktorom som vlastne tyzdni (toto info som chcela od gynekologicky potvrdit do mailu lebo som si to nezapisala, ale ma vtedy ubezpecovala ze im bude stacit datum menstruacie). Dnes som jej znova pisala ze teda chcu vediet v akom som tyzdni. Snad mi to konecne normalne napise..
Prosim vas poradte, som ja ta blba alebo to dava logiku ze by bolo najlepsie keby mi povedala rovno tie tyzdne nech sa mozem objednat na spravny tyzden? Vsak pri posunutej ovu to nebude s tou menstruaciou presne sediet. Uz mam pocit ze jej idem na nervy, ale podla mna sa pytam normalne veci.
Sorry za dlhy prispevok ale nemam sa kde postazovat, tak ma povzbudte pripadne prosim pozdielajte vase skusenosti ak mate nepravidelny cyklus ako ste to mali s prvotrimestrialnym screeningom a pocitanim tyzdnov na kedy sa objednat..

petamich
Včera o 17:12

A problem je kde? Vysoke percento zien ma posunutu ovulaciu a napriek tomu sa udava datum poslednej menstruacie a nasledne ak je treba termin porodu sa posuva podla nameranych hodnot pocas ultrazvuku v 12 tyzdni (odo dna menstruacie). Ved tvoja lekarka nepozna termin kedy presne bola ovulacia a kedy prislo k opolodneniu, ak teda ste to nesledovali alebo nejde o umele oplodnenie. Nadiktuj poslednu menstruaciu a nech ta objednaju podla toho.

Tiez som mala posunutu ovulaciu, vsetko sme pocitali podla nej a potom mi termin posunuli podla sona v 12 tyzdni.

catika24
autor
Včera o 17:17

Problem je ze ako mi maju dat prvotrimestrialny screening, ked ten sa dava na konkretny tyzden? Ak im neviem povedat v akom som tyzdni? A navyse ved ona sama mi nejake odhadovane tyzdne hovorila podla svojho ultrazvuku, takze by som si ich chcela len od nej dat potvrdit.

anonym_04cfbf
Včera o 17:18

Tehu sa ráta od poslednej ms nie od ovu

petamich
Včera o 17:19

Nijako, ziadna z nas predsa nevie, kedy presne otehotnela. Preto sa pracuje s terminom podla menstruacie. Ved ten screening sa nerobi, ze 9 tyzden, 5 den a 7 hodinu. Je tam rozptyl od-do kedy je mozne ho spravit. A tak je to s kazdym sonom a vsetkymi testami.

Ved lekar netusi kedy realne doslo k oplodneniu. To vie iba zena po umelom oplodneni. Tvoja lekarka tiez nevie a preto ti zrejme povedala cca. 5-6 tyzden (kedze vie ze mas nepravidelny cyklus). Ale nebola som tam...

catika24
autor
Včera o 17:21

Ok tak potom neviem preco sa ma pytali v ktorom som tyzdni, ked som im nadiktovala datum poslednej menstruacie, tak im to malo stacit, nie?

petamich
Včera o 17:25

Asi preto, ze si im hovorila o posunutej ovulacii atd. netusim 🤷‍♀️

catika24
autor
Včera o 17:27
@petamich

Asi preto, ze si im hovorila o posunutej ovulacii atd. netusim 🤷‍♀️

@petamich ach no dakujem za komenty kazdopadne, som prvorodicka a s dvojickami tak som zo vsetkeho v strese vsekto chcem robit spravne a potom sa iba do toho zamotavam 😒

petamich
Včera o 17:38

Rozumiem uplne ❤️ drzim paste a prajem ti krasne a bezproblemove tehotenstvo.

anonym_7b4dd3
Včera o 17:48

Prvotrimestralovy screening sa tiež robí v týždni od do takže týždeň posunutá oči nie je až taký problém, okolo 6tt sa to ešte stále určuje podľa dátumu ms, ono sa neskôr úpravy presnejšie, možno práve na tejto väčšej kontrole. Hlavne netreba panikáriť, držím silno prsty, dvojičky sú fantastická vec tak si to naozaj uzivajte

jaskolka
Včera o 17:53

@catika24 na ten skríning sa zvyknú pýtať na týždeň tehotenstva,no vždy sa to ráta od poslednej menštruácie, neberie sa do úvahy ovulácia,ktorá môže byť rôzne. Máš už tehotenský preukaz? Ak áno,tam musí byť zaznamenané,v akom si aktuálne týždni. Takže podľa toho sa objednávat.

anonym_c11f82
Včera o 18:16

@catika24 otehotnela som 4 dni pred menzesom.Po prvom sone sa to bude upravovať a, keď čakáš dve bábätká tie rozmery, týždne sa budú meniť.Ak bude moc skoro pôjdeš na ďalší termín o týždeň, dva

catika24
autor
Včera o 18:28
@jaskolka

@catika24 na ten skríning sa zvyknú pýtať na týždeň tehotenstva,no vždy sa to ráta od poslednej menštruácie, neberie sa do úvahy ovulácia,ktorá môže byť rôzne. Máš už tehotenský preukaz? Ak áno,tam musí byť zaznamenané,v akom si aktuálne týždni. Takže podľa toho sa objednávat.

@jaskolka este zial nemam ale gyn mi uz kazala sa objednat

catika24
autor
Včera o 18:29
@anonym_c11f82

@catika24 otehotnela som 4 dni pred menzesom.Po prvom sone sa to bude upravovať a, keď čakáš dve bábätká tie rozmery, týždne sa budú meniť.Ak bude moc skoro pôjdeš na ďalší termín o týždeň, dva

@anonym_c11f82 vdaka za info a plati sa za to nieco?

nikolani
Včera o 18:54
@jaskolka

@jaskolka mne napríklad termin a teda aj týždeň tehotenstva určili prvý krát až na základe sona z 12tt (tiež posunutá ovulácia), dovtedy som v knižke nemala nič 🙂 ale teda mne úplne všetky vyšetrenia riešil môj gynekológ, možno preto dovtedy nič neuvadzal

cyneric
Včera o 19:18
@catika24

@anonym_c11f82 vdaka za info a plati sa za to nieco?

@catika24 Záleží od lekára u ktorého sa objednáš, niečo hradí poisťovňa, niektoré vyšetrenia sa hradia z vačku. Opýtaj sa keď sa budeš objednávať.

zuzanaete
Včera o 19:33

Mavala som dlhe cykly. Vedela som, kedy bola ovulacia, takze tyzdne podla ms by vobec nesedeli. Prvy raz som gynekologicke az v 14tom tyzdni podla ovulacie. Prvy ultrazvuk sa robil az cca v 20tom tyzdni. To si uz presne nepamatam. Do konca tehotenstva som "bojovala", ze termin treba ratat podla ovulacie a nie ms. K zaveru som podpisovala papiere, ze nesuhlasim s vyvolanim porodu. Syn sa narodil presne na termin vyratany podla ovulacie. Pri druhom synovi som uz tehotenstvo riesila s inymi lekarmi a brali uz do uvahy moju informaciu o neskorsej ovulacii a podla toho ratali termin porodu. Niektori lekari by sa mohli naucit viacej vnimat, co im clovek pred nimi hovori a nie len ist automaticky.

nikushka8
Včera o 20:24

Tiez mam pcos a pri druhom dietati som mala iba odhadovany termin. Otehotnela som cca na 33DC, podla ms termin vychadzal o mesiac skor ako realne mal byt. No robila som si digitalny test a podla neho som sa objednala aj na sono. Za tehotenstvo ma videlo asi 5lekarov a co dr,to iny termin 😁 Drzala som sa toho,co bol urceny v cca 12tt. Drzim palce!

pillowtalk
Včera o 21:28

U mna to je aktualne takto: Gyn. mi zistila tehu v 5. tyzdni. Videla iba žĺtkový vak. Podla terminu MS som mala byt v 7. Realita nesedela. Boli otazky o cykle aj mierne obavy ci bude tehu ok. O týždeň som sla na sono, dufala som v akciu srdiečka. Srdiečko bije ale stale bol plod mensi o 2 týždne oproti MS. O ďalší týždeň plod primerane narastol oproti poslednemu meraniu a zdá sa byť všetko OK. Gyn upravila termin pôrodu podľa nameranej veľkosti 7+6 a s touto hodnotou som sa aj mala objednať na termin 1. 3D sona. Už sa bude pozerať na reálny vyvoj plodu a nie na poslednú MS, musela som mat velmi posunutu ovu.