icon

Opakované potraty a cukrovka 1. typu: Čo robiť?

natalka1234568
Dnes o 13:10

Ahojte, potrebujem radu od žien, ktoré si možno prešli niečím podobným.
Bohužiaľ som už 3-krát potratila. Prvé tehotenstvo sa skončilo približne v 7. týždni, druhé okolo 11. týždňa a teraz naposledy sa bábätko prestalo vyvíjať, keď malo CRL 12,9 mm.
Mám cukrovku 1. typu, nedávno mi menili inzulínovú pumpu. Okrem toho mám diabetickú retinopatiu a polyneuropatiu. Som už psychicky úplne na dne a stále si kladiem otázku, kde je chyba.
Chcela by som sa spýtať, aké vyšetrenia vám robili po troch potratoch. Absolvovali ste genetiku, hematológiu (trombofilné stavy), imunológiu, hormonálne vyšetrenia alebo hysteroskopiu? Zistili vám nakoniec príčinu?
Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť alebo radu, pretože už naozaj neviem, čo robiť. Ďakujem. ❤️

anonym_d0d987
Dnes o 15:13

@natalka1234568 toto treba prekonzultovať s lekárom. Tu ti dajú tak babské rady ktoré ti nepomôžu. Čo viem ja tak dievčatká sa dajú ľahšie vynosiť s týmto problémom ako chlapci. Pohlavie sa dá ovplyvniť časom kedy dochádza k oplodnenu, ale nemá to 100% úspešnosť. A záleží aj aké vysoké hladiny cukru mávaš. Extrémne vysoké hladiny nezvládne žiadne dieťa. Zopakujem, najlepšie urobíš ak sa poradíš s lekárom.

natalka1234568
autor
Dnes o 16:12
@anonym_d0d987

@natalka1234568 toto treba prekonzultovať s lekárom. Tu ti dajú tak babské rady ktoré ti nepomôžu. Čo viem ja tak dievčatká sa dajú ľahšie vynosiť s týmto problémom ako chlapci. Pohlavie sa dá ovplyvniť časom kedy dochádza k oplodnenu, ale nemá to 100% úspešnosť. A záleží aj aké vysoké hladiny cukru mávaš. Extrémne vysoké hladiny nezvládne žiadne dieťa. Zopakujem, najlepšie urobíš ak sa poradíš s lekárom.

@anonym_d0d987 určite idem to riešiť kadejakými vyšetreniami nenaham to tak kompenzovana som dobre…

elz1920
Dnes o 16:23

Štítna žľaza je v poriadku? Zuzana Haasová sa zamerala týmto smerom a donosila dve deti novému manželovi.

Určite by som vyšetrila všetko, čo sa dá.
Nezabudnem, ako som po cisárskom ležala na jiske a žena, ktorá už druhýkrát prišla o dieťa vo vyššom štádiu, mala nakázané rôzne vyšetrenia, dokonca aj na chlamýdie. Sestričky nahlas ofrflali príkaz lekára.