icon

Oparené brucho v tehotenstve: Môže byť dieťa ohrozené?

12. júl 2024

Ahojte stala sa mi taka nehoda keď som vyberala jedlo z panvice kde bol olej tak mi to spadlo naspäť a osplechol mi horúcy olej brucho. Bola som bez trička takže rovno na kožu, mam strach či sa nemôže stať niečo bábätku, som v 9 mesiaci. Stalo sa vám to a bolo všetko v pohode alebo nemohlo to spôsobiť niečo bábätku ?

Strana
z4
1mina
13. júl 2024

Ja som si ako tehotná obarila brucho v robote keď som si robila kávu, proste veľké brucho zavádzalo už 😃 potom som si ho chladiča keďže to bolelo no.bolo to komické...ale dieťa nemalo vôbec nič žiaden fliacik, však to by muselo to popálenie prejsť cez svaly, plodovy obal a vodu a všetko

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta včera som Ťa prosila aby si mi ten dôkaz dala. Neposlala si nič.

Môžeš ho prosím poslať kto a ako ho vyvrátili? Ďakujem

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta určite. Pokiaľ by Ti to nevadilo tak ma neurážaš a nevysmievaš sa.

Kto čo tu od rána vyvrátil? Že majú na to iný názor? To je vyvrátenie? Naštuduj si niektoré veci poriadne pokiaľ začneš odpovedať

dota6
13. júl 2024

@monalisa1111 dobrý večer, môžete mi poslať do ip tie informácie o závažnom popŕhlení žihľavou? A spojitosť s tými fľakmi u dieťaťa? Aký je mechanizmus? Aká odborná štúdia sa tomu venuje? Naozaj ma to zaujíma, lebo bežne sa popŕhlim keď behám po lese :D ktorý vedný odbor sa tým zaoberá?

viestta
13. júl 2024

@monalisa1111 neviem preco by som ta mala urazat? Vsak je len pisem fakt, siris tu povery. Nic viac, nic menej. Nazor mozes mat aky len chces, ale pre doplnenie informacii pre kazdeho, kto tuto diskusiu bude niekedy citat sa neda napisat nic ine ako to, ze ty tu siris povery. Bodka.

monalisa1111
13. júl 2024

@dota6 ja sa neoháňam vedeckými štúdiami, ktoré mali vyvrátiť opak. A ktoré mi doteraz na moje dotazovanie nikto nebol schopný poslať.

Prečítajte si ešte raz moje komentáre a až potom píšte uštipačné poznámky a dotazy

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta ešte že ma za to v dnešnej dobe nemôžu upáliť na hranici 🙏🤦‍♀️ len zosmiešniť na MK baby varené pečené

dota6
13. júl 2024

@monalisa1111 máš také dôkazy ako my ostatné a teda, že sa jedná o náhodu. A zas otázka, na ktorú by som chcela odpoveď. Čo je závažné popálenie žihľavou. Toto. To nie je to výsmech. Jednoducho ste ma namotali a chcem vedieť ako sa to prejavuje. Čo to znamená.
Takže spojitosť keď sa žena obarí horúcou vodou, čo sa stalo mojej švagrine počas tehotenstva spôsobilo, že jej dieťa nemá nijaké fľaky. Moja dcéra má fľaky a mne sa nič nestalo. Preto chcem odhaliť tu záhadu. Je to nejaká úzka, veľmi špecifická súhra všetkých týchto činiteľov? Musí byť žena v určitom trimestri tehotenstva počas toho, ako sa obarí? Popŕhli žihľavou? Prípadne podľa toho, ktorú časť tela si žena obarí/popáli žihľavou? Napr. Popálim si nohu alebo ruku, tak dieťa bude bez fľaku? Ale ak sa popáli bruško, tak je na 100%tná šanca že dieťa bude mať fľak? Alebo aké sú premenné? Je súčasťou aj viera v tento jav?

viestta
13. júl 2024

@monalisa1111 ale tu ta nikto zosmiesnovat nemusi. Ty to zvladas bravurne aj samooblsuzne. Ver mi, sama si to robis

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta odpovedáš len na to, čo sa Ti hodí? Daj ten vedecký výskum,ktorý to vyvrátil

P.S.to skôr Ty seba, ako žiješ koníkom. Len o tom netušíš.

mircalla
13. júl 2024

@michaela329
@viestta Baby ja sa nedivim, ze Slovensko vedie rebricky, kolko ludi veri konspiracnym teoriam

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta končím s Tebou túto debatu. Pretože mi za viac už ani nestojíš

monalisa1111
13. júl 2024

@mircalla naštuduj si pojem konšpiračná teória zjavne máš medzery

mircalla
13. júl 2024

@monalisa1111 Opat nepochopila, nevadi

monalisa1111
13. júl 2024

@mircalla tak nepleť jablka s hruškami

medda_beda
13. júl 2024

@monalisa1111 Žiadaš o dôkazy, ale sama poskytnúť žiadne nevieš.
Ja som dôkaz sama o sebe keď som do tej žihľavy celá spadla.Či si mám fakt zajtra opŕhliť brucho a v januári ti dám vedieť výsledok? :D

monalisa1111
13. júl 2024

@medda_beda pretože ja sa vedeckými dôkazmi ani neoháňam ako niektoré tu a už vôbec som s nimi ani nezačala.

Zvyšok nebudem komentovať.

viestta
13. júl 2024

@monalisa1111 takze na zaver nasej debaty to uzavriem: Veris stredovekym poveram a siris tie bludy dalej.

monalisa1111
13. júl 2024

Nájdite si "dámy" niekoho iného koho budete hejtiť. V tom ste ako "doma" v každej téme

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta Ty kopíruješ články a vkladáš do svojich komentárov. Z toho Ty máš taký prehľad

monalisa1111
13. júl 2024

@viestta ty si tu snáď administrator že ideš uzatvárať debatu? 😂

viestta
13. júl 2024

@monalisa1111 debatu so mnou si uzavrela ty
monalisa1111

Dnes o 22:05
@viestta končím s Tebou túto debatu. Pretože mi za viac už ani nestojíš

mircalla
13. júl 2024

@monalisa1111 Ale prosim ta, nehraj sa na obet. Tvorie tvrdenia su na urovni verite na vestenie ci cez cestu mi prebehla cierna macka

monalisa1111
13. júl 2024

@mircalla buď tak láskavá a už ma neoznačuj. Choď rýpať do iných tém.

michaela329
13. júl 2024

@mircalla veru, páni Dunning a Kruger by tu mali hody...

ysseba
13. júl 2024

@monalisa1111 Prepáč, ale ja sa ti nevysmievam za názor. Ja konštatujem, že keď sa matka popŕhli a dieťa má fľak, tak potom keď ja som sa nepopŕhlila a môj syn má fľak na chrbte, tak podľa tvojej teórie by som mala rozmýšľať o tom, že mi ho možno v pôrodnici vymenili. Však stať sa môže, nie? Odkiaľ by sa mu nabral ten fľak len tak?
A ty ako matka by si mala vedieť, že aj druhý ľudia môžu mať pravdu a nepretláčať si ten svoj názor za každú cenu. Ja sa tiež nedivím prečo vyzerá MK tak ako vyzerá, keď si ženy pretáčajú len svoju pravdu za každú cenu. A svoj názor prečo to robia si tiež nechám radšej pre seba.
Tak čau a pozor na pŕhľavu keď budeš tehotná 😎

mircalla
13. júl 2024

@autor Ale k teme - podla mna urcite nie.

pato88
15. júl 2024

So mnou sa mama popalila s lekvarom ako varila a mam taky isty fliacik ako ostal jej po tom popaleni :D

bubik6x
16. júl 2024

Nie, ja som na seba nechtiac vyliala vriacu vodu v ôsmom mesiaci a povedali mi že pokiaľ popálené miesto nie je väčšie ako moja dlaň tak nič nehrozí ale to len mne, dieťaťu sa nič nestane, je chránené neboj sa

Strana
z4