icon

Opuchnuté nohy v tehotenstve, únava, tŕpnutie rúk

4. mar 2023

Ahojte,chcem sa spýtať ,či tu má nejaká žena podobný problém.Uz som z toho tak unavená,zoslabnuta,som v 7 mom mesiaci a od 6 teho som stále opuchnutá,teda nohy,členky a lýtka mám ich tak ťažké ako by mali len tie 30 kg.Chodim na hematologiu,dali mi pichať každý deň injekcie na riedenie krvi.Zatial nevidím žiadne výsledky,ak vôbec majú z toho aj nejaké byť.Zacinam sa báť,moja dr.gyn.stale spomina trombozu,a že musím si dávať injekcie atď.Som vyplašena už celá z pôrodu,čaká ma cisársky rez...pri prvom dieťati som žiadne problémy nemala,pribrala som len 10 kg za celé tehotenstvo,teraz 20 do 7 neho týždňa a to si dávam pozor,čo jem....žiadne pečivo,cestoviny....len veľa zeleniny,vyvary,ryžu,ovocie....pred vcerom má musela brať záchranka, zvracala som krv,po jedle má naplo,vraj to mohlo byť vnútorné krvácanie,tak ma v noci zobrali..ako tehotnú ma nechali s tlakom 80/43 čakať na chodbe na pohotovosti so zimnicou 2 hodiny kým ma zobrali...🙄☹️potom keď ma prijali dnu,zobrali krv,urobili vyšetrenie konečníka a poslali ma "pre istotu"na jednotku intenzívnej starostlivosti...naposledy tam ležala mamina a už sa domov nikdy nevrátila,viete si predstaviť môj strach z toho,že tam budem ležať...na jisku ma prijali o 1 dnejráno ,dali na infúzie a do obeda druhého dňa som nemohla jesť,ani piť,ako tehotná som to ťažko znášala...ale bolo to preto vraj,lebo som musela absolvovať gastrofibroskopicke vyšetrenie,myslela som si že to je mierne vyšetrenia slizníc a žalúdka,ale nemohli mi pred vyšetrením dať žiadne analgetiká,tak mi tu hrubú,dlhú hadicu napchali do žalúdka na 10 minút,až potom povedali,že mám dýchať nosom ,ktorý som ale mala zapchaty úplne,takže som dýchala ústami s hadicou v žalúdku a celý čas zvracala..bol to tak strašný zážitok,že na to nikdy nezabudnem..najviac som sa bála či ten zážitok a bolesť zvracanie neublíži bábätku,potom som sa dočítala,že toto vyšetrenie môžu tehotné absolvovať do 5 teho mesiaca a ja som v 7 mom

autor
4. mar 2023

Nič nezistili a pustili má domov,vraj som krvácala lebo pri zvracani sa poškodila mierne sliznica...som doma a zase mi neskutočne tŕpnu ruky,bolia ma a puchnem.. .plus zážitok z nemocnice,je pre mňa hrozný a snažím sa na to zabudnúť....a v úvodnom popise malo byť ,že som pribrala 20 kg za 7 mesiacov,nie do 7 týždňa...tak pardón... myslíte,že je to tehotenstvo ok? Alebo sa mám báť?

p.j.jacky
4. mar 2023

Ahoj mala som to iste až na to že mna nikto na nič neliecil . Opuchla som za necelý týždeň 10 kg vody . Neskutočne som opuchla tak dom bola viac ako mesiac nakoniec nemocnica plucna embolia a akútna sekcia . Trpnu ti ruky lebo si opuchnuta a opuchy ti tlačia na cievy nervy preto tromby a trnutie .

autor
4. mar 2023

@p.j.jacky ach bože ☹️☹️to mi je ľúto....ja mám zatiaľ menej opuchnuté nohy ,ale ešte mám do pôrodu 2 mesiace vyše....mňa liečia,ale myslíš,že ak budem stále opúchať,aj mňa hospitalizuju v nemocnici? Niekedy sa mi ťažko dýcha. A ako ti bolo potom po pôrode?

p.j.jacky
4. mar 2023

No v skutočnosti jediná záchrana bol ten pôrod . Po pôrode Cikala som dva dni dve noci asi každú hodinu ale uz bolo dobre A pichala flaxaparin cez 3 mesiace
Ja som začala opuchat okolo 30 tt hneď nato ťažko dýchala mala pocit že sa topim . Kaslala hlavne v noci mi bolo najhoršie . Nevedela sa nadýchnuť Ále ani vydýchnuť . a teda v 35 tt už išlo do tuhého bola hospitalizovaná pre začínajúci porod pichali mi injekcie na pluca malej a popri tom zistili tromby a pľúcnu emboliu a 36 tt museli už malú vybrať lebo išlo o život nám obom .