Ovčie kiahne pred pôrodom

anomois
25. sep 2017

Ahojte maminky....momentalne prezivam mega zufalstvo vo stvrtok som bola v kontakte s dietatom u ktoreho sa vecer prejavili ovcie kiahne! :( Ja som to nemala, robili mi teraz testy a nemam v sebe na to protilatky cize to mozem dostat. Inkubacna doba je 2-3 tyzdne, rodit "mam" za 4 tyzdne....citala som aj z vyjadreni lekarov je toto velmi nebezpecne pred porodom nakolko ak sa choroba prejavi niekolko dni pred moze sa dieta narodit s kiahnami v horsom pripade mrtve Nejaka rezerva od terminu tam je avsak nikto nezaruci ze neporodim skor....poobede to idem riesit s gyn ja len ci niekto nema skusenosti nepocul o takomto pripade :( som vazne uplne na dne a strasne sa bojim o malicku :(

maminuska
25. sep 2017

@anomois musíš sa ukľudniť .. ja som dostala kiahne 4 týždne po pôrode , môj śyn zároveň so mnou , mal 4 týždne. Podávali mu acyklovir a strávili sme dva týždne na infekčnom .
Zbehni na infekčné u vás v meste alebo tam kde patríš rovno za primárom a postup si dohodni s ním . Mňa liečili v ZA Mudr. Štúr, teraz už tam infekčné nie je .

zabina27
25. sep 2017

ja som chytila od maleho syna 2 dni po porode, ale kedze som si myslela cely cas, ze som kiahne mala, tak som aspon ako tehotna nestresovala pred porodom. ale ked som sa v porodnici vysypala, nebolo mi vsetko jedno ☹ malinka ich dostala odo mna, ked mala cca 17 dni, tyzden v nemocke na infuzkach a bola ok, ale ma akusi horsiu imunitu, uz mala 4x atb (ma 1 rok a 3 mesiace), dr povedala, ze to nemoze byt kvoli kiahnam, ale ja si to aj tak myslim...
pokial viem, tak je to nebezpecne vtedy, ked o tom nevies, ked sa ti babo vyhadze a nevies, ze to mozu byt kiahne, neriesi sa to, vtedy sa to moze zanedbat a je zle... ty o tom vies, budes to riesit, neboj sa 😉 popripade sa skus informovat na sekciu, ale to je len moj laicky nazor, mozno sa to neda, ale ze by isla von este pred tvojim vyhadzanim sa? neviem, spytaj sa lekara, pytaj sa aj na porodnici, infektologa u vas, pripadne zavolaj do nemocky na infekcne odd, proste patraj. neviem odkial si, ale u nas v porodnici, ked som sa vyhadzala, bol celkom fofr ☹ riesili mna, ohladom malickej novorodenecka lekarka telefonovala vselikde, aj nas tam chcela nechat dlhsie lezat, ale to som odmietla (naco, aj tak sa vyhadzala az po 2 tyzdnoch, naco by sme boli tam?). ale bola dost sledovana pediatrickou a pri prvej vyrazke sme sli na prijem do nemocky, sice este nic nerobili,a le bola som kludnejsia, infuzky s antivirotikami nasadili, az ked slo zjavne o kiahne.
inak je tu aj jedna infektologicka, poslem ti do IP jej nick, mozno ti poradi viac, mne tiez poradila
drzim palce, bude dobre 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre