icon

Ovčie kiahne v 31. týždni tehotenstva

78marketa123
20. jún 2025

Ahojte , mala dostala pred dvoma týždňami kiahne dala som si zobrať protilátky a mám ich malo. Svrbí ma telo neviem či z alergie či z čoho máte niektorá skúsenosť s kiahňami v tehotenstve ? Som zúfalá z toho bojím sa

anavixy
20. jún 2025

V 31.tt je to ok, riziko je male az ziadne. Kiahne su nebezpecne v 1. trimestri a kratko pred porodom.
Telo ta moze svrbiet aj z pecene, tak ak pouzivas riadne hydratacne telove mlieko (lebo aj sucha pokozka moze svrbiet), kiahne nedostanes a aj tak ta bude telo svrbiet, tak to treba konzultovat s dr a vysetrit hepatalky.

78marketa123
autor
20. jún 2025
@anavixy

V 31.tt je to ok, riziko je male az ziadne. Kiahne su nebezpecne v 1. trimestri a kratko pred porodom.
Telo ta moze svrbiet aj z pecene, tak ak pouzivas riadne hydratacne telove mlieko (lebo aj sucha pokozka moze svrbiet), kiahne nedostanes a aj tak ta bude telo svrbiet, tak to treba konzultovat s dr a vysetrit hepatalky.

@anavixy a ak to budú kiahne ?

anavixy
20. jún 2025
@78marketa123

@anavixy a ak to budú kiahne ?

@78marketa123 tak ako som pisala, nic sa nedeje, si v tretom trimestri a daleko od porodu

78marketa123
autor
22. jún 2025
@anavixy

@78marketa123 tak ako som pisala, nic sa nedeje, si v tretom trimestri a daleko od porodu

@anavixy mám tie kiahne bola som na infekčnom a predpísali mi herpesyn teploty nemám ale len vyrazky bojím sa o bábätko a doktorka vravela že to bude v pohode

anavixy
22. jún 2025
@78marketa123

@anavixy mám tie kiahne bola som na infekčnom a predpísali mi herpesyn teploty nemám ale len vyrazky bojím sa o bábätko a doktorka vravela že to bude v pohode

@78marketa123 chapem ta, ale naozaj tam je male riziko niecoho, bude to ok 🙂 my sme teraz mali novorodenca, ktoreho mama prekonala kiahne na konci 1. trimestra a dietatko bolo uplne zdrave

78marketa123
autor
22. jún 2025
@anavixy

@78marketa123 chapem ta, ale naozaj tam je male riziko niecoho, bude to ok 🙂 my sme teraz mali novorodenca, ktoreho mama prekonala kiahne na konci 1. trimestra a dietatko bolo uplne zdrave

@anavixy dufam modlim sa aby sme to prežili obidve je to hrozná skúsenosť a do toho mám angínu a zapálene uši mám 40crp ale nedali mi atb a mám zdurene uzliny za ušami cmúľam pastilky do uši si dávam atb kvapky snáď to pomôže