icon

Pach moču po čpavku v tehotenstve

pikulinka
13. máj 2023

Stretli ste sa s tym, ze Vam v tehotenstve pachol moč po čpavku ?

dilino
13. máj 2023

To môže značiť aj cukrovku pach moču čpavok a dých po acetone je v tehotenstve cukrovka.U niektorých žien je možna cukrovka v tehotenstve.U niektorej ženy sa po pôrode strati u niektorej nie.

anavixy
13. máj 2023

Moze byt aj cukrovka, ale aj obycajna dehydratacia, skus zvysit prijem tekutin. V ktorom si tt?

pikulinka
autor
13. máj 2023

@anavixy v 22

lyci
13. máj 2023

@pikulinka ak je aj viac zlty, tak si len dehydratovana a treba pit viac vody

anavixy
13. máj 2023

@pikulinka tak to chvilu budes mat ogtt, kazdopadne ja by som skuila viac tekutin a ak sa to nezlepsi, tak odmerat glykemiu bud doma (alebo u niekoho, kto ma glukomer) alebo u lekara, ak by sa ti zdalo, ze by mohol byt problem v tom 🙂

pikulinka
autor
13. máj 2023

@anavixy snazim sa pit viac tekutín teraz tak uvidim … a o dva tyzdne mi budu aj robit testy na cukrovku… len som si nebola ist ci mam ist s tym k lekarovi, alebo pockat na poradňu …

as1184
21. máj 2023

@pikulinka Som práve 33tt a mám tehotenskú cukrovku, dosť vysoku, musím pichať inzulín 2•denne. A teda všimla som si neviem v koľkom tt, že mi smrdí moč🙈 tak asi je to z toho, lebo žiadna infekcia ani zápal nie je.

pikulinka
autor
21. máj 2023

@as1184 a aj ste velmi pribrali ? Alebo mali ine priznaky ako zápach mocu ? Mna caka test na cukrovku v piatok…

as1184
21. máj 2023

@pikulinka 10kg od začiatku tehu🙈 ale od kedy mi po testoch vyšla cukrovka, nasadila diabetologička liečbu a upravila som stravu, ani gram👍 bábätko má zdravšiu výživu a minimum cukru a krásne rastie 🙏❤️ a príznaky ako veľká únava po jedle alebo častý smäd a veľa chodím cikať( ale v malom množstve)

pikulinka
autor
21. máj 2023

@as1184 a ako ste upravila stravu ?

as1184
21. máj 2023

@pikulinka to vám povie potom všetko diabetolog, ak by vám vyšla cukrovka