Panická porucha a antidepresíva v tehotenstve
Ahojte, trpim panickou poruchou uz niekoľko rokov. Liečila som sa AD, ssri plus xanax, pripadne Lexaurin. Zistila som, ze som tehotna. Lieky mam vysadiť postupne ak sa podarí na rady lekára. Chcem sa spýtať ci mate niektorá a tym skúsenosť? Ci sa vam to podarilo alebo brali ste lieky aj počas tehotenstva a ake možné následky môžu mat lieky?
Dakujem za vsetky odpovede a zapojenie sa do diskusie.
@silvika99 ja som sa na začiatku tehotenstva ani netešila na bábo. Videla som iba samé komplikácie a bála som sa vyšetrení a pod. A ako som už spomínala, keď som ja strachopud dokázala ísť na amnio a s toľkými vpichmi ihlou, tak som sa prebrala a odišlo to. Zacala som sa báť o to malé a nezaoberat sa sebou. Psychoterapia tiež veľmi pomáha.
Ahojte ja zas uz asi 15 rokov uzivam AD teda od zakladnej skoly...nikdy sa mi ich neoodarilo vysadit :( Teraz sa s manzelom snazime otehotniet a nedari sa a ja to pripisujem mojej psychike ..posledne roky som brala eliceu polovicnu davku ale mam noveho lekara a ten mi vravel ze ten liek moze byt pricinou ze sa nam nedari otehotniet a dal mi seroxat ale celu davku...ale citim sa horsie, nechuti mi jest, mam depresivne stavy, a stale by som len spala a citim hrcu v krku neviem ci z toho lebo mam aj reflux..beriem ich asi treti tyzden..lekar ze im mam dat este sancu ze este mozno nezaucinkovali a mam si dat jeden xanax...no ja uz nechcem dalsi liek...mam pocit ze na tej polovicnej elicee mi bolo lepsie...neviem co teraz ci zmenit lekara alebo co...ale zas nechcem brat eliceu ked by to bol dovod ze sa nam nedari otehotniet...
@danielkadandy no ja som brala tiez seroxat a nedarilo sa mi tiež otehotnieť ale potom to nejako prišlo samo ..len teraz mám problém s tým,že som porodila a malý ma asi abstinenčné problémy z tých liekov čo som brala
@viktoriam84 to vazne? A co mu je? Aku davku sitym brala,?
@viktoriam84 ake problemy ma??
Kocky je tu este nejaka z vas co ma podobne problemy?
@simoncik ahoj viem ze je to uz davno ale rodila si normalne s tymi liekmi ci cisarskym?
@eliska13 ahoj viem ze je to uz davno ale rodila si normalne s tymi liekmi ci cisarskym?

@zojca takto je uzasne, wau, chcela by som vediet ako ta toho zbavila, ja mam ataky len pri specifickych situaciach konktretne jedna vec, ked nemozem zaspat tak vtedy,,,,nastastie mame lieky som rada ze som porodila dve deti a mam to tehotenstvo za sebou, ale kazdej mamicke radim ak to inak nejde da sa vsetko su aj lieky ktore sa mozu brat pocas tehu v zahranici je to uplne bezne,,,,len tu je to tabu, ja som brala pri druhom cele tehu a vsetko ok