icon

Panická porucha počas tehotenstva

6. nov 2025

Ahoj baby. Prosím vás, je tu niektorá z vás, ktorá mala panicku poruchu v tehotenstve? Liečim sa na ňu už dlhé roky, beriem polku 20 mg seroxatu, vždy mi to stačilo, ale teraz sa mi stav zhoršuje, napriek tomu, ze beriem AD aj v tehotenstve. Prežívam znovu depresie, úzkosti a strach. Bojím sa poporodnej depresie, je mi jasné, že ma neobíde. Ste tu niektorá , ktorá bola v podobnej situácii? Aké lieky, alebo co s vami robili po pôrode? Ďakujem
Poprosím odpovede k veci, nie odsudzujuce komentáre. Ďakujem pekne

kiki68
6. nov 2025

@anonym_autor moze Ta obist, u mna v tehu boli vzdy najhorsie stavy, aj ked som mimo tehu bez depresii. Akonahle som tehu, tak tie hormony su svina. Porodom som zase uplne v pohode

autor
6. nov 2025
@kiki68

@anonym_autor moze Ta obist, u mna v tehu boli vzdy najhorsie stavy, aj ked som mimo tehu bez depresii. Akonahle som tehu, tak tie hormony su svina. Porodom som zase uplne v pohode

@kiki68 práveže ja už mám jeden porod za sebou a depresia ma neobišla, je tomu uz veľa rokov, no teraz sa mi tie stavy znovu vracajú a ešte horšie než predtým. Mimo toho som úplne v poriadku, fungujem, pracujem, nič mi nie je. Myslím pri tej dávke AD. No teraz znovu zažívam, čo prvýkrát a dusím sa toho, ze sa to zhorsuje

anonym_b4c88a
6. nov 2025

@anonym_autor presne. Akoze prvý pol rok je masaker pokiaľ nemáte dieťa čo má Rachelka. Nejdem ako to je s kojenim či môžte kojiť pri AD ale pokiaľ áno tak tie hormóny budú lietať žiaľ skoro rovnako. Až keď som prestala kojiť po pár mesiacoch som bola ok. Nemala som popôrodnú len som uzkostliva bojazliva musela som si skrátka zvyknúť.

kiki68
6. nov 2025
@anonym_b4c88a

@anonym_autor presne. Akoze prvý pol rok je masaker pokiaľ nemáte dieťa čo má Rachelka. Nejdem ako to je s kojenim či môžte kojiť pri AD ale pokiaľ áno tak tie hormóny budú lietať žiaľ skoro rovnako. Až keď som prestala kojiť po pár mesiacoch som bola ok. Nemala som popôrodnú len som uzkostliva bojazliva musela som si skrátka zvyknúť.

@anonym_b4c88a ja mam deti ako Rachelka potom 😂🙈🙈 Tie stavy v tehu boli strasna temnota.

anonym_260326
6. nov 2025

@anonym_autor sama mam s tymto,depresiou a uzkostami roky problem a tiez som momentalne tehu a darí sa mi nebrat lieky a zvladat to.
Nahodou si rozmyslala nad stretnutiami s psychologickou v pravidelnych intervaloch ? Mne to velmi pomahalo 🙂

modratrixie
7. nov 2025

Ja síce nemám depresiu ale pred 5 rokmi som mala panické záchvaty a úzkosť a teraz sa mi úzkosť v tehotenstve vrátila … je to strašne … ja som začala chodiť k psychologičke a budem sa snažiť nič viac nepotrebovať… ale poporodnu depresiu si vôbec nepripúšťam .. práve sa na to pozerám tak že konečne sa hormóny začnú vyrovnávať a každý deň bude lepšie

autor
7. nov 2025
@modratrixie

Ja síce nemám depresiu ale pred 5 rokmi som mala panické záchvaty a úzkosť a teraz sa mi úzkosť v tehotenstve vrátila … je to strašne … ja som začala chodiť k psychologičke a budem sa snažiť nič viac nepotrebovať… ale poporodnu depresiu si vôbec nepripúšťam .. práve sa na to pozerám tak že konečne sa hormóny začnú vyrovnávať a každý deň bude lepšie

@modratrixie to ti veľmi prajem. No keďže ja už mám jednu negatívnu skúsenosť za sebou, tak všetky obavy sa mi vratili

ponyza
29. nov 2025
@anonym_autor

@modratrixie to ti veľmi prajem. No keďže ja už mám jednu negatívnu skúsenosť za sebou, tak všetky obavy sa mi vratili

@anonym_autor ahojte baby tiez mam uzkost a strach v teh.som 31 tyzden dr mi dala oxazepam bojim sa aby malemu neuskodilo nemam skym ani o tom