icon

Panická porucha v treťom mesiaci

martinka00623
20. jún 2021

Ahojte som tehotná a pred dvoma týznami som sa zle citila nevedela som spať aj týzdeň , zaspala som na max hodinku alebo menej a musela som vyskocit z postele ako keby som nedostala kyslik ... cely den ma tlaci na hrudi ... aj ked nemyslim nato aj tak to citim a lapem po dychy ... som v tretom mesiaci a psychiater mi dal tabletky ale ze nemam stale brat nechcem aby to babatky ublizilo ... prosim Vas ako sa co najskor stoho vyliecim ? Prislo to znicoho nic ... chcem sa co najskor ztoho vyliecit ...

Strana
z2
kisskiss
20. jún 2021

@martinka00623 mne to pripadá, že to môže byť zase raz prípad tetánie.. čiže nič nebezpečné, len nepríjemné ale môže to potom vyvolať aj úzkosť a panické poruchy, keď človek nevie, čo mu je.. je tu veľa tém, v poslednej dobe sa to mnohým ľuďom prejavilo - spôsobuje to chemická nerovnováha, nedostatok magnézia a calcia, pripadne aj D3 vitamínu a nerovnováha medzi nimi. Kedysi to lekári moc nepoznali, brali človeka ako hypochondra.. ale je to už veľmi rozšírená choroba medzi mladšími ročníkmi (stres, zlý spánok, nevyvážená strava - to všetko spôsobuje nerovnováhu a potom aj zvýšenú dráždivosť nervového systému), tak dnes už viacerí vedia, že treba nasadiť horčík, vápnik, D3 a prípadne poslať človeka k neurológovi..

luccija
21. jún 2021

@kisskiss kde spravia test na tetaniu a odporucia setrit sa a doplnit mineraly.Tazke prejavy ukludnovak ci AD.kamaratka mala tazky tetanicky zachvat krc v tvari nevedela rozpravat ..magnezium do zily, mineraly nepomahali volala sanitku....berie pol tabletky AD a ma pokoj 2 r.
Prepinala sily...a mala rozdrazdeny nervovy system

martinka00623
autor
21. jún 2021

@kisskiss od zaciatku tehotenstva som brala magnezium 2-3 x denne ... potom mi zakazal brat dr magnezium ze uz nemam brat tak uz neberiem ... a dnes uz necitim bolest na hrudi lebo len lezim leniva som dnes... nevladzem ked je teplo !!!

martinka00623
autor
21. jún 2021

Zienky , ak mam panicky strach a som tehotna dlho to bude trvať ? Darmo sa ukludnujem a ked aj robim nieco stale to pride na mna !!! A tabletky nemozem brat ked som tehotna !! Chcem sa ztoho co najskor vyliecit !!! Prosim poradte mi ... nechcem byt takto cele tehotentsvo ani po porode ! Prosim ako sa zbavit co najskor ...

sasha10
21. jún 2021

@martinka00623 a spravila si dnes niečo z toho čo sme to poradili? lekár ti niečo povedal len tak od brucha a vidíš už panikáriš, možno ju ani nemáš ale takýmto spôsobom sa to aj naštartuje. Si objednaná na kardiológiu alebo teda ked sa ti nezdá že máš problém so srdcom tak zistila si si či môžeš k ortopédovi alebo k fyzio? Masáž?

martinka00623
autor
21. jún 2021

@sasha10 áno objednala som sa ale musim čakať mesiac 😒 dnes som si merala tlak mam ho nizky 97/56/100 a áno mate pravdu , keby mam panicky strach tak by trval len par minut ale mne to trva cely den ... môj obvodny mi iba to povie co stale !!! To mi povedal ze za mam stym zmierit lebo ze to moze trvat aj par rokov !!! Ze mozem robit co chcem!!!
Tak len dufam ze bude lepsie a vsetko bude po starom !

sasha10
21. jún 2021

@martinka00623 no tak ja by som zmenila aj obvodneho, viem ze to je stres ale vážne ak by si si nasla niekoho ineho tak by ti aj vedel poradiť, nie takéhoto čo nespraví vyšetrenie a hneď z brucha povie niečo a hlavne takú chorobu ktorá sa "ťažko" dokazuje a lieči. Skus pohladat na internete aj nejake tehotenske cvicenia mozno by sa ti rozhybala chrbtica a povoli to... Mne to vzdy pomáha ak mam terrmin na masaz neskoro...

siegi
29. jún 2021

@martinka00623 u mna sa podobne priznaky ibjavili v prvom trimestri kedze mi bolo zle a som takmer cely cas prelezala. Mala som aj pred tehu velke problemy s chrbticou, ale necvicenie a lezanie ma odrovnalo. Nevedela som sa riadne nadychnut, tlacilo ma na hrudi, busilo srdce, som mala pocit ze mam infarkt, aj zachranku som uz chcela volat. Zvysila som prijem horcika, isla na masaz a fyzio a zacala cvicit a zlepsli sa to. Skusila by som fyzio a ak by sa chrbtica vylucila a naozaj by to bola psychika, tak by som najprv skusila ine ako lieky od psychiatra, terapiu, lieky na prirodnej baze aj ked s nimi toez treba opatrne v tehu

martinka00623
autor
29. jún 2021

@siegi beriem uz druhy alebo treti den magnezium ... od zaciatku do 8 tyzdna som brala dva kat denne vtedy som dobre spala aj cez den kazdy den ! Ako som vysadila zacinalo to ze som nevedela spat ... zacala suchost v ustach a az tak mi to vadilo ze som spat nevedela cca dva tyzdne a bola som ta vycerpana ze som len plakala ... potom kazdu noc som tak bola... isla som ku obvodnemu povedala som mu ze co mi je hned povedal ze panicka porucha ... v ten den som isla ku psychiatrovi tiez sa ma pytal co mi je povedala som mu mam suchost v ustach vecer ked sa zobudim musim ist ma dvor na vzduch ! Povedal som mu ze neviem spat tak mi dal laxaurin polovicku vecer ale nie vzdy ... asi zo 5 krat som vzala a povedala ze dost nebudem svoje babatko krmit stakym svinstvom ... a ked dycham zlhboka tam to citim v chrbtici ... a dneska sa mi ovela lepsie dychalo a bolest na hrudi tiez som mala iba ma zaciatku ze cely den ! A ked pojdem k dr zo chrbticou nemoze somnou nic robit ani na rogon ma poslat

siegi
30. jún 2021

@martinka00623 skuseny fyzioterapeur nepotrebuje vidiet ziaden Rtg. Nasad si spat vyssie davky horcika. Lexaurin by som v tehu isto nebrala. Skus relaxacne techniky, meditacie. Aj hormony robia svoje. Ja som napr obe tehu a to komplet od zaciatku az do konca trpela nespavostou. V prvom som to velmi riesila a len ma to zbytocne znervoznovalo. V druhom som to uz brala ako fakt ze prosto nebiem spat a nestresovala som sa tym zbytocne. Bola som sice mega unavena ale aj to patri k tehu. Este mozes vecer pred spanim skusit medovkovy caj

lilke
30. jún 2021

@martinka00623 mne sa spustilo niečo podobné tiež na začiatku tehotenstva. Horúčava, preplnená električka, ktorá zostala stáť kvôli problému. Mňa začalo dusiť, balvan na hrudi, spanikárila som.
Odvtedy sa mi podobné "ataky" spúšťali, keď môj mozog vyhodnotil, že som v uzavretom priestore. U mňa začala klaustrofobia.
Ja som nevolila klasického lekára, ale išla som k terapeutke. Sedenia mi pomohli. Kvôli bábätku som prerušila, a potom už nepokračovala. Klaustrofobia ostala, no v jemnejsej verzii, fungujem normálne.
V tehotenstvach sa spúšťajú rôzne ataky, nie si v tom sama. 😉
Ty by si mala skôr naučiť sa dýchať počas týchto situácií, a skús v okolí pohľadať nie lekársku pomoc.
Prip. si nechaj aj skontrolovať chrbticu. Ortopéd. Alebo masér pre tehotné, on bude cítiť, kde máš problém. A pri masáži aj zrelaxujes. 🙂
A nasad si viac magnézia. Počas dňa môžeš vypiť okrem neho 1 magneziovu minerálnu vodu ( Gemerská, magnézia).

Strana
z2