Paralen v 34. týždni tehotenstva: Je bezpečný?
Ahojte niečo na mna asi lezie , ja vlastne a i neviem povedať ako sa už cítim . Celé noci nespím , asi aj z toho som oslabená plus sme boli so známymi , z ktorých až počas návštevy vysvitlo , že boli nejakí všelijakí a maly kaslal. Hneď mi bolo jasne , že niečo schytame. Nos sa mi upchava - ale to pripisujeme aj tehotenstvu lebo to už dlhšie. V hrdle mám nejak … no cela som divná proste plus tá nespavosť do toho. Ruky nohy mám take ako keby oslabené. Zaspim a zobudím sa na to po chvíli že má “boli” človek. Keď nie to tak sa mi ťažko dýcha , chcem spat ale nedá sa mi. Plus do toho má už extrémne bolieva aj jazva , brucho - je dosť tenká - včera mi Dr oznámila že môže aj prasknúť - ešte toto mi nepridalo na kludnom spanku. No hotová som. Už ani neviem či od únavy či som chrobacna. Ublížim veľmi tomu drobcovi , ak si dám jeden paralen, aby mi trosku to telo uvoľnilo a dokázala som aspoň čo to pospať? Nutne sa potrebujem vyspať ozaj je to už masaker a nedokážem Pri deťoch fungovať takto. Nie to že by som mala mat šetrný režim kvôli tej jazve (ale pri deťoch to nejde) . Plus sa teraz ako sibnuta pozorujem pri každej bolesti panikárim. Malé má extrémne dole tlaci na tu jazvu a cítim bolest aj zospodu. No je mi už fakt do revu. Celé tehu som zastávala že nedám do úst ziden liek kým nebude fskt nutne ale teraz tie myšlienky že by mi mohol pomôcť sa trochu vyspať …
Pokojne si Paralen daj. Mne ho dávali do žily v 34tt pri horuckach q
co to je za slovo chrobacna?mas nejake chrobaky?
No napisala som to jak madar.
🙄🙄 radsej stresy, bolesti ako si ulavit? Myslis, ze babatku je takto lepsie? Keby si schytala take migreny ako v tehotenstve ja, taku koninu by si ani nepisala
Presne moj pripad bola som chora mesiac presne okolo 33tt som s tym isla aj na pohotovost lebo ja som do toho cely mesiac veeelmi kaslala a uz ma bolela nie len jazva ale cele brucho... no len s tym rozdielom ze ja som sa snazila byt na caji s medom tyzden potom prislo vsetko mozne. Paralen, virostop, sirup proti kaslu, stoptusin, rozne tabletky na cmulanie proti kaslu. Tak som isla na pohotovost tam mi za 3 hodiny stiekli 3 infuzie. Doktorka povedala ze ak to neprejde antibiotika ale preslo tie infuzie pomohli. Bola som 48 hod.hospitalizovana a nasledne pre jazvu sledovana v rizikovej ambulancii.je vzdy lepsie podchytit chorobu ked este nie je silna..
A to som jedla med s cibulou, zazvorovy caj z cerstveho zazvoru, citoron s medom. Rozne polkevky... a nic nepomahalo. Mali kopal, tlacil, brucho bolelo uz pri kazdom nadychnuti nie len zakaslani.
Urob si test na COVID. Podľa príznakov by to mohlo byt ono.

Paralen je uplne v poriadku.. jediny ktory mi bez problemov dovolili na ukrutne migreny v tehotensrtve.