icon

Paralen v tehotenstve

29. aug 2023

Zdravím, som veľká migrénička, momentálne som tehotná (2 trimester), lekári mi odporučili na migrénu iba paralen, ten mi záhadne v tehotenstve na ňu aj skutočne pomáha, keď som nebola tehotná nepomáhal mi. Skôr ma trápi to časté užívanie, niekedy týždeň nevezmem nič a potom zas napr. na další tyždeň tri dni po sebe každý deň 1 tabletku. A o týždeň zas niektorý deň tabletku, niekedy aj skôr ako o týždeň. Takto to ide v podstate od začiatku tehotenstva. Snažím sa ho užívať čo najmenej, problém ale je, že keď nechám bolesť prerásť do väčších rozmerov a nedám si tabletku včas, tak začnem zvraciať, potom sa to zvracanie nedá zastaviť. Bola som kvôli tomu už aj hospitalizovaná na začiatku tehotenstva. Môže to bábätku uškodiť?

mamuch321
•
29. aug 2023

nie nemoze

wishes
•
29. aug 2023

ja som prve aj druhe tehotenstvo uzivala paralen kazdych 6 hodin, lebo som bola velmi chora a trapila ma aj teplota, to jedine mi odporucil lekar, ale tiez som sa ho snazila brat co najkratsiu dobu…..

anavixy
•
29. aug 2023

Jedna tabletka za den v takejto frekvencii podla mna urcite neublizi.

joannita
•
29. aug 2023

Ked podla odbornikov neubilizila tehotnym zenam experimentalna vakcina proti covid19, tak paralen snad neublizi urcite.

alexandraas
•
29. aug 2023

Neublizi. Prve tehotenstvo som fungovala na paralen a panadol, tiez mam neskutocne migreny a teraz v druhom ani nehovorim :(

juliacenc
•
29. aug 2023

Dietarko je chranene v placente. Paralen mozes aj po porode nedostava sa do mlieka. Radsej si daj aby si to dobre vsetko zvladala, netreba zbytocne trpiet.

maryetta
•
29. aug 2023

Ak by si brala 3-4paraleny denne mozno. Ale takro občas isto nie.
Aj mne to pocas tehu dr odobril ze paralen mozem.