Pásový opar na začiatku tehotenstva: Aké sú riziká?
Mali ste niekto pásový opar na začiatku tehotenstva 5tt a dieťatko bolo v poriadku ? Prosím len ozajstné skúsenosti . Sestra má išla k lekárovi dal jej ATB a malá si urobiť test pre istotu a bum je tehotná ms jej mešká zatiaľ len 4 dni tak úplný začiatok . Ráno bude volať lekárovi ale je na nervy z toho fakt sa píše kadečo na nete jedna strana že ok druhá že veľmi zle
Na pásový opar ATB? Však tam sa dávajú antivirotiká
@stellarstar áno dal jej antivirotika ,ale že najprv si ma urobiť test a až tak ak bude negatívny tak liek preto nevieme ako ďalej
No ako ďalej. Zatiaľ teda neužiť a zajtra kontaktovať lekára o ďalšom postupe.
Ja viem len že som mala 2 krát to hnusne a išla som vyskočiť z kože.V živote toto nikdy neprajem nikomu.Bolesť páliva ani sadnuť ani stať ostal mi na mieste červeny fľak.Pokiaľ sa vstrebal ubehlo aj pol roka.
zvláštne ... mala som tiež, okrem zvýšenej teploty a výsypu som nemala žiadne problémy...
@deti95060810 Ale boli ste tehotná 🤰?
@tess123 pokiaľ sestra prekonala ovčie kiahne, tak by mala mať protilátky v tele a plod by to nemalo zasiahnuť. K anivirotikám sa vyjadriť neviem, ale skúsila by som sa poradiť na infekčnom a prečítajte si aj príbalový leták. Nech počká čo povedia zajtra lekári z infekčného a z gynekológie a pôrodnictva a tak nech sa rozhodne či bude užívať - ak prekonala kiahne. Prípadne nech sa poradí telefonicky teraz s gynekológom v nemocnici (telefonicky nech nenakazí iné mamičky)
@jakubrianka kiahne musela prekonať, ak má pásový. Vírus sa jej teraz reaktivoval v podobe pásového oparu.
@domka222 áno pravdu máš a tak som to sj myslela, zle som to napísala. Ovčie kiahne musela prekonať ak dostala herpes zoster. Tam sa hovorí, že pásový opar by nemal predstavovať tak závažné riziko v tehotenstve akoby dostala ovčie kiahne.
Čiže poradiť sa na gynekologii a na infekčnom.
Nech vola na infekcne do nemocky, mozno pojde na hospit a budu sledovat co sa deje. Ale jednoznacne sa poradit priamo na infekcnom v ramci jej kraja/ okresu
@tess123 sestra mala pásový opar v 1. trinestri. Malý sa narodil úplne v poriadku. Absolvovala viaceré vyšetrenia počas tehotenstva kvôli tomu. Držím aj tvojej sestre palce.

Plod ešte nie je napojené na KO matky tak atb resp antivirotika žiaden problém a radšej liečiť ako nie