icon

Pásový opar na začiatku tehotenstva: Aké sú riziká?

tess123
28. jan 2025

Mali ste niekto pásový opar na začiatku tehotenstva 5tt a dieťatko bolo v poriadku ? Prosím len ozajstné skúsenosti . Sestra má išla k lekárovi dal jej ATB a malá si urobiť test pre istotu a bum je tehotná ms jej mešká zatiaľ len 4 dni tak úplný začiatok . Ráno bude volať lekárovi ale je na nervy z toho fakt sa píše kadečo na nete jedna strana že ok druhá že veľmi zle

stellarstar
28. jan 2025

Plod ešte nie je napojené na KO matky tak atb resp antivirotika žiaden problém a radšej liečiť ako nie

domka222
28. jan 2025

Na pásový opar ATB? Však tam sa dávajú antivirotiká

tess123
autor
28. jan 2025

@stellarstar áno dal jej antivirotika ,ale že najprv si ma urobiť test a až tak ak bude negatívny tak liek preto nevieme ako ďalej

domka222
28. jan 2025

No ako ďalej. Zatiaľ teda neužiť a zajtra kontaktovať lekára o ďalšom postupe.

alickapusinka
28. jan 2025

Ja viem len že som mala 2 krát to hnusne a išla som vyskočiť z kože.V živote toto nikdy neprajem nikomu.Bolesť páliva ani sadnuť ani stať ostal mi na mieste červeny fľak.Pokiaľ sa vstrebal ubehlo aj pol roka.

deti95060810
28. jan 2025

zvláštne ... mala som tiež, okrem zvýšenej teploty a výsypu som nemala žiadne problémy...

tess123
autor
28. jan 2025

@deti95060810 Ale boli ste tehotná 🤰?

jakubrianka
28. jan 2025

@tess123 pokiaľ sestra prekonala ovčie kiahne, tak by mala mať protilátky v tele a plod by to nemalo zasiahnuť. K anivirotikám sa vyjadriť neviem, ale skúsila by som sa poradiť na infekčnom a prečítajte si aj príbalový leták. Nech počká čo povedia zajtra lekári z infekčného a z gynekológie a pôrodnictva a tak nech sa rozhodne či bude užívať - ak prekonala kiahne. Prípadne nech sa poradí telefonicky teraz s gynekológom v nemocnici (telefonicky nech nenakazí iné mamičky)

domka222
29. jan 2025

@jakubrianka kiahne musela prekonať, ak má pásový. Vírus sa jej teraz reaktivoval v podobe pásového oparu.

jakubrianka
29. jan 2025

@domka222 áno pravdu máš a tak som to sj myslela, zle som to napísala. Ovčie kiahne musela prekonať ak dostala herpes zoster. Tam sa hovorí, že pásový opar by nemal predstavovať tak závažné riziko v tehotenstve akoby dostala ovčie kiahne.
Čiže poradiť sa na gynekologii a na infekčnom.

kiki68
29. jan 2025

Nech vola na infekcne do nemocky, mozno pojde na hospit a budu sledovat co sa deje. Ale jednoznacne sa poradit priamo na infekcnom v ramci jej kraja/ okresu

tess123
autor
29. jan 2025

@kiki68 ďakujem všetkým za odpovede ...tak áno volali sme infekčné dali herpesin tbl vraj je to na začiatku a treba riešiť hneď tak na 7 dní a potom sa uvidí dúfame že bude všetko ok . Ale povedali že nemá to vplyv na plod keďže protilátky uz má po prekonaní ovčích kiahní.

motherofflower
29. jan 2025

@tess123 sestra mala pásový opar v 1. trinestri. Malý sa narodil úplne v poriadku. Absolvovala viaceré vyšetrenia počas tehotenstva kvôli tomu. Držím aj tvojej sestre palce.