Pásový opar v 27. týždni

monikasrokova
6. apr 2015

Čaute baby, mám problém...Som v 27. týždni tehotenstva a vyhodili sa mi na chrbáte nejaké pľuzgiere, preto som išla na pohotovosť a tam mi povedali že je to pásový opar...Mám strach že by to malo nejaký vplyv na moje miminko..:( Čo si o tom myslíte Vy?je to nejako škodlivé na bábo?

sollita9
6. apr 2015

Dobry den.Som z Presova a ked som cakala nasu druhu dcerku tak sa mi cca v 21tt. vyhodili podivne vyrazky na krku, svrbeli a boli cervene. Az druha kozna mi to potvrdila ze ide o pasovy opar. Virusove ochorenie, ktore sa v tehotenste nesmie zanedbat a musi sa liecit tabletkami. Virusy mozu byt nebezecne pre plod. A to najme v prvom trimestri a potom este v konecnom stadiu tehu asi od toho 36tt. Po prvom trimestri je to uz v pohode ste za vodou, nehrozi vyvinove teda funkcne poskodenie plodu. Ani u vas teda. Ja som brala tablety Herpesin celu davku a to az na piaty den od objavenia :P ale sme to dali, sme zdravucki 🙂) co je hlavne.Tiez sme sa strasne bali najme ja ako mamicka...no v tehu to nieje neobvykle,kedze zena moze mat znizenu imunitu a je nachylnejsia aj napr. na virus. Takze budte pokojna. Drzim prsty a nech ste cim skor zdraviii 🙂))))

monikasrokova
autor
6. apr 2015

@sollita9 Ďakujeme len dúfam že to dobre dopadne ...V stredu idem ku gynekológovi, tak uvidím akú bude mať reakciu na to...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre