icon

Pásový opar v tehotenstve

21. sep 2025

Ahojte, som v 27 týždni tehotenstva a dnes ráno som mala nejaký pocit že sa mi niečo vyhadzuje na bruchu. A o 30 minút tam bolo už toto.. mám to teda len na jednej strane. Mohol by to byť pásový opar? Teraz neviem či mám ísť s tým na pohotovosť alebo mám počkať do zajtra rana a ísť k lekárovi ďakujem..

Pásový opar v tehotenstve
unicornlady
21. sep 2025

A svrbí ťa to? Máš akoby pálivý pocit na pokožke? Nemáš bolesti v tej pravej strane?

autor
21. sep 2025
@unicornlady

A svrbí ťa to? Máš akoby pálivý pocit na pokožke? Nemáš bolesti v tej pravej strane?

@unicornlady to práveže nemám preto mi to príde zvláštne :/ inak na bruchu nemám vôbec nič len na tomto jednom mieste nechápem

unicornlady
21. sep 2025

Ja keď som mala pásový opar, tak tie prvé dni som si myslela, že ma asi niečo poštípalo. Nemala som vtedy ešte bolesti a tak. Ono to o niekoľko dní prišlo, pupáčiky sa mi začali akoby spájať, a potom mi ešte aj lymfatická uzlina opuchla v slabinách, tak som hneď šla k obvodnej a dala mi antivirotiká (ale na plnú úhradu, lebo oficiálne to kožný či infektológ predpisuje).
Ty keď si tehotná, neviem, aký je postup.

Trochu to vyzerá aj ako iba podráždená pokožka od niečoho. Nezjedla si nič, čo ti nepasuje?

autor
21. sep 2025
@unicornlady

Ja keď som mala pásový opar, tak tie prvé dni som si myslela, že ma asi niečo poštípalo. Nemala som vtedy ešte bolesti a tak. Ono to o niekoľko dní prišlo, pupáčiky sa mi začali akoby spájať, a potom mi ešte aj lymfatická uzlina opuchla v slabinách, tak som hneď šla k obvodnej a dala mi antivirotiká (ale na plnú úhradu, lebo oficiálne to kožný či infektológ predpisuje).
Ty keď si tehotná, neviem, aký je postup.

Trochu to vyzerá aj ako iba podráždená pokožka od niečoho. Nezjedla si nič, čo ti nepasuje?

@unicornlady Dakuejm za odpoved tak to budem sledovať a a ak sa mi to zhorší do večera tak ráno pôjdem k lekárovi.
Ja si možno tiež myslím že to je aj alergia ale prišli mi zvláštne že len na jednej strane brucha :/ tak som sa zľakla že pásový opar. Akože keď si vezmem tak raňajky obsahovali alergény ako tofu a vajíčka a mlieko ale jem to bežne :/ tak neviem

anonym_ed09d2
21. sep 2025

@anonym_autor nerobila si niečo v záhrade, v prírode?ja som mala pásový opar a nič ma nebolelo, nepálilo

autor
21. sep 2025
@anonym_ed09d2

@anonym_autor nerobila si niečo v záhrade, v prírode?ja som mala pásový opar a nič ma nebolelo, nepálilo

@anonym_ed09d2 nie to vôbec bývame v byte.. a po akom čase sa objavili pluzgiere? Je to rýchle ako v prípade herpesu či nie?

domka222
21. sep 2025

Mňa najprv boleli kríže,potom som tam mala ako keby poštípané a na ďalší deň sa to začalo zalievať do väčšieho útvaru.

anonym_1d70e2
21. sep 2025

@anonym_autor nebola si na ultrazvuku v piatok?

unicornlady
21. sep 2025

Pľuzgiere sa mi začali robiť po viac ako týždni, to má pomalý priebeh, to nie je rýchle ako herpes na pere

anonym_ed09d2
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_ed09d2 nie to vôbec bývame v byte.. a po akom čase sa objavili pluzgiere? Je to rýchle ako v prípade herpesu či nie?

@anonym_autor už neviem, ale bolo to pomaly najprv som si myslela, že to mám poškriabané z výletu ležala som v tráve ..ale bola som veľmi unavená.Podla mňa to je pásový opar

deti95060810
21. sep 2025

mala som pásový opar. len nemala som žiadne bolesti ani nič. len po tri večere zimnicu a zvýšenú teplotu. cez deň úplne bez problémov.
zajtra k lekárovi určite ...

anonym_7de4bb
21. sep 2025

Skôr kontaktná alergia keď to vzniklo tak rýchlo. Ja som pásový mala nedávno a to bolo vyslovene pár dni pred vysypom rezanie pálenie kože. Až na nejaky treti deň sa začali objavovať malé pluzgiere

autor
21. sep 2025

Ďakujem vám za odpovede., na ultrazvuku som bola naposledy týždeň a pól do zadu. Už má to začína aj svrbiet tak neviem :/
Pozrela som termíny ku kožnej tam sa dostanem najrýchlejšie o týždeň skôr nemá voľne. Tak má zájsť k všeobecnej zajtra myslite že by to vedela určit čo to je ? Len sa obávam že mi aj tak nič nedá lebo som tehotná lebo aj minule keby som mala zvýšené leukocyty v moci tak má hneď posielala na urológiu tak neviem čo bude s týmto…

kiki68
22. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem vám za odpovede., na ultrazvuku som bola naposledy týždeň a pól do zadu. Už má to začína aj svrbiet tak neviem :/
Pozrela som termíny ku kožnej tam sa dostanem najrýchlejšie o týždeň skôr nemá voľne. Tak má zájsť k všeobecnej zajtra myslite že by to vedela určit čo to je ? Len sa obávam že mi aj tak nič nedá lebo som tehotná lebo aj minule keby som mala zvýšené leukocyty v moci tak má hneď posielala na urológiu tak neviem čo bude s týmto…

@anonym_autor Chod k lekarovi, mala som nieco podobne na nohach, dopadlo to nic moc, mam zial jazvy. U mna to vraj bolo autoimunitne nieco v tehu a k tomu infekcia stafylokokom. Po porode to bolo zrazu lepsie a uplne da to zhojilo

kiki68
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked tak Ta ako tehotnu ludia vziat v nemocke na kozne k nim. Mna tiez tak vzali. Lebo v tehu je vsetko riziko a navyse keby rodis musis mat vyjadrenie, ze to nie je infekcne pre dieta

autor
22. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor Chod k lekarovi, mala som nieco podobne na nohach, dopadlo to nic moc, mam zial jazvy. U mna to vraj bolo autoimunitne nieco v tehu a k tomu infekcia stafylokokom. Po porode to bolo zrazu lepsie a uplne da to zhojilo

@kiki68 nakoniec sme bolo včera na kožnej pohotovosti v Ba. Doktorke sa to nezdalo ako pásový opartalze sme sa dohodli že ako náhle sa to bude zväčšovať tak sa nasadia antivirotika a hneď mám prísť. A keď nie tak o týždeň kontrola.

kiki68
22. sep 2025
@anonym_autor

@kiki68 nakoniec sme bolo včera na kožnej pohotovosti v Ba. Doktorke sa to nezdalo ako pásový opartalze sme sa dohodli že ako náhle sa to bude zväčšovať tak sa nasadia antivirotika a hneď mám prísť. A keď nie tak o týždeň kontrola.

@anonym_autor lepsie tak, dufam, ze do porodu budes mat pokoj

autor
22. sep 2025
@kiki68

@anonym_autor lepsie tak, dufam, ze do porodu budes mat pokoj

@kiki68 ďakujem, dúfam aj ja. Asi keby to bol pásový opar tak by sa to zvorsilo. Ale bolo to celé zvláštne večer to bolo horšie a dnes rano skoro nič. Tak nechápem :/