Pesticídy v prvom trimestri
Ahojte, som v desiatom týždni. Dnes sme boli na návšteve na záhrade a zrazu sme zacítili silný zápach, najskôr sme nevedeli čo to je, v tom sme zbadali, že sused pár metrov od nás striekal vinohrad nejakým svinstvom. Dýchala som to asi 20 minút, potom som sa rozhodla z návštevy odísť. Teraz si tu čítam, ako dokáže vystavenie sa pesticídom vážne ohroziť plod, mám z toho stres. Stalo sa vám niečo podobné a bolo to v poriadku?
Práca vo fabrike, pripadne v kaderníctve sa nedá porovnať s expozíciou pesticídmi. Niektoré pesticídy môžu mať teratogenny účinok.. sama som pred nástupom na MD pracovala v organizácii, kde sa pesticídy používajú. Akonáhle som zistila že som tehotná, informovala som nadriadenu a už som viac nechodila ani do skladu chemikálií a uz vôbec nie priamo do terénu ku aplikácii pesticídov.
Práca vo fabrike, pripadne v kaderníctve sa nedá porovnať s expozíciou pesticídmi. Niektoré pesticídy môžu mať teratogenny účinok.. sama som pred nástupom na MD pracovala v organizácii, kde sa pesticídy používajú. Akonáhle som zistila že som tehotná, informovala som nadriadenu a už som viac nechodila ani do skladu chemikálií a uz vôbec nie priamo do terénu ku aplikácii pesticídov.
@andaluzia12 no to si jej teda pomohla. Vystrašená je už riadne a ty jej ešte pridáš.
Neboj sa nic sa vam nestane. Kolkych fajciaťrov este stretnes, aj savo mozes pouzivat. To by si sa v tom musela kupat, spat v tom a snad aj konzumovat
Tak ono to nemuselo byt vyslovene svinstvo. U nas dnes tiez vsetci striekali vinohrady, ale mnohi davaju len siru. Ta dost smrdi, ale problemy z nej nebudu.
Ak nemáte žiadne príznaky (nevoľnosť, závraty, dýchavičnosť, podráždenie očí alebo kože), riziko je e nízke, najmä ak ste boli vystavená len krátko a išlo o vonkajšie prostredie.
Podľa mna tiež len síra používa sa najbežnejšie.
Ďakujem žienky, celú noc som kvôli tomu strašne zle spala, čo som sa stresovala, ale musím to vyhnať z hlavy.

Koľké zeny robia vo fabrikách ,kde takéto veci dýchajú. Kaderníčky napríklad tiež . Najlepšie je sa takým vyhýbať , no určite ti toto neuškodilo neboj sa 🍀🩷