icon

Pesticídy v prvom trimestri

31. máj 2025

Ahojte, som v desiatom týždni. Dnes sme boli na návšteve na záhrade a zrazu sme zacítili silný zápach, najskôr sme nevedeli čo to je, v tom sme zbadali, že sused pár metrov od nás striekal vinohrad nejakým svinstvom. Dýchala som to asi 20 minút, potom som sa rozhodla z návštevy odísť. Teraz si tu čítam, ako dokáže vystavenie sa pesticídom vážne ohroziť plod, mám z toho stres. Stalo sa vám niečo podobné a bolo to v poriadku?

simona1998
31. máj 2025

Koľké zeny robia vo fabrikách ,kde takéto veci dýchajú. Kaderníčky napríklad tiež . Najlepšie je sa takým vyhýbať , no určite ti toto neuškodilo neboj sa 🍀🩷

andaluzia12
31. máj 2025

Práca vo fabrike, pripadne v kaderníctve sa nedá porovnať s expozíciou pesticídmi. Niektoré pesticídy môžu mať teratogenny účinok.. sama som pred nástupom na MD pracovala v organizácii, kde sa pesticídy používajú. Akonáhle som zistila že som tehotná, informovala som nadriadenu a už som viac nechodila ani do skladu chemikálií a uz vôbec nie priamo do terénu ku aplikácii pesticídov.

koniarova
31. máj 2025
@andaluzia12

Práca vo fabrike, pripadne v kaderníctve sa nedá porovnať s expozíciou pesticídmi. Niektoré pesticídy môžu mať teratogenny účinok.. sama som pred nástupom na MD pracovala v organizácii, kde sa pesticídy používajú. Akonáhle som zistila že som tehotná, informovala som nadriadenu a už som viac nechodila ani do skladu chemikálií a uz vôbec nie priamo do terénu ku aplikácii pesticídov.

@andaluzia12 no to si jej teda pomohla. Vystrašená je už riadne a ty jej ešte pridáš.

kitycat
31. máj 2025

Neboj sa nic sa vam nestane. Kolkych fajciaťrov este stretnes, aj savo mozes pouzivat. To by si sa v tom musela kupat, spat v tom a snad aj konzumovat

marianarem
31. máj 2025

Tak ono to nemuselo byt vyslovene svinstvo. U nas dnes tiez vsetci striekali vinohrady, ale mnohi davaju len siru. Ta dost smrdi, ale problemy z nej nebudu.

soraya25
31. máj 2025

Ak nemáte žiadne príznaky (nevoľnosť, závraty, dýchavičnosť, podráždenie očí alebo kože), riziko je e nízke, najmä ak ste boli vystavená len krátko a išlo o vonkajšie prostredie.

Podľa mna tiež len síra používa sa najbežnejšie.

autor
1. jún 2025

Ďakujem žienky, celú noc som kvôli tomu strašne zle spala, čo som sa stresovala, ale musím to vyhnať z hlavy.