Placenta na prednej stene

daniela1994_1
20. nov 2022

Ahojte,

chcem sa spýtať aj Vás, som 37tt a mám placentu na prednej stene. Tým pádom cítim pohyby, ale nie tak intenzívne a nie tak frekventovane (napríklad ucítim pohyby o 8 a následne aj hoďku nič, v noci samozrejme aj keď sa zobudím bábo spí). Minule ma vyľakal, som bežala na pohotovosť, nechali si ma tu a natočili mi 4-5 monitorov, všetky ukážkové, za 20-30 minút zaznamenal monitor vždy cez 30 pohybov malého...no ja som ho cítila možno 1/4 :D Na sone dokonca doktorke kopol do sondy a ja som to necítila. Máte to tak niektorá ? že proste asi aj malý hýbe ale ta placenta mi to tak proste tlmí. Cítim ich priebežne počas dňa ale proste sú tam väčšie pauzy (aj keď možno sa hýbe ale prd to cítim). strašne ma to niekedy stresuje.

dˇakujem

sally001
20. nov 2022

@daniela1994_1 kup si stetoskop a pocuvaj srdiečko a budes kludnejsia

saska85
20. nov 2022

@daniela1994_1 ja som začala 36 tyzden a mam vpredu placentu ale pohyby citim normalne a teraz silno a bolestivo. Stetoskopom nepocujem srdiecko kvoli placente.

katkamac
20. nov 2022

@daniela1994_1 ja som mala takto dve tehotenstva. Tiež sa mi niekedy zdalo, že som necítila pohyby. Ako ty, bežala na monitor a všetko bolo ok.je to stresujúce, ale najlepšie je vždy ist k lekárovi, pre pokoj duše

daniela1994_1
autor
20. nov 2022

@saska85 tak ja ich tiež citím, ale nie toľko ako mi hovorí monitor :D to je ta sranda. ked lezim na boku tak tiez su niekedy bolestive. mozno len prehnane ocakavam ze bude kopat 24/7.

daniela1994_1
autor
20. nov 2022

@sally001 myslím, že na tie 2-3 týždne to je asi jedno, každopádne, aj počúvanie srdiečka nezaručí, že je všetko ok. sú tam iné faktory, ktoré vidno len na sone alebo na monitore. mna by to este viac stresovalo podla mna, kebyze ho mam.

siska53
20. nov 2022

@daniela1994_1 ano, ja som velmi necitila pohyby maleho, dokonca ani na monitore nie, ked som uz bola pred porodom, prosto skoro nic. Len v noci, ked aom lezala na boku a stikutanie. Dieta je ok, zato pri druhom som si tie kopance vynahradila, druhe som citila intenzivne. Nastastie som nejak tieto veci neriesila, cize som nebola vystresovana.

daniela1994_1
autor
20. nov 2022

@siska53 no ja v noci praveze ho málokedy citim, podla mna sa tam nejako so mnou na noc ulozi a ked sa ja prebudim, tak sa asi moc nehybe, alebo sa nehybe intenzivne, lebo polohu nemenim a nemeni ju tym padom ani on :D cez den ked chodim, sedim, a podobne, potom si lahnem, nutim aj jeho menit polohu. No mala by som to aj ja prestat riesit, podstatne je, ze pohyby citim. 🙂

darkswan
21. nov 2022

@daniela1994_1 urcite je vsetko v poriadku, ja som bola na tom podobne, prakticky som necitila ziadne pohyby a mala zdrava a spokojna🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre