Pľúcne chlamýdie v 20. týždni. Brali ste antibiotiká?
Ahojte, chcem sa spytat, ci ste niektora nemali pozitivne plucne chlamydie v tehotenstve - mam IgM 15,9, IgG 3,86, IgA 2,61. a teda ze to IgM je problem, lebo norma je do 11,5. uz 2 tyzdne ma boli hrdlo, raz viac, raz menej, mala som taky drazdivy kasel, ten sa uz o dost zlepsil, uz v podstate len rano, len teda dnes po vcerajsom odbere taketo vysledky... na plucnom mi predpisala Azitromycin, ale s tym, ze ona by ich pocas tehotenstva nebrala, ze ved na chlamydiu sa nezomiera... akoze som z toho jelen... gynekolog mi povedal, ze si ich mam v pohode dat, a ja teraz neviem, co robit... a hlavne sa bojim, ze budem mat kandidu po tych antibiotikach (naposledy som brala atb asi pred 5 rokmi a potom kandida...)... mali ste prosim niektora tieto plucne chlamydie a ako ste sa s nimi vysporiadali?
@vynimocnaslecna ahoj,a mas aj nejake priznaky?alebo len vysledky take iste?v ktorom si teraz tyzdni? Ja ti poviem pravdu,ze na kontrolnych odberoch som.este nebola,vraveli,ze to ma zmysel tak 3 mesiace po ukonceni liecby,ale kedze nemam odvtedy ziadne priznaky,tak som na to uz aj zabudla a neriesim to.ty sa ako citis?
ahoj nečítala som všetko ale pred 8 rokmi som prekonala zápal pľúc + som mala aj chlamydie.Zápal trval asi od cca 6 mesiaca tehu az do konca.Vybrala som pätoro antibiotik dva týždne so ležala na plúcnom oddeleni.Kašel katastrofa bolelo ma brucho mesiac som zvracala ale nie z tehu ale z kašla.Chodila som na kotroli do BB tak ze ma chcela vidiet v piatok pred víkendom a v pondelok som chodila na krv.Nakoniec som normálne porodila ešte po porode som išla na rengen a na pľúcach mi ostal veľký fľak , ktorý potom zmizol.Nakoniec to uzavreli tak že už len počkat kým neporodím lebo ako malý rástol tam ma tlačil na choré pľúca.Ako som porodila výsledky sa vyrovnali kašel prestal a šidlo je síce pipi ale je zdravý 8 ročný chalan
Babenky prosím vás poraďte mi ja mám IgM 25,20, teda pozitívne a mycoplasmy IgG,9,980 brala som len zinat 5002balenia,už má až tak nedusi len mám hlieny ,najprv ma od kašľu bolel pravý bok pod rebrami teraz už aj ľavý presne ako svalová. Dnes mi povedala detská dr,keď som bola dcére po výmenný lístok že sa mám pýtať na infekčné.nemate s tým niekto skúsenosť.som v 13_14tt.btehu
@katulka3333 ja som na infekcnom nebola, riesila som to len na plucnom, nakoniec som vybrala 3 balenia azitromicinu, aj ked mi v podstate uz nic nebolo, ked som zacala brat prve, ale tak ze lepsie sa ich zbavit hned, aby ta nahodou ten kasel nechytil vtedy, ked uz budes vo vyssom stadiu a budes mat vacsie brusko... ja som prve balenie zacala brat v 21. tyzdni. 3 dni antibiotika, 4 dni pauza, a takto 3x. nastastie vsetko dobre dopadlo, uz mam maleho 5 mesacneho krpca 🙂 drzim palce, nech sa ich co najskor zbavis!!!!
@mveron jeminenky a prečo teda to vzdal
@bobricek1979 mala som placentu praevia, preto to rizikové tehotenstvo a keď som dostala tie záchvatové kašle z chlamýdií začalo hrozné krvácanie, potom tie silné ATB, trápili sme sa vyše 2 týždne a nakoniec som proste o malinkého prišla 😞
@mveron je mi to ľúto neviem čo napísať 😢

@kikbar uz sa ti to krati... sa mas... ja som bola na kontrole s chlamydiami, ale vysledok je taky isty ako pred liecbou antibiotikami. Takze som totalne sklamana a neviem, co dalej. Vraj sa mam zas objednat na plucne, ale vobec nemam chut tam ist, ked mi nepomohli. Ach jaj ☹