Pľuzgieriky a svrbenie v tehotenstve

6. dec 2023

Ahojte dievčatá,

rada by som sa opýtala, či som jediná s týmto problémom, alebo je to bežné a deje sa to aj iným. Momentálne som v 23tt a posledné dva týždne som si všimla, že sa mi sem tam tam po nohách alebo rukách sem tam vyhodia malé tvrdé pupienky, ktoré dosť svrbia. Najmä večer. Cez deň ma v podstate nesvrbia. Celkom mi pomáha keď sa ponatieram telových mliekom, ale nie stále sa viem tváriť ako statočný cínový vojačik a odolať potrebe poškriabať sa.

Ono ten pocit svrbenia po chvíli ignorácie postupne odznie, ale dosť ma ten pocit otravuje. A svrbí má to len na miestach tých pľuzgierikov (čiže nie celé končatiny, nie všetko naraz).

Keď som googlila čo by to mohlo byť, tak na mňa vyskočila tehotenská cholestáza, ale bruško, dlane a ani spodky chodidiel ma nesvrbia. Nesvrbí ma ani celé telo, nie je to permanentné svrbenie (len k večeru a aj to nie každý večer) a že cholestáza sa neprejavuje výsevom. Tak som z toho bezradná. Mala ste to niektorá podobne? V piatok pôjdem preventívne na krv.
.

melany_y
6. dec 2023

Ahoj mala som to tiež a mám to doteraz som v 18 týždni a mám to cca už mesiac ,tiež mám svrbenie nôh a také malé pluzgieriky. Bola som na krv na testy všetko je v poriadku. Doktor mi povedal ,že hormóny a treba vydržať. Ja si zvyknem natrieť detský bepanthen keď to je uz veľmi zlé. Ale každý deň zaspávam zo skriabanim sa. Držím palce nech ti to čím skôr prejde 🙂

autor
6. dec 2023

@melany_y tak toto ak mám skoro každý večer prežívať až do termínu pôrodu... Ono keď zaspím tak je už kľud, ale kým sa človek kvôli tomu uloží, tak mi to trvá aj hodiny, hodinu a pol

henrikir
7. dec 2023

mne velmi pomahal na to svrbenie Alfasilver 🙂 pokozku ti upokoji a celkovo urychli to hojenie. uz som sa vobec neskriabala na tych miestach potom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre