PN počas tehotenstva
Ahojte, boli ste niektora na pnke od začiatku tehotenstva? Kvoli velkym nevolnostiam, bolestiam chrbta atd..vypisal vas gynekolog alebo obvodný? Ja mam psychicky narocnu pracu, aj na nohach, v zdravotnictve a teda prichadzam do styku s vela ludmi+ tie priserne nevolnosti.
Ja.. je to uz davno ale tusim gynekolog 🤔. To sme hned vedeli ze musim byt PN
@ivik4 a bola si na pnke az do nastupu na matersku?🙂
Aj mňa vypísal hneď. Sám od seba mi to navrhol, keďže podľa neho nebolo v mojom prípade vhodné, aby som chodila do práce. Hneď od prvej kontroly kedy bolo potvrdené, že som tehotná. Kolegyňa mala podobné ťažkosti ako ty + nevhodná práca a ju jej mudr odmietla vypísať tak šla vez obvodného na PN s krížami.
@anonym_autor môže ťa vypísať a nemusí...tehotenstvo samo o sebe nie je choroba, teraz sa PN aj viac kontrolujú či posudkovým lekárom opodstatnenosť ale aj SP dodržiavanie liečebného režimu....
Ja som bola, ale kvoli tomu, aby sa tehotenstvo udrzalo. Lezala som prakticky do 8 mesiaca, sj v nemocnici. Pracu som tazku nemala, tych par vystav by za mna vtedy niekto vybavil.
Nevolnosti som mala do 14.tt a to som ani nebola schopna pomaly na kontrolu ist.
Ja som tiež pn od začiatku tehotenstva ale koli udržaniu plodu, krvacala som na začiatku v 5tt a od tedy som pn až do materskej. Nevolnosti som nejako extra nemala
Áno ja som bola kvôli veľkým nevolnostiam , vracala som aj 10x za deň , normálne ma gynekologicka vypísala ... A ináč nieje zdravotníctvo aj ako rizikové povolanie ? Kamarátka išla automaticky keď je sestrička pri chorých
Pre nevoľnosti ťa môže vypísať gynekológ, ale predpokladám,že tie ti nebudú trvať až do nástupu na materskú, čiže aj PN by mala trvať, len kým je na ňu dôvod a je opodstatnená. Pokiaľ máš prácu ohrozujúcu tehotenstvo, máš požiadať zamestnávateľa o preradenie na inú vhodnú prácu, ak takú nemá, je to prekážka na strane zamestnávateľa a ostávaš doma s náhradou mzdy.
Do materskej môžeš byť PN ak je na ňu opodstatnená diagnóza
Odporucam sa porozpravat s gynekologom,ale nie stýlom,ze chces byt cele teh.PN.Zatial.kym ti nebude lepsie čo sa nevolnosti týka.Potom v 2.trimestri sa mozes citit celkom fajn,zamestnavatel je povinny ťa preradiť na nerizikovu pracu a mame predsa ochranne pomôcky,ak sa bojiš infektu od pacientov.Teraz PN kontroluju ako besní a ja vravim,ze konečne.Nepredbiehaj udalosti,aj financne to bude lepsie,ak budes aj v praci nakolko sa bude dať.
Áno od tretieho mesiaca pri prvom dieťati a musí ti dať pn gynekológ

Ja.. je to uz davno ale tusim gynekolog 🤔. To sme hned vedeli ze musim byt PN